[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.03.10
Prihlásený: 28.11.10
Príspevky: 14
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 05.10.2010 18:04 | Rychlostna otazka

chcem sa spytat nejake otazky hlavne rychlosti ma zaujimaju je rychlejsie zapisovat do suboru alebo do databazy? Jedna sa o update suboru alebo databazy. Ide totiz o pocitadlo citania sprav a jedna moznost je zapisovat do suboru alebo druha moznost updatovat tabulku kazdym refresom? Hmm co je podla vas lepsie? Viem ze problem moze byt pri velmi velkom napore a subor by sa nestihal otvarat zatvarat prepisovat ale web nieje velmi navstevovany tak dajme tomu 100ludi za den si to pozrie


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Rychlostna otazka

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 05.10.2010 18:29 | Rychlostna otazka

pokiaľ by bola práca so súborom rýchlejšia, prečo potom všetky portály fungujú na DB? :) zapoj hlavu predtým než sa spýtaš takú otázku alebo si to aspoň otestuj, hádam nemáš problém odmerať koľko ti čo trvá...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.03.10
Prihlásený: 28.11.10
Príspevky: 14
Témy: 6 | 6
Napísal autor témyOffline : 05.10.2010 18:58 | Rychlostna otazka

ok dik, islo mi len o to ze ci nieje rychlejsie otvorenie a zapisanie ulozenie suboru ako pripojenie updatnutie a odpojenie.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Rychlostna otazka

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 05.10.2010 20:10 | Rychlostna otazka

Čo sa pýtaš je mikrooptimalizácia. Mikrooptimalizácia má zmysel pre assembleristov, ale na webe je dôležitejšia rýchlosť vývoja a nie, či jedna procedúra trvá 0.00003s alebo 0.00001s.
Hardware is Cheap, Programmers are Expensive


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Rychlostna otazka

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 05.10.2010 21:02 | Rychlostna otazka

nesúhlasím, že výber spôsobu ukladania a narábania s dátami je mikrooptimalizácia a už vôbec, že podobnými otázkami má zmysel zapodievať sa len pri assembleri :sick: neviem do akej miery a či vôbec robíš s webovými aplikáciami, ale skús švahnúť údaje do súbora a zavolaj si na portál niekoľko tisíc ľudí naraz či ti to bude aj naďalej pripadať ako zbytočnosť.. hlavne som zvedavý na tvoj spôsob lockovania-unlockovania súbora ;) okrem toho, rozdiel medzi rýchlosťou práce s DB a práce so súborovým systémom určite nie je len 0,000001s


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rychlostna otazka

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 06.10.2010 8:38 | Rychlostna otazka

a13 píše:
dajme tomu 100ludi za den si to pozrie

Tu je to imho zanedbatelne ale praca s DB je praktickejsia a osobne by som sa vybodol na ukladanie do suboru


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 06.10.2010 9:43 | Rychlostna otazka

ale ved vacsina databaz aj tak pracuje so suborom :) samozrejme okrem databaz ktore su temporarne a pracuju iba v operacnej pamati .


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rychlostna otazka

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 06.10.2010 12:37 | Rychlostna otazka

No je logicke ze to dakde musi byt ulozene:D


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Rychlostna otazka

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 06.10.2010 13:08 | Rychlostna otazka

coldak, áno pracuje, ale rozdiel je v tom, "ako". hádam tu nemusím vysvetľovať, prečo sa DB uprednostňuje pred obyčajnými súbormi (okrem iného aj práve kvôli rýchlosti). a tiež si stojím za tým, že toto sa za mikrooptimalizáciu, ktorá je potrebná len pre assembleristov, považovať nemá, keďže narábanie s údajmi je pri webe prakticky to najdôležitejšie


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rychlostna otazka

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 13.10.2010 23:53 | Rychlostna otazka

walther relacne databazy sa oproti zapisom do suboru pouzivaju ani nie tak koli rychlosti, ako koli tej relacnosti :)

kazdopadne suhlasim s tebou.. pokial sa da optimalizovat tak optimalizovat treba... ti co neoptimalizuju su najskor samozvani java programatori, ktorych vypluvaju vysoke skoly na tisice.. taky programovaci styl si osvoji aj cvicena opica...


 [ Príspevkov: 10 ] 


Rychlostna otazka



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Otazka

v Obchody, reklamácie a právo

2

686

25.07.2008 18:14

hrac1234

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

otazka?

v Ostatné programy

3

695

11.01.2008 19:37

prandof

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Otazka

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

265

02.03.2010 14:21

Medo11

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

otazka

v AMD čipové sady

3

130

23.12.2012 20:39

BOBO415

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

otazka

v Intel - Integrated Electronics

2

535

15.07.2008 11:02

ooopsík

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Otazka

v Intel - Integrated Electronics

16

438

02.03.2014 21:25

icosom

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Otazka

v Ostatné grafické karty

2

594

15.02.2010 17:53

mimkork

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Otázka

v Redakčné systémy

1

449

15.03.2007 17:37

koudy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Otazka

v Počítačové hry

15

886

01.04.2008 17:22

Spirit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

otazka

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

458

08.01.2009 19:18

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

otazka

v AMD - Advanced Micro Devices

2

536

17.09.2009 13:56

dinlon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Otazka

v PHP, ASP

2

143

11.02.2016 8:05

Johnnny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Otazka

v Sieťové a internetové programy

6

950

06.12.2007 19:55

alan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

otazka

v Správy pre vedenie fóra

3

931

27.10.2007 23:19

Shark NX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

otazka

v Pamäte

5

538

13.01.2008 22:15

Nexusik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Otazka

v Obchody, reklamácie a právo

8

663

02.11.2008 16:32

Jaro



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF