[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.11.09
Prihlásený: 06.11.11
Príspevky: 72
Témy: 25 | 25
NapísalOffline : 09.12.2010 23:42 | Rozsirene triedenie

Caute,
poskusam sa spravit si vlastny internetovy obchod, stiahol som si sablonu z tejto stranky: http://www.ebiznis.adept.sk/obchod.html a pokusam sa ju nejak upravit, aby vyhovovala mojim poziadavkam. Je tu iba jednoduche triedenie a ja sa pokusam spravit triedenie podla vacerych parametrov. Teda najskor si vybrat ci chcem knihy alebo tenisky a potom napr. triedit knihy podla zanru, autora a tieto paramatre by som chcel udavat v dvoch kolonkach, ktore budu umiestnene vedla seba. Vedel by mi niekto poradit ako na to alebo aspon nejaky dobry navod? Vopred dakujem za vsetky dobre rady. A prosim Vas, ked chcete napisat, aby som sa do toho nepustal a podobne veci, tak radsej ani nepiste. :) Tuto su dve casti kodu, ktore podla mojich odhadov treba upravit.

Kód:
<?php
$sortiment = $_REQUEST['sortiment'];
?>
<div>
<h2><?php echo $sortiment ?></h2>

<?php
if (!isset($sortiment) || $sortiment == '') exit ('... vyberte si zo sortimentu ... </div></div></div></div></body></html>');

$arr = array ();
$file = "./sortiment/$sortiment" . '.txt';
$arr = file($file);
if ($zatridit = 1) natcasesort($arr); // zatřídit sortiment podle nakupovacího kódu a názvu
if (isset($_REQUEST['pag'])) $pag = $_REQUEST['pag'];
else $pag = 1;



<?php
$arr = array ();
$dir = './sortiment';
if (is_dir($dir)) {
   if ($klika = opendir($dir)) {
      while (($file= readdir($klika)) !== false) {
         if (substr ($file, 0 ,1) != '.') {
            $file = ereg_replace('.txt','',$file); // get rid extension
            $arr[] = $file;
         }
      }
   }
   else {
      exit('<p>Nie je možné otvoriť sortiment');   
   }
}
else {
   exit('<p>Sortiment nebol nájdený');   
}

$arr = sort_cz($arr);
reset ($arr);
?>

<form
   enctype="multipart/form-data"
   action='<?php echo "$PHP_SELF?exe=3"; ?>'
   method="post">

<select class="select" name="sortiment"><option>-- zvoľte prosím sortiment --
<?php
while (list (,$value) = each ($arr)) echo '<option> ', $value;

?>
</select>
<input class="jdi" type="submit" name="submit" value="Vstup">
</form>



Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rozsirene triedenie

Registrovaný: 14.11.10
Prihlásený: 22.09.17
Príspevky: 129
Témy: 27 | 27
NapísalOffline : 10.12.2010 2:19 | Rozsirene triedenie

internetovy obchod je rozsiahla vec a urcite by bolo ovela lepsie, lahsie a prehladnejsie ak by si si udaje o produktoch/tovare ukladal do MySQL databazy a nie do txt suboru


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Rozsirene triedenie

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 10.12.2010 10:06 | Rozsirene triedenie

Citácia:
if (!isset($sortiment) || $sortiment == '') exit ('... vyberte si zo sortimentu ... </div></div></div></div></body></html>');

WTF!

psm, ak sa do toho chceš púšťať, kľudne, ale ako písal venom2, nie takýmto spôsobom. Nauč sa oop, nejaké základné princípy tvorby eshopu atď a potom..


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.11.09
Prihlásený: 06.11.11
Príspevky: 72
Témy: 25 | 25
Napísal autor témyOffline : 10.12.2010 10:18 | Rozsirene triedenie

No nad tym som rozmyslal (len kedze to uz bolo vytvorene takto, tak som sa nechal ovplyvnit :) ) a vidim to tak, ze radsej prejdem na tu databazu a myslite, ze Mysql je na to najlespie?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Rozsirene triedenie

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 10.12.2010 10:20 | Rozsirene triedenie

oproti txt súborom asi tak miliónkrát lepšie :lol: databáza je proste priamo vytvorená pre podobné úlohy...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rozsirene triedenie

Registrovaný: 14.11.10
Prihlásený: 22.09.17
Príspevky: 129
Témy: 27 | 27
NapísalOffline : 10.12.2010 10:27 | Rozsirene triedenie

jj txt subor oproti databaze je ako pluvatko oproti atomovke :D

v databaze sa urcite lahsie zorientujes a lahsie si z nej vytiahnes udaje ktore budes potrebovat

a ten navod co si nasiel na nete, tak ja by som mu neveril a neriadil by som sa podla neho, uz len preto ze pouziva txt subor namiesto databazy to bude len sviatocny programator, alebo programator v style CTRL+C CTRL+V :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.11.09
Prihlásený: 06.11.11
Príspevky: 72
Témy: 25 | 25
Napísal autor témyOffline : 10.12.2010 10:50 | Rozsirene triedenie

Ja som v php tiez neni zrovna expert, ale vzda sa mi to dost zlozite na to aby to iba skopiroval. :) Ale nasiel som nieco lespie: http://virtuemart.net/ Podla toho, co som sa docital sa to da pouzit s Mysql. Nemate s tymto nejake skusenosti??? Vyzera to trochu zodpovednejsie ako to predchadzajuce.


 [ Príspevkov: 7 ] 


Rozsirene triedenie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ADB VA 2111 rozšírené nastavenia

v Siete

8

145

30.11.2017 19:13

Tomas-Lukca

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

AMI BIOS - chýbajú rozšírené nastavenia (napr. USB)

v Operačné systémy Microsoft

2

851

11.12.2009 12:03

lukask555

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Triedenie čísliel

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

402

23.03.2009 21:18

myxall

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pascal - triedenie

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

1309

05.03.2009 2:36

TrSek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Triedenie pesničiek

v Ostatné programy

1

130

04.06.2014 7:47

mirom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Triedenie podľa textu

v PHP, ASP

12

352

29.05.2012 9:43

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

JAVA - triedenie cisiel

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

12

1420

24.10.2010 13:00

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pascal - triedenie + vyhladavanie

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

208

22.11.2012 17:21

Reason166

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Thunderbird - triedenie spamu

v Sieťové a internetové programy

4

244

15.02.2010 20:07

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

foobar2000 triedenie podla priecinka

v Audio programy

0

302

02.05.2010 9:03

Johnnny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zlé triedenie...prosím pomôžte!!

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

22

540

04.05.2010 22:21

klaudia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

datetime column a triedenie, MySql

v Databázy

5

122

25.04.2013 12:52

baumax

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

triedenie v MySQL cez PHP

v PHP, ASP

10

482

01.06.2011 20:17

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql - triedenie výsledkov po slovensky

v Databázy

5

925

21.01.2010 11:52

Merlin_sk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pascal - triedenie podla jednotlivych poloziek záznamov

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

8

514

08.02.2009 19:25

tominoZA

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program na automat. triedenie obrazkov s rozmermi >,<

v Grafické programy

0

682

22.07.2006 19:44

Harlequin



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF