Rozdiel medzi 4Ohm a 8OhmNeviete nahodou aky je rozdiel vo vyslednom zvuku medri 4 OHM repro zapojenym na 4 OHM zos a 8Ohm repro zapojenym na 8 Ohm zos. 8ohm repro má lepšiu kontrolu, teda rovnaké repro bude v 8-ohmovej verzii hrať presnejšie a rýchlejšie ako 4-ohmové. Pri lacných reprákoch si to ale nemáš šancu všimnúť. Osobne by som to veľmi neriešil, pri rovnakom napätí získaš pri 4 ohmoch vyšší výkon... len nak tomu moc nevyhuli, bo odfajci koncak... teda v pripade ze ma 8ohm zosik a zavesi na to 4ohm repro tak pri mensom odpore potecie koncakom vacsi prud a bud mu to ochrana vypne (ak nejaku ma) alebo to zdymi...takze nedavat to naplne gule Tak zase uz par rokov na tu elektrotechnicku chodim tak viem ze by som takym zapojenim zosilovacu moc nepomohol. Ono by sa mozno neodpalil ale urcite by bol nadmieru namahany Ak by mal zosilovač napájanie blízke maximálnemu bezpečnému napájaniu zosilňovača pre 8-ohm záťaž a vtedy by si na neho zavesil 4-ohmovu záťaž, tak by si ho ľahko poslal do kremíkového neba, ak by ale mal skromný napájací zdroj, tak by si akurát dostal väčšie skreslenie, ale zosilovač by to vydržal. O tomto ale pôvodná otázka nebola Inak ďalšou výhodou vyššej impedancie je samozrejme nižšie skreslenie vďaka nižšiemu prúdovému zaťaženiu. ...
Rozdiel medzi 4Ohm a 8Ohm |