[ Príspevkov: 4 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.05.13
Prihlásený: 16.10.19
Príspevky: 39
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 07.01.2019 11:33 | Rozdelenie do viacerych tabuliek

Zdar,

viete mi poradit, alebo nejaky napad co nato pouzit, ako rozdelit pracoviska do jednotlivych tabuliek? Ak mam pracoviska P01 az P10 tak aby mi z databazy pomocou PHP vytiahlo data a rozdelilo do jednotlivych tabuliek, ze:

TABULKA P01 - data z db
TABULKA P02 - data z db
.
.
.
TABULKA P10 - data z db

Problem mam ako to rozdelit aby program vedel, ze uz ma vytvorit novu tabulku s novym pracoviskom. Vsetko by to malo byt ako na jednej stranke kde bude 10 pracovisk rozdelenych v jednotlivych tabulkach kde budu dalsie data.

Dik.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Rozdelenie do viacerych tabuliek

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4086
Témy: 32 | 32
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 11.01.2019 17:49 | Rozdelenie do viacerych tabuliek

Je vela sposobov, mozes si napriklad vytahovat data s ORDER BY pracovisko s tym, ze pri vytahovani dat v cykle si pamatas v premennej, ake pracovisko bolo v predoslom zazname. Vzdy, ked sa predosle pracovisko zmeni oproti aktualnemu, najprv ukoncis predoslu tabulku a zacnes novu.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.05.13
Prihlásený: 16.10.19
Príspevky: 39
Témy: 17 | 17
Napísal autor témyOffline : 14.01.2019 10:17 | Rozdelenie do viacerych tabuliek

Dik ale vyriesil som to cez foreach

Kód:
$sql = "SELECT * FROM pozicie WHERE tp='1' ORDER BY poradie ASC";
        $vysledok = $mysqli->query($sql);
        $PoziciaDbUrl=array();
        if (!$vysledok) { die("Chyba pri dotaze do databázy. #2"); }
        if (mysqli_num_rows($vysledok) > 0)
        {
          while ($riadokPozicie=mysqli_fetch_array($vysledok, MYSQLI_ASSOC))
          {
             $dataPDdb[]=$riadokPozicie;   
          }
        }   
        foreach ($dataPDdb as $dataPDdb2)
        { 
           ...



Offline

Čestný člen
Čestný člen
Rozdelenie do viacerych tabuliek

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4086
Témy: 32 | 32
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 14.01.2019 14:03 | Rozdelenie do viacerych tabuliek

No, nz. A v tom foreach budes mat co? Zase len ten isty algoritmus, co som ti poradil (ak to nespravis chytrejsie, napriklad ze by si si vysledky ukladal do dvojrozmerneho pola, pricom klucom by bolo prave to pracovisko).
Obecne ti tvoje riesenie zatial nic neprinieslo, pretoze telo toho foreach cyklu sa da urobit v tom while a nic sa nezmeni. Tvoje riesenie je navyse horsie v tom, ze teraz mas cely result set nastrkany v poli, pre ktore musi mat skript naalokovanu pamat. Ale je mi to jedno, dat asi nemas vela, tak to neries.
Len tak mimochodom, podmienka if (mysqli_num_rows($vysledok) > 0) je zbytocna, pokojne mozes jej telo vykonavat vzdy a bude sa to chovat rovnako.


 [ Príspevkov: 4 ] 


Rozdelenie do viacerych tabuliek



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis z viacerých tabuliek

v Databázy

4

459

27.01.2010 23:03

Merlin_sk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie udajov do viacerych tabuliek naraz

v Databázy

4

706

14.05.2008 18:10

asken

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

porovnanie tabuliek

v Databázy

2

624

06.02.2009 12:30

awtt

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prepojenie tabuliek

v Databázy

2

715

01.02.2010 13:35

Antuanet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prepojenie tabuliek

v Databázy

3

954

25.02.2008 16:27

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spojenie tabuliek

v Databázy

4

218

19.12.2013 11:21

ChickenHunter79

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Velkost tabuliek

v Databázy

1

298

22.11.2011 13:09

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Optimalizácie velkých tabuliek

v Databázy

2

420

04.04.2010 9:50

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyber z 2 tabuliek

v Databázy

7

847

26.01.2011 15:30

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

údaje do dvoch tabuliek

v PHP, ASP

2

313

28.12.2009 12:21

M1rcO_o

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SQL premenovanie tabuliek, stplcov

v Databázy

2

408

27.01.2015 15:12

Sanchezo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Úprava joinu 2 tabuliek

v Databázy

3

236

27.09.2014 19:55

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc so spajanim tabuliek

v Databázy

11

491

19.01.2010 9:47

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyber z dvoch tabuliek

v Databázy

9

541

05.01.2010 20:22

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Omedzeny vyber z tabuliek

v Databázy

16

1537

06.11.2008 16:34

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vloženie tabuliek do databázy

v Databázy

2

563

12.03.2011 15:10

walther



© 2005 - 2019 PCforum, edited by JanoF