Záleží od využitia a od preferencií, ja mám svoje dôvody prečo som išiel do Edifier, chápem ale ľudí ktorým bude vadiť že nemajú reguláciu hlasitosti (je vzadu, jej využitie je teda skôr len na nastavenie vstupnej citlivosti). Edifier sú veľmi jednoduché reproduktory s kvalitnými meničmi a dobrým dizajnom, Microlab zase ponúknu viac, okrem iného diaľkové ovládanie a väčšie stredobasové reproduktory, nemajú ale tak kvalitné meniče, majú menej kvalitnú výhybku a slabší transformátor (aj napriek tomu čo uvádzajú nebudú mať výkon vyšší ako Edifier).
Ja som bral Edifier lebo som chcel v prvom rade čo najjednoduchší vnútorný dizajn - má sa ti tam menej čo pokaziť a aj keď sa pokazí tak si to budeš vedieť jednoduchšie opraviť. A to že máš mimo samotného zosilňovača v signálovej ceste 3 pasívne súčiastky namiesto desiatky pasívnych a pár aktívnych (ako to je u Microlabu) sa ti zas postará o väčší odstup signálu od šumu.
TU je preklad nejakej recky na nich, autor tvrdí že hrajú lepšie ako reproduktory od Microlabu
TU je zas porovnanie R1900T II a Solo 2