Vitaj medzi radioamataermi mladý. Ja som začínal atiež ako samouk a ešte som nevedel čítať ale všetky knižky o elektrike som doma vedel naspamäť podla obrázkov.Starší bratia ma zasväcovali do teorie aj praxe,a hoci som to mal neskôr v malíčku aj tak som sa na Murgašku nedostal,kôli zabudnutej čiarke v diktáte na prijímačkách.Hlavne že sa tam dostali takí,čo doposial nerozoznajú fázu od nuláka a ja som si kôli vyhláške urobil v 50ke aspoň elektro učňovku.Nedaj sa odradiť,ak máš k tomu vzťah,zajdi do antikvariatu,alebo knižnice a tam najdeš určite staré knižky ,učebnice fyziky,časopisy a pod.Ja som minule tú Od kryštálky k modelum s tranzistory,požičal synovcovi,pretože je to naozaj vymakaná pani knižka.A hlavne nauč sa čítať schémy a schématické značky,aby si sa nemusel vypytovať čo je to ten krúžok s tromi vývodmi alebo tá šípka ,či tie dve hrubé čiarky.Keby mi išiel scaner, tak ti pár kryštálok nakreslím a pošlem,pretože urobiť kryštálku dokázali moje dcéry ked mali 8rokov a vedeli zruba princíp, a neraz na fyzike zahanbili spolužiakov.Len neviem či na tých stredných vlnách dnes vôbec niečo začuješ,okrem vatikánu a nedávno som chytil český rozhlas. Ja hovoraím,že kto raz privonia ku kolofonii, tak už ho to nepustí.Takže hodne trpezlivosti ,vytrvalosti dobrých poradcov a úspechov ti želám.mc Gyver.
_________________ Mnoho vecí má univerzálnejšie použitie, ako niektorí ludia,dajme im preto druhú šancu na život aj ked v inej podobe. |