danskor píše:
Dobrý deň, mám obrovský problém s fotkami a videami na mojom USB. Pred pár rokmi som si na to USB uložil stovky rodinných fotiek a videí!
Pogratuluj si, urobil si exemplarnu megablbost, USB nikdy neboli navrhovane na nejake zalohovanie dat ci ich dlhodobe ukladanie.
Daj si to zaramovat hned nad monitor, nech to uz do buducna neopakujes a rozsiruj tieto informacie aj dalej. pretoze ludia su blbi, mozes im hovorit ze nech to nerobia...iba takato facka od zivota ich nauci. Zabranis aspon ostatnym zazit podobne nestastie.
Vzhladom na to ze sa jedna o usb kluc mas moznosti kus obmedzene oproti klasickym hdd.
- pouzi program na obnovu dat, nie nejake specializovane jpeg recovery a co ja viem co. Co sa mi osvedcili, tak getdataback, file scavenger, recuva, restoration, r-studio...vyskusaj, ci daco pomoze.
- nejake rozoberanie a fyzicku opravu nema cenu ani logiku riesit, kedze pamatovy cip nemas ako opravit, oproti manipulacii priamo s platnami, ktore sa daju robit u HDD v specializovanych firmach. Vykopiruj co sa da, poobnovuj data ktore recovery programy najdu a bud rad ze si neprisiel o vsetko. Nic viac neurobis.
- Skus to dat na obnovu dat do specializovanej firmy, niekto tu radil tusim macrofer. Vo firme sme cez nich obnovovali data a dokazu toho spravit celkom dost. No priprav si trojmiestnu sumu v eurach, ak budu problemy, aj stvormiestnu. Za toto sa hodne plati, lacne to nebude.
Do buducna - dolezite data sa zalohuju tak, ze ich mas v pc, potom napalene na dvd, a este na ext. disku. Cim viac medii pouzijes (disk, dvd, atd.) a na cim viac roznych miestach ich mas ulozene, tym lepsie.