[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.02.09
Prihlásený: 27.12.09
Príspevky: 13
Témy: 5 | 5
NapísalOffline : 28.02.2009 17:50 | Problem s relacemi

Ahoj all ..

potreboval by som taku mensiu pomoc v skripte mam nastavene nieco take


session_cache_expire(1);
$cache_expire = session_cache_expire();


session_start();


mam to v kazdom skripte tak isto v ktorom je spusteny session_start();


problem je v tom ze ma to neodhlasi po 1 minute necinosti ani ked som necinny xxx minut .... viete mi poradit v com je problem ??? DIK


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Problem s relacemi

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 28.02.2009 18:03 | Problem s relacemi

skusal si, co obsahuje $cache_expire? ze ci tam je novo nastavena alebo default hodnota...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.02.09
Prihlásený: 27.12.09
Príspevky: 13
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 28.02.2009 18:09 | Problem s relacemi

ano skusal


je tam novo nastavena hodnota /...


1


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 28.02.2009 18:14 | Problem s relacemi

V príspevkoch na php.net nájdeš, že tá funkcia nemá nič spoločné so životnosťou session.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.02.09
Prihlásený: 27.12.09
Príspevky: 13
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 28.02.2009 18:17 | Problem s relacemi

Tak ako mam potom nastavit zivotnost sessionu ze sa vymaze dajme tomu po 5tich minutach .. ?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 28.02.2009 18:30 | Problem s relacemi

Skús
Kód:
ini_set("session.gc_maxlifetime", "300");
(aj to je napísané na tej stránke)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.02.09
Prihlásený: 27.12.09
Príspevky: 13
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 28.02.2009 19:29 | Problem s relacemi

ani toto nefunguje .... neodhlasi ma to


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Problem s relacemi

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 28.02.2009 19:53 | Problem s relacemi

Tak to skús inak, do session si ulož posledné načítanie. Ak tá hodnota nebude vyhovovať, tak súčasné sedenie zrušíš.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 28.02.2009 20:07 | Problem s relacemi

no ja potreboval toto iste...do session som si ulozil cas a potom som overoval a porovnaval ci je rozddiel vacsi ako 2 hodky ak hej tak sa session zrusi...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 01.03.2009 0:27 | Problem s relacemi

Kaylo píše:
ani toto nefunguje .... neodhlasi ma to
Zber odpadu (teda vymazanie neplatných session) sa nevykonáva pri každom prístupe (pri veľmi frekventovanej stránke by to príliš zaťažovalo server). Takže najrozumnejšie riešenie je vôbec sa nespoliehať na php a urobiť to nejako inak (jedno z možných riešení ti už odporúčali).


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Problem s relacemi

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 02.03.2009 14:12 | Problem s relacemi

Keď to chceš riešiť garbage collectorom, tak:
Kód:
ini_set("session.gc_maxlifetime", 300);
ini_set("session.gc_probability", 1);
ini_set("session.gc_divisor", 1);
To znamená, že s pravdepodobnosťou 1/1 = 100% dôjde k spusteniu garbage collectora, ktorý odstráni relácie staršie ako 300 sekúnd. Netuším, aký to bude mať dopad na výkon, to záleží od mnoho vecí, ale asi to nie je najlepšie riešenie. Každý jeden request na server totiž bude kontrolovať aj všetky ostatné relácie, nie len tú "svoju". Lepšie riešenie je asi pamätať si to v session premennej a kontrolovať ju.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Problem s relacemi

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 02.03.2009 19:28 | Problem s relacemi

ale je možné, že funkcia ini_set nemusí byť povolená


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
 [ Príspevkov: 12 ] 


Problem s relacemi



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

M Firefox problém so sťahovaním a GCH problém s updatom

v Sieťové a internetové programy

0

173

23.01.2015 16:06

Stary

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so zobrazovaním www stránok, problém užívateľa

v Operačné systémy Microsoft

17

762

23.03.2009 10:41

FERDA23

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Záhadný problém s PC... problém procesora?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v AMD - Advanced Micro Devices

45

2217

26.04.2012 11:14

netpeter77

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Battlefield 3 SKIDROW problem + win7 problem

v Počítačové hry

1

371

22.09.2012 23:51

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s MB ASUS P5K - problém s Realtek

v Ovládače

4

970

14.06.2008 10:36

$ph!nX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s HDD / Problém s bootovaním

v Pevné disky a radiče

4

316

22.02.2013 14:08

lucifer666x

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém?

v Pamäte

17

962

05.01.2009 20:21

KingTommy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem

v Antivíry a antispywary

4

511

31.07.2008 19:10

dedko45

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém?

v Ostatné

5

283

02.11.2010 20:51

jtbs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem !

v Operačné systémy Microsoft

1

428

07.08.2008 14:49

zmija31

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problém

v Webhosting a servery

2

600

17.08.2009 17:51

scrysurn

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Problem

v Operačné systémy Microsoft

11

1773

17.11.2008 8:20

driver144

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem???

v Intel - Integrated Electronics

4

436

12.12.2008 14:27

Atrix24

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem

v Ostatné grafické karty

4

214

30.10.2013 14:12

PanMod

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem

v Intel čipové sady

13

274

03.12.2011 17:28

sido007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém

v Intel čipové sady

5

804

23.07.2007 20:23

Gigabyte-M



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF