[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s imagestring();

Registrovaný: 29.10.09
Prihlásený: 06.02.11
Príspevky: 64
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Kosice
NapísalOffline : 27.12.2009 12:41 | Problem s imagestring();

Ahoj mam takyto kod:
Kód:
<?php
   $message="TEXT TEXT TEXT TEXT  atd";
   $fontsize=5;
   $length=strlen($message)*imagefontwidth($fontsize)+4;
   $image=imagecreate($length,20);
   $background=imagecolorallocate($image,0,0,0);
   $foreground=imagecolorallocate($image,255,255,255);
 
   
   imagestring($image,$fontsize,2,1,$message,$foreground);
   
   header("Content-type: image/jpeg");
   imagejpeg($image);



?>

ale zakazdym ak zmenim
Kód:
$fontsize
na viac ako 5 nic sa nestane. Akonahle to zmenim na menej ako 5 tak sa text zmensuje :roll:

A mam este jednu otazku: Ako sa da zmenit font v takomto kode?


_________________
Apple Macbook White
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 27.12.2009 16:45 | Problem s imagestring();

V PHP máš len 5 fontov (1-5), takže je logické, že ti to pre väčšie čísla fungovať nebude. :) Ak chceš aj väčšie písmo, budeš si musieť vytvoriť .gdf súbor (alebo použiješ iné funkcie a .ttf súbor).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.02.08
Prihlásený: 17.04.14
Príspevky: 108
Témy: 22 | 22
NapísalOffline : 27.12.2009 23:55 | Problem s imagestring();

Zdravim, ked sa tu hovori o probleme s imagestring, tak sa pridam. Prosim vas, ako nastavit nejake kodovanie, aby mi bralo vsetky znaky s diakritikou? Vdaka


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 28.12.2009 0:06 | Problem s imagestring();

Aký font používaš? Ak tých 5, čo je priamo v Php, tak sa diakritika môže, ale aj nemusí zobrazovať (keďže v niektorých verziách php sú tam len znaky pre kódovanie latin-1 a v niektorých pre latin-2; z toho vyplýva, že ten text musí byť v takom kódovaní).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s imagestring();

Registrovaný: 29.10.09
Prihlásený: 06.02.11
Príspevky: 64
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Kosice
Napísal autor témyOffline : 28.12.2009 10:58 | Problem s imagestring();

chrono píše:
V PHP máš len 5 fontov (1-5), takže je logické, že ti to pre väčšie čísla fungovať nebude. :) Ak chceš aj väčšie písmo, budeš si musieť vytvoriť .gdf súbor (alebo použiješ iné funkcie a .ttf súbor).


Ďakujem za odpoveď. :) A môžeš mi ešte povedať ako na ten súbor .gdf alebo na tie finkcie s .ttf? Nejaký tutoriál alebo niečo zrozumiteľne napísané. :)


_________________
Apple Macbook White
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.02.08
Prihlásený: 17.04.14
Príspevky: 108
Témy: 22 | 22
NapísalOffline : 28.12.2009 11:02 | Problem s imagestring();

@tyr
na ttf: php.net
Kód:
$font = 'arial.ttf';
imagettftext($image, 15, 0, $x, $y, $foreground, $font, $message );

(akurat mi v tomto vobec nefunguje diakritika, ale snad ma niekto riesenie :) )


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 28.12.2009 16:20 | Problem s imagestring();

Máš ten text v utf-8 kódovaní a obsahuje ten font potrebné znaky?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.02.08
Prihlásený: 17.04.14
Príspevky: 108
Témy: 22 | 22
NapísalOffline : 28.12.2009 17:18 | Problem s imagestring();

No uprimne v kodovaniach nemam prehlad. Skusal som cez iconv, ale nech tam doplnam cokovlek, bud mi vypise text bez diakritiky, alebo len po prvy znak s diakritikou. Pripominam, ze vystup je gifko.

edit:
Tak som nakoniec odkukal jedno riesenie


 [ Príspevkov: 8 ] 


Problem s imagestring();



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] ImageString GD vloženieobrázku

v PHP, ASP

3

285

07.02.2009 16:32

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

M Firefox problém so sťahovaním a GCH problém s updatom

v Sieťové a internetové programy

0

172

23.01.2015 16:06

Stary

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so zobrazovaním www stránok, problém užívateľa

v Operačné systémy Microsoft

17

761

23.03.2009 10:41

FERDA23

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Battlefield 3 SKIDROW problem + win7 problem

v Počítačové hry

1

370

22.09.2012 23:51

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Záhadný problém s PC... problém procesora?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v AMD - Advanced Micro Devices

45

2215

26.04.2012 11:14

netpeter77

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s MB ASUS P5K - problém s Realtek

v Ovládače

4

969

14.06.2008 10:36

$ph!nX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s HDD / Problém s bootovaním

v Pevné disky a radiče

4

315

22.02.2013 14:08

lucifer666x

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém?

v Pamäte

17

959

05.01.2009 20:21

KingTommy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem

v Antivíry a antispywary

4

510

31.07.2008 19:10

dedko45

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem !

v Operačné systémy Microsoft

1

427

07.08.2008 14:49

zmija31

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PROBLEM

v Kôš

1

16

20.11.2017 17:37

michalesku

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Problem

v Operačné systémy Microsoft

11

1772

17.11.2008 8:20

driver144

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem???

v Intel - Integrated Electronics

4

435

12.12.2008 14:27

Atrix24

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém

v Intel čipové sady

5

803

23.07.2007 20:23

Gigabyte-M

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PROBLEM

v Správy pre vedenie fóra

7

1407

07.08.2011 11:28

KocuR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem?:-/

v ATI/AMD grafické karty

8

550

17.04.2008 13:30

_CyBeR_



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF