[ Príspevkov: 30 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.07
Prihlásený: 15.02.13
Príspevky: 154
Témy: 22 | 22
Bydlisko: BA
NapísalOffline : 07.02.2008 14:34 | Problem s hardwarem?

Preinstalovaval som win XP a ked som instaloval chipset :

Intel(R) Chipset Software Installation Utility V8.3.0.1013 for Windows 2000/XP & 64bit XP & 32/64bit Vista(WHQL).

tak mi pocas instalacie(chipset) napisalo ze hardware 1394 OHCI VIA pravdepodobne nebude fungovat spravne v tej bubline . :loony:

a v Ovladaci panel--nastroje pre spravu --prehliadanie udolosti---system
som nasiel toto:

http://img164.imageshack.us/my.php?image=gfdgko2.jpg

A v Spravcovi uloh toto:
http://img164.imageshack.us/my.php?image=beznzvusv9.jpg

Doska : Asus P5B-E

S cim moze byt problem? :shock:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Problem s hardwarem?

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 07.02.2008 14:46 | Problem s hardwarem?

preinstaluvaval si uz ten pocitac ? urobilo to dakedy predtym ? inak ak je problem len v ovladaci pre 1394 tak to az tak moc nevadi, lebo to je myslim oznacenie pre FireWire, co asi nepouzivas kazdy den :)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.07
Prihlásený: 15.02.13
Príspevky: 154
Témy: 22 | 22
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 07.02.2008 14:57 | Problem s hardwarem?

el mariachi píše:
preinstaluvaval si uz ten pocitac ? urobilo to dakedy predtym ? :)


Ano preinstaloval a za kazdym to spravi rovnako.

a este:

Mam dosku Asus P5B-E a ta ma :
IEEE 1394

VIA® VT6307 1394a řadič podporuje 2 x IEEE1394a porty (jeden na desce, jeden na zadním panelu)

Ten co je na zadnom paneli mi funguje ,tu je:
http://cz.asus.com/999/images/products/ ... e_back.jpg

ale ten ktory mam z predu pc pre lahsi pristup(jeden na desce)
tak ten mi nefunguje zapojim tam MY BOOK cez firewire a disk sa zapne ale nic dalej sa nedeje ani PC nic nenajde ze je nieco pripojene :cry:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Problem s hardwarem?

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 07.02.2008 14:58 | Problem s hardwarem?

zapajal si ty ten pc alebo uz bol poskladany ? lebo je mozne ze je napr zle zastrceny kabel.. dakedy staci kustik.. inak ja som sa zas stretol s ludmi, co im nefungovali nake porty USB vzadu, a isli hlavne tie vpredu skrinky


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.07
Prihlásený: 15.02.13
Príspevky: 154
Témy: 22 | 22
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 07.02.2008 15:16 | Problem s hardwarem?

nie bol poskladany v Ageme. :rolleyes:

To mam reklamovat ?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Problem s hardwarem?

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 07.02.2008 15:19 | Problem s hardwarem?

tak podla toho, ci ti to prekaza a ci je to jediny problem.. ono tie reklamacie v ageme trvaju niekedy dost dlho a pokial ti to je jedno, ci to funguje, tak by to nemalo inym veciam prekazat


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.07
Prihlásený: 15.02.13
Príspevky: 154
Témy: 22 | 22
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 07.02.2008 15:29 | Problem s hardwarem?

ono v tom Firewire porte je prud lebo ked tam zapnem disk MY BOOK tak sa mi rozsvieti to kolisko co indikuje cinnost ale win ho vobec nenajde akoby som nic nepripojil!

a co som pozeral ze kde sa to zapaja Firewire port tak je spravne zapojeny(podla mna) :?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Problem s hardwarem?

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 07.02.2008 15:30 | Problem s hardwarem?

no ono je ece moznost, ze je to nastavene zle v biose.. skus pokukat tam


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.07
Prihlásený: 15.02.13
Príspevky: 154
Témy: 22 | 22
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 07.02.2008 17:10 | Problem s hardwarem?

v Biose kde?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Problem s hardwarem?

Registrovaný: 27.12.07
Prihlásený: 17.02.16
Príspevky: 5460
Témy: 0 | 0
Bydlisko: Opičí ostro...
NapísalOffline : 07.02.2008 17:27 | Problem s hardwarem?

Niečo som našiel (ACPI driver for ATK 0110 virtual device version 1.0.13.6 for Windows 2000 / XP (32bit and 64bit) / 2003 (32bit & 64bit) / VISTA (32bit & 64bit))
http://support.asus.com/download/downlo ... uage=en-us ešte pozriem ďalej


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.07
Prihlásený: 15.02.13
Príspevky: 154
Témy: 22 | 22
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 07.02.2008 18:30 | Problem s hardwarem?

ten link moc nehovori ked kliknem :rolleyes:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Problem s hardwarem?

Registrovaný: 27.12.07
Prihlásený: 17.02.16
Príspevky: 5460
Témy: 0 | 0
Bydlisko: Opičí ostro...
NapísalOffline : 07.02.2008 20:21 | Problem s hardwarem?

Ach tá lenivosť :roll: .Priamy link :
http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/misc/u ... _10136.zip


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.07
Prihlásený: 15.02.13
Príspevky: 154
Témy: 22 | 22
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 07.02.2008 20:23 | Problem s hardwarem?

co to vlastne je a spravi?

edit:

toto som mal v Biose vypnute a zapol som to ale neviem co to je ACPI 2.0 Support.

ma to byt zapnute?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Problem s hardwarem?

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 07.02.2008 20:27 | Problem s hardwarem?

tipujem ze by to malo opravit ten problem, co si uviedol vo svojom prvom screenshote ;)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Problem s hardwarem?

Registrovaný: 27.12.07
Prihlásený: 17.02.16
Príspevky: 5460
Témy: 0 | 0
Bydlisko: Opičí ostro...
NapísalOffline : 07.02.2008 20:30 | Problem s hardwarem?

Je to ovládač ACPI a podľa tých obrázkov by ti to mohlo pomôcť


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Problem s hardwarem?

Registrovaný: 27.12.07
Prihlásený: 17.02.16
Príspevky: 5460
Témy: 0 | 0
Bydlisko: Opičí ostro...
NapísalOffline : 07.02.2008 20:32 | Problem s hardwarem?

hijackthis píše:
co to vlastne je a spravi?

edit:

toto som mal v Biose vypnute a zapol som to ale neviem co to je ACPI 2.0 Support.

ma to byt zapnute?


A to píšeš teraz ? Má to byť zapnuté :roll:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Problem s hardwarem?

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 07.02.2008 20:57 | Problem s hardwarem?

tak to jasne, pokial nemas vazny dovod, tak nevypinat v biose nic co nevies, na co sluzi... :)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Problem s hardwarem?

Registrovaný: 27.12.07
Prihlásený: 17.02.16
Príspevky: 5460
Témy: 0 | 0
Bydlisko: Opičí ostro...
NapísalOffline : 07.02.2008 21:12 | Problem s hardwarem?

Citácia:
tak mi pocas instalacie(chipset) napisalo ze hardware 1394 OHCI VIA pravdepodobne nebude fungovat spravne v tej bubline


Prečítal som si to ešte raz a tak sa mi zdá, že ti vy písalo, že windows našiel nový hardware ale bez reštartovania nebude fungovať správne . Ešte zvykne vypísať - pri inštalácii sa vyskytol problém so zariadením, pravdepodobne nebude fungovať správne (tak nejak). Mohol by si pozrieť v Správcovi zariadení, či tam nemáš výkričník. V tom biose to ACPI si ty vypol, alebo to tak bolo ?

Nemáš k tej doske CD s ovládačmi ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.07
Prihlásený: 15.02.13
Príspevky: 154
Témy: 22 | 22
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 07.02.2008 21:59 | Problem s hardwarem?

takze ACPI 2.0 Support. som mal nastavene preto disable lebo je to tak nastavene na defalut a nevedel som co to robi.

V tom biose to ACPI si ty vypol, alebo to tak bolo ?

to tak bolo nastavene od vyroby aj po clear cmos.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.07
Prihlásený: 15.02.13
Príspevky: 154
Témy: 22 | 22
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 07.02.2008 22:01 | Problem s hardwarem?

Citácia:

Nemáš k tej doske CD s ovládačmi ?



Mam a aj tie som nainstaloval.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.07
Prihlásený: 15.02.13
Príspevky: 154
Témy: 22 | 22
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 07.02.2008 22:02 | Problem s hardwarem?

vykricnik uz nemam v spravcovi zariadeni a stale mi ten port Firewire nefunguje. :(

takto to mam teraz nastavene v Biose:

http://img148.imageshack.us/my.php?image=img1045mv9.jpg

Onboard Devices: mam takto nastavene:
http://img177.imageshack.us/my.php?image=img1044vt9.jpg


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.07
Prihlásený: 15.02.13
Príspevky: 154
Témy: 22 | 22
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 08.02.2008 14:12 | Problem s hardwarem?

Tu su este scrennshoty vnutra Pc a toho pripojenia Firewire ktore mi nefunguje:

(1)
http://img179.imageshack.us/my.php?image=img1046lb0.jpg
(2)
http://img247.imageshack.us/my.php?image=img1047jm1.jpg
(3)
http://img502.imageshack.us/my.php?image=img1048nz9.jpg
(4)
http://img444.imageshack.us/my.php?image=img1051hh9.jpg
(5)
http://img444.imageshack.us/my.php?image=img1050ed8.jpg
(6)
http://img139.imageshack.us/my.php?image=img1052ep0.jpg

a tu je ten Firewire port ktory mi nefunguje:
http://img502.imageshack.us/my.php?image=img1049ok8.jpg


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Problem s hardwarem?

Registrovaný: 27.12.07
Prihlásený: 17.02.16
Príspevky: 5460
Témy: 0 | 0
Bydlisko: Opičí ostro...
NapísalOffline : 08.02.2008 17:08 | Problem s hardwarem?

Pozerám tie obrázky, nemáš to trochu povytiahnuté ? (v tom červenom konektore)
A ešte sa mi zdá že máš prehodené TPB- a +

O O TPA+/TPA-
O O Ground/Ground
O O TPB+/TPB-
O O +12V/+12V
x O nic/Ground

http://cbprostejov.catman.info/view.php ... 2004082901

Ináč tie hlášky pri inštalácii by nemali mať s káblom nič spoločné, jedine že by bol poškodený a hádzal by nejaké skraty, môžeš ešte vyskúšať inštaláciu s vytiahnutým káblom


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.07
Prihlásený: 15.02.13
Príspevky: 154
Témy: 22 | 22
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 08.02.2008 21:14 | Problem s hardwarem?

takze som odpojil ten konektor od PC a odpojil vsetky tie kabliky ale teraz neviem kde mam co zapojit:niektore hej ale niektore neviem zapojit.

screenshot:
(1)
http://img135.imageshack.us/my.php?image=img1053he8.jpg
(2)
http://img266.imageshack.us/my.php?image=img1054nq7.jpg

je tam niejaky ze VP,VG neviem kam s nimi

:cry:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Problem s hardwarem?

Registrovaný: 27.12.07
Prihlásený: 17.02.16
Príspevky: 5460
Témy: 0 | 0
Bydlisko: Opičí ostro...
NapísalOffline : 08.02.2008 22:09 | Problem s hardwarem?

Mňa s teba klepne :shock: v tých odkazoch to máš popísané:
VP - napájanie + (+12V)
VG - napájanie zem (GND)

Mal si prehodiť len TPB+/TPB-

http://www.zytrax.com/tech/pc/serial.html

Môžeš si to pozrieť aj na tých fotkách, čo si sem hodil, je to pekne vidieť


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.07
Prihlásený: 15.02.13
Príspevky: 154
Témy: 22 | 22
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 08.02.2008 22:15 | Problem s hardwarem?

To je Firewire 400 a tam staci 6-tych konektorov zapojit nemusi byt 9?

9 je na Firewire 800.

???


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Problem s hardwarem?

Registrovaný: 27.12.07
Prihlásený: 17.02.16
Príspevky: 5460
Témy: 0 | 0
Bydlisko: Opičí ostro...
NapísalOffline : 08.02.2008 22:18 | Problem s hardwarem?

hijackthis píše:
To je Firewire 400 a tam staci 6-tych konektorov zapojit nemusi byt 9?

9 je na Firewire 800.

???


Veď 4 už máš zapojené ešte zapoj zvyšných 5 a máš 9 :roll:

Kde si to zobral tých 6 ? 4 príspevky naspäť máš popis a rátal som to 2krát a je tam 9 :)

Jáj asi myslíš ten nový odkaz - je tam firewire 400 aj 800

To zapojenie máš aj v manuály od dosky (videl som to tam)

A snaž sa zase nerozobrať polku počítača :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.07
Prihlásený: 15.02.13
Príspevky: 154
Témy: 22 | 22
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 08.02.2008 23:14 | Problem s hardwarem?

k tak som to pozapajal vsetko a este raz na overenie spravnosti pred zapnutim do MB :

(1)
http://img206.imageshack.us/my.php?image=img1055vh2.jpg
(2)
http://img254.imageshack.us/my.php?image=img1056gs9.jpg

THX


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.07
Prihlásený: 15.02.13
Príspevky: 154
Témy: 22 | 22
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 08.02.2008 23:32 | Problem s hardwarem?

takze uz mi to fici :)

dakujem prandof :rolleyes:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Problem s hardwarem?

Registrovaný: 27.12.07
Prihlásený: 17.02.16
Príspevky: 5460
Témy: 0 | 0
Bydlisko: Opičí ostro...
NapísalOffline : 09.02.2008 16:21 | Problem s hardwarem?

Potešenie je na mojej strane :clap:


 [ Príspevkov: 30 ] 


Problem s hardwarem?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

M Firefox problém so sťahovaním a GCH problém s updatom

v Sieťové a internetové programy

0

170

23.01.2015 16:06

Stary

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so zobrazovaním www stránok, problém užívateľa

v Operačné systémy Microsoft

17

759

23.03.2009 10:41

FERDA23

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Záhadný problém s PC... problém procesora?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v AMD - Advanced Micro Devices

45

2211

26.04.2012 11:14

netpeter77

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Battlefield 3 SKIDROW problem + win7 problem

v Počítačové hry

1

368

22.09.2012 23:51

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s MB ASUS P5K - problém s Realtek

v Ovládače

4

967

14.06.2008 10:36

$ph!nX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s HDD / Problém s bootovaním

v Pevné disky a radiče

4

313

22.02.2013 14:08

lucifer666x

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém?

v Ostatné

5

283

02.11.2010 20:51

jtbs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problém

v Webhosting a servery

2

600

17.08.2009 17:51

scrysurn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem

v Ostatné grafické karty

4

211

30.10.2013 14:12

PanMod

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem

v Intel čipové sady

13

272

03.12.2011 17:28

sido007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém

v Intel čipové sady

5

801

23.07.2007 20:23

Gigabyte-M

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém

v Operačné systémy Microsoft

13

658

09.11.2007 10:43

Fabi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem

v AMD čipové sady

5

273

27.06.2011 14:46

Semp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem

v Operačné systémy Microsoft

10

115

28.08.2014 22:14

kllr007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem

v Pamäte

4

533

24.01.2008 12:11

Ingenium Deerro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem

v Optické zariadenia

14

1487

20.03.2008 7:06

kubajzo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF