[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pripojenie do databázy

Registrovaný: 27.04.11
Prihlásený: 21.04.12
Príspevky: 35
Témy: 5 | 5
NapísalOffline : 28.10.2011 22:14 | Pripojenie do databázy

Mám tu tento kód:
pokus_c_2.php :
Kód:
<html>
  <head><title>Pokus so SESSION</title>
  </head>
  <body>
    <?php
      mysql_connect("localhost","root","") or die(mysql_error());
      echo "Pripojené k MySQL!<br>";
     
      mysql_select_db("test2") or die(mysql_error());
      echo "Pripojené k databáze \"test2\".<br>";
    ?>
   
   
   
    <form action="/pokus_c_3.php" mathod="post">
      <input type="text" name="uzivatel" />
      <input type="text" name="heslo" />
      <input type="submit" />
    </form>
 
  </body>
</html>

a ešte pokus_c_3.php :
Kód:
<html>
  <head>
    <title>Pokus číslo 3</title>
  </head>
  <body>
    <?php
    mysql_connect("localhost","root","") or die(mysql_error());
    mysql_select_db("test2") or die(mysql_error());
   
    $uzivatel = isset($_POST['uzivatel']);
    $heslo = isset($_POST['heslo']);
   
    $sql = mysql_query("INSERT INTO tabulka1(uzivatel,heslo) VALUES ('$uzivatel'
    ,'$heslo')");
   
    if($sql) {
      echo "Záznam úspešne vložený do databázy";
    }
    else {
      echo "Z nejakých príčin záznam nebol vložený do databázy";
    }
   
    mysql_close();
   
    ?>
    <a href="/pokus_c_2.php">Naspäť na vloženie dát</a>
 
  </body>
</html>

keď toto všetko spravím, dejú sa tam tie čári mári, tak by sa teoreticky malo v databáze zjaviť niečo aspoň pripomínajúce tie hodnoty formulára nie?
Mne sa tam zjaví len číslo riadka (používam wamp, keby niečo) a hodnoty nikde (samozrejme že som tie hodnoty do formulára zadal :D ) - mám tak trochu podozrenie, akooby nejako zázračne nefungovalo post... Dokonca mi aj napíše že záznam bol úspešne vložený do DB, ale on tam nejako zázračne nie je :D. Ďakujem vopred za odpovede (ak budú :) ).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pripojenie do databázy

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 28.10.2011 23:21 | Pripojenie do databázy

Pozri si v manuály, čo vracia funkcia isset...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pripojenie do databázy

Registrovaný: 27.04.11
Prihlásený: 21.04.12
Príspevky: 35
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 30.10.2011 14:00 | Pripojenie do databázy

Oukej, ďakujem za túto nesmierne cennú radu, ale bez tých issetov je to to isté... To s tými issetmi som našiel v jednej téme tu na fóru, pretože tomu chlapíkovi to vracalo stále chyby a keď pred to dal isset zrazu všetko išlo (aj môj prípad - asi je to problém wampu). Takže či isset alebo nie, stále to isté... nemáš ešte v rukáve nejaký triumf? :D


_________________
„Slobodu mi predsa nikto nemôže zobrať, veď slobodný som sa už narodil!“ Kráľ Artuš
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 30.10.2011 17:09 | Pripojenie do databázy

Ak chceš niečo robiť, tak je vždy dobré zistiť si, aké nástroje ti pri tom môžu pomôcť a ako sa používajú.

V tvojom prípade sa pozri na Firebug (alebo niečo podobné v tvojom prehliadači) a zisti, či sa údaje odosielajú, či sú kompletné, či je správna metóda (pretože napr. pri metóde máš preklep a určite sa to nepíše ako "mathod").

Ďalej by si sa mal v Php pozrieť, print_r (či niečo iné), aby si dokázal zistiť, či ti nejaké údaje prišli, a ak áno, tak aké.

A hlavne, keď robíš v Php, tak si zapni zobrazovanie všetkých chybových hlásení (a predpokladám, že keď tak urobíš, chybu odhalíš veľmi rýchlo).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pripojenie do databázy

Registrovaný: 27.04.11
Prihlásený: 21.04.12
Príspevky: 35
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 31.10.2011 11:31 | Pripojenie do databázy

Okej, díki za radu. Tento krát pomohla :D . Díki ešte raz


_________________
„Slobodu mi predsa nikto nemôže zobrať, veď slobodný som sa už narodil!“ Kráľ Artuš
 [ Príspevkov: 5 ] 


Pripojenie do databázy



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP pripojenie databazy

v PHP, ASP

4

361

11.09.2010 15:44

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MYSQL, pripojenie k serveru, vytvorenie databazy atd.

v Databázy

12

1045

05.08.2011 15:48

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pripojenie a vypis dat z access databazy (ASP)

v PHP, ASP

0

379

30.06.2010 12:17

laceky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kapacita databázy

v Databázy

3

471

20.07.2010 7:45

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Import databázy

v Databázy

2

593

10.05.2008 14:08

johny694

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie databázy

v Databázy

2

659

18.03.2008 19:14

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Generovanie databazy

v PHP, ASP

2

513

23.02.2007 8:25

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Backup databázy

v Databázy

9

607

12.07.2009 16:27

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Návrh databázy

v Databázy

4

455

28.04.2011 22:15

crazybone

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

2 databazy

v Databázy

3

577

23.11.2007 16:29

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zálohovanie databázy

v PHP, ASP

9

344

30.05.2012 20:27

xxx9955

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zálohovanie databázy

v Databázy

1

680

30.04.2007 20:05

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nastavenie databázy

v Databázy

1

463

06.04.2011 21:31

johnny04501

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

normalizacia databazy

v Databázy

1

934

23.02.2010 0:14

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ID z databazy

v PHP, ASP

1

247

01.03.2008 16:07

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapocitanie do databazy

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

248

09.05.2009 16:24

djsulo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF