[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.10
Prihlásený: 03.04.17
Príspevky: 116
Témy: 28 | 28
NapísalOffline : 24.04.2012 10:12 | Zálohovanie databázy

Ahojte...mám taký problém...do DB sa pripojím cez externý súbor:
Kód:
<?php
$spojenie = mysql_connect("localhost","root","");
mysql_select_db("stsz");
?>

Potom sa snažím cez hore uvedený kód vytvoriť zálohu:
Kód:
<?php
require "mysql.php";
$bkname = Zaloha_.date("d.m.Y");
    exec("/usr/bin/mysqldump > $bkname.sql");
    echo "Práve sa vykonala záloha.<br>Meno: $bkname.sql<br>Dátum a čas: ".date("d.m.Y, H:i");
?>

Keď program prebehne, spraví výpis a vytvorí súbor, ktorý je prázdny...žiadna chyba, iba prázdny súbor. Databázu mám na Localhoste pomocou XAMPP. Čo s tým?
Ďakujem.

// pridané po 15 hodinách 7 minútach od posledného príspevku

problém bude pravdepodobne v tom, že nefunguje exec, ale neviem ako to sfunkčniť. poradí mi niekto? Ďakujem.


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Zálohovanie databázy

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12424
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 24.04.2012 10:38 | Zálohovanie databázy

exec je nebezpecna funkcia a na ziadnom webhostingu ju nenajdes povolenu a ani ti ju nepovolia, ak je to tvoja masina, tak sa povoluje v php.ini tam si najdi disable_functions a tam by mala byt zadefinovana ak ti teda nejde, aspon tak nejak matne si na nieco take spominam :) taktiez sa mi zda ze musis mat safe_mode nastaveny off, tiez ak mas nainstalovany phpsuexec/suphp tak ti tato funkcia nebude mam taky pocit fungovat, ale na tvojom mieste to riesim urcite inac, nikto exec snad nepouziva :) ak to je zaloha len pre tvoju potrebu na masine, tak to rob inac, na urovni shellu a cronuj si to alebo tak nejak..neviem o co to presne ide, ale urcite sa to da spravit lepsie a bezpecnejsie o-)


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.10
Prihlásený: 03.04.17
Príspevky: 116
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 24.04.2012 10:43 | Zálohovanie databázy

A mohol by mi niekto poradiť ako to teda nejak ináč spraviť? XAMPP beží na windowse 7


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Zálohovanie databázy

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12424
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 24.04.2012 10:47 | Zálohovanie databázy

staci googlit http://davidwalsh.name/backup-mysql-database-php ;) najdes tam toho plno, bud to mozes riesit cez php, alebo cez shell, teda v tvojom pripade cez prikazovi riadok kde cez planovac uloh budes spustat nejaky script ktory ti spravi zalohu celej databazy a nahraju este niekde popripade...je vela moznosti ako na to, ale pouzivat exec bude asi dost nebezpecne a na webhostingu ti aj tak toto riesenie fungovat nebude ak mas v plane to tam presunut niekedy co robis...


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.10
Prihlásený: 03.04.17
Príspevky: 116
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 28.05.2012 20:12 | Zálohovanie databázy

Ďakujem za radu. Mám s tým len malinký problém a síce,že neexportuje to diakritiku, resp namiesto znakov s diakritikou zobrazí len otázniky. Dá sa s tým niečo spraviť, alebo je to "daň"?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Zálohovanie databázy

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 29.05.2012 9:42 | Zálohovanie databázy

Zasli query `SET NAMES tvojekodovanie` hned po pripojeni.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.10
Prihlásený: 03.04.17
Príspevky: 116
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 29.05.2012 16:21 | Zálohovanie databázy

Toto som vyčítal, že mám spraviť hneď po pripojení na tej stránke:
Kód:
backup_tables('localhost','root','','stsz');
   mysql_query("SET NAMES utf8");
   mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");   
/* backup the db OR just a table */
function backup_tables($host,$user,$pass,$name,$tables = '*')

Ale moc to nepomáha...resp vôbec to nepomáha.
V databáze mám pre tabuľky nastavené utf8_general_ci a pre jednotlivé položky v tabuľkách utf8_unicode_ci

// pridané po 4 hodinách 10 minútach od posledného príspevku

Mám to...teraz som si všimol, že v set character je jedno set naviše. Keď som to dal preč, tak je to super.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.10
Prihlásený: 03.04.17
Príspevky: 116
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 30.05.2012 20:17 | Zálohovanie databázy

Aký "výkonný"je ten kód z: http://davidwalsh.name/backup-mysql-database-php Pri veľkej databáze to funguje bez problémov(resp malo by to fungovať bez problémov)?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zálohovanie databázy

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 30.05.2012 20:22 | Zálohovanie databázy

co je velka databaza? akeho mas providera? vacsina poskytovatelov zalohuje DB automaticky kazdy den


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.10
Prihlásený: 03.04.17
Príspevky: 116
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 30.05.2012 20:27 | Zálohovanie databázy

Je to na localhoste, veľká databáza...dajme tomu 100 000 záznamov v 8 tabuľkách. Ako toľko nemá, ale údaje sa v podstate len pridávajú, takže ak sa pozriem do budúcnosti tak dajme tomu že toľko.


 [ Príspevkov: 10 ] 


Zálohovanie databázy



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zálohovanie databázy

v Databázy

1

680

30.04.2007 20:05

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zalohovanie

v Pevné disky a radiče

1

262

19.09.2009 0:13

f4r0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zalohovanie

v Ostatné programy

1

383

18.06.2008 11:14

Dzin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zalohovanie

v Pevné disky a radiče

1

331

03.11.2007 17:40

KRUHO

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zalozky /zalohovanie/

v Sieťové a internetové programy

5

655

22.11.2005 23:45

Spectral

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zalohovanie dat

v Operačné systémy Microsoft

3

163

21.10.2012 22:01

brmbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zalohovanie vista

v Operačné systémy Microsoft

2

248

14.08.2008 13:05

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zalohovanie program

v Ostatné programy

3

131

28.07.2014 16:02

tatko Tom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zalohovanie ovladacov

v Ovládače

14

2426

13.11.2009 21:36

Milan.H

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zálohovanie vo W7

v Operačné systémy Microsoft

4

260

21.05.2011 11:36

okatjar

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SBS 2008 - zálohovanie

v Operačné systémy Microsoft

1

146

14.12.2011 13:46

Ingenium Deerro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zalohovanie firemnych mailov

v Sieťové a internetové programy

1

165

27.09.2011 9:42

f4r0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

FireFox a zálohovanie

v Sieťové a internetové programy

6

795

25.11.2005 16:03

Pette

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zálohovanie Windows 7

v Operačné systémy Microsoft

6

114

12.11.2015 18:58

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zalohovanie v Calcu

v Ostatné programy

0

173

10.11.2010 21:50

dafo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

DVD na zalohovanie

v Úložné zariadenia

29

413

08.08.2015 10:43

Smith Wesson



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF