Citácia:
napr. SPP, dnes to bolo tusim aj spominane v tom PP. Vlada predala sice minoritny podiel (49%) tohto podniku a 51% ostalo v rukach statu, ALE rozhodove pravo maju aj tak prave drzitelia minoritneho podielu, co znamena ze si samy stanovuju co a ako. Z toho dovodu SPP plati akurat tak 19% dan a tot vse. Ziadne dane z dividendov ako to je v inych podobnych podnikoch.
dane z dividendov na slovensku neplati NIKTO
Citácia:
ja sa nehadam, ze dava pracu ludom, nech dava. Ale som mal na mysli bocne machinacie, ktore vacsi podnikatelia spravidla robievaju. Napr. kupy si auto a napise ho na firmu cili si ho moze odpisat z dani a o to na konci roky plati dan mesniu, procim to auto vyuziva na sukromne ucely. Alebo, kupy si nabytok do "kancelarie" za niekolko 100000 korun a takisto napise na firmu a pekne si odpisuje zdani, pricom nabytok sup hned do domu, do vily, etc... Pricom keby si to ma kupit nie na firmu, tak to pekne musi zaplatit aj s danou. Ja viem, niesu to nako extra velke polozky, ale ked si toto povie sto, dvesto, tristo podnikatelov zaroven, uz to istu ciastku nadobudne.
no dobre dobre, za prve nechapem co to ma z novou vladou, sak SMER je zlepenec podnikatelov ktori sa akurat chcu dostat k moci
a za druhe ty este stale nechapes ze ten podnikatel aj tak v konecnom dosledku zaplati väcsiu dan ako 99% ludi v tomto state
podla mna by sa mali dane zrusit respektive zaviest pausalna dan systemom ze kazdy clovek kazdy mesiac zaplati presne taku istu ciastku do statnej kasy
Citácia:
tym ze tie dane platim, prispievam do statnej kasy, cili prispievam istym sposobom spolocnosti
to je sice pekne, ale ked si vezmes do uvahy ze z tej statnej kasy aj neico poberas a vezmes si rozdiel, tak dospejes ku zaveru ze akurat parazytujes na spolocnosti a este sa stazujes na podnikatelov ktori ti plati skolu
Citácia:
nevies ci si zhodou okolnosti vcera neplatil v obchode 100 korunackou, s ktorou som ja predvcerom platil niekde inde
kedze nepoberam socialne davky tak asi tazko
Citácia:
Sa opytaj kolko ti ludia u toho najvydrbanejsieho podnikatela zarobia...a za akych podmienok...a o tomto je.
pokial nekradnu, nezabijaju ludia a nemaju v ich podniku otrokov je vsetko v absolutnom poriadku
Citácia:
asi tolko ze vzhladom k moje situacii, tym ze platim dane pripseivam tak sito ako naky podnikatel. Ale k VZHLADOM k mojej situacii!
nechcem byt vulgarny, ale tvoja situacia je ma absolutne nezaujima
Citácia:
to je tiez pravda ale zamysly sa nad tym kolko tam su celkovo za rok ? minule som pozeral spravy a tam tusim hovorili ze cca 3 mesiace su tam zelkovo za rok to znamena ze su plateni prakticky za nic
BRAVO, vidim ze jeden z mala ktori chape o com je politika
Citácia:
cize za nic bola platena vlada minula, ako aj vlada prednou. Ja by som im vsetkym dal tak cez 30-35tis/mesacne.
ja by som nedal ani cent a poslal ich zivit sa poctivou pracou
Citácia:
mne to nevadi ze poslanci zarabaju viacej ale ked sa zamyslil je na nich ovela viacej ako na nas, ked vypukne vojna alebo pri dolezitych veciach rozhoduje poslanec o celom narode a vies ake je zlozite udrzat celosvetovy mier no az na tie male vojny. Poslanci musia sakramentsky rozmyslat aby svet ekzistoval
politika je o dvoch veciach, o odrbavani ludi a o presviedcani ich aki su politici dolezity a ze bez nich sa tento svet asi rozpadol
vidim ze teba statna propagana zmagorila uplne
Citácia:
kazdy by na vsetko sral a nikto by sa nezaoberal tym ci zvisit pridavky

NO COMMENT!!! - hlavne tie pridavky