[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
NapísalOffline : 16.09.2009 16:58 | Postup pri ...

potreboval by som nejako tot vyriesit :)

toto:
Kód:
 eval(


replacnut za:
Kód:
 $code=(


este pred koncom ?> pridat ::

Kód:
$code = ereg_replace('eval', 'highlight_string', $code);
eval ($code);


ako by sa to dalo nejako v postupnostiach ... nejako cez str_ireplace alebo ? ... neviem si poradit ako pridam na koniec suboru
Kód:
$code = ereg_replace('eval', 'highlight_string', $code);
eval ($code);
... a este ja to ten subor normalne uploadujem :)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Postup pri ...

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 16.09.2009 17:08 | Postup pri ...

Nerozumiem, co chces za co menit, popisal si to dost chaoticky (alebo som len ja taky blby...?). Pokial chces nahradit len string za string, tak pouzi str_replace, ak potrebujes regularne vyrazy, tak preg_replace. Pridat obsah na koniec retazca mozes jednoducho:
Kód:
$text .= 'toto bude na konci';

//edit: aha, doslo mi:
Kód:
$code = preg_replace('/\?>\s*/', 'to co chces pridat ?>', $code);


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 16.09.2009 17:11 | Postup pri ...

niee to ja som taky blby akoze ja viem co chcem ale tazko sa mi vyjadruje mne takej lamke :D dakujem moc :)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Postup pri ...

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 16.09.2009 20:33 | Postup pri ...

Pre boha! Eval je jedna z funkcií, ktoré by si mal kompletne vypustiť zo svojho reportoára!


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Postup pri ...

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 16.09.2009 21:12 | Postup pri ...

:) nestras ho prosim ta.
este zacne trpiet nicim nepodlozenou evalofobiou


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Postup pri ...

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 16.09.2009 21:29 | Postup pri ...

nicim nepodlozenou? Evalofóbia je zdravá. Eval je horší ako mor. V javascripte sa aj ja občas utnem, ale v php... Eval slúži iba na obídenie svojej vlastnej nevedomosti.

eval() is evil


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 17.09.2009 0:58 | Postup pri ...

Nebolo by jednoduchšie, keby si napísal, čo vlastne chceš dosiahnuť a nie to, ako to chceš dosiahnuť (a možno niekomu napadne lepšie riešenie)?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Postup pri ...

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 17.09.2009 14:54 | Postup pri ...

rooobertek píše:
eval() is evil
Preco? Robil som raz template triedu v PHP a eval mi skript asi o polovicu skratil a podstatne zjednodusil pridavanie novych funkcii.
Pocul som, ze nie je dobre pouzivat eval, ale nikde som nenasiel jediny dovod preco. Vies o nejakom?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Postup pri ...

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 17.09.2009 15:34 | Postup pri ...

napr. bezpečnosť;
našepkávanie v IDE;
zopakujem svoju predchádzajúcu vetu "Eval slúži iba na obídenie svojej vlastnej nevedomosti" - eval často používajú menej skúsení kodéri na obídenie niečoho, čo nevedia spraviť normálne. Často stačí použiť call_user_func(), ale načo keď existuje eval.

Áno, stretol som sa s "templatovým enginom" na báze evalu, a poviem ti, je to najväčšia sračka, akú som kedy videl. Vzniklo to tak, že bolo treba extrémne rýchlo (extrémne rýchlo znamená naozaj extrémne) nakódiť čokoľvek, čo bude fungovať a okamžite po uvedení prvej funkčnej verzie sa malo začať robiť odznova na niečom už normálnom.


 [ Príspevkov: 9 ] 


Postup pri ...



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Postup pri predaji

v Obchody, reklamácie a právo

5

170

09.05.2013 14:10

Casseus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

postup pri tvorbe webu

v Ostatné

3

423

09.01.2011 11:51

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Postup pri tvorbe webu

v Webdesign

2

234

23.06.2016 14:48

Lessik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

naco na prve pozerat pri OC+postup

v Biosy a ladenie výkonu

1

400

17.05.2008 8:16

brm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SSD disk instalacia postup

v SSD disky

4

815

18.07.2013 17:31

ballin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Správny postup inštalácie .Net Framework

v Operačné systémy Microsoft

12

511

13.03.2012 17:09

v.tkac

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje mi standardny postup zavedenia GRUBu

v Operačné systémy Unix a Linux

2

522

09.02.2010 8:13

programmer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prosím o kontrolu logu a následný postup

v Antivíry a antispywary

18

325

16.03.2014 13:23

Dracolich

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

POstup montaze accelera s1Rev2 na HD 4870

v Chladiče a všetky druhy chladenia

6

525

11.02.2009 17:01

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Instalacia dvoch kariet do crossfire - aky postup?

v ATI/AMD grafické karty

1

320

25.03.2011 12:28

mirom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vie niekto postup ako spravi forum aj lama

v Redakčné systémy

3

352

24.06.2007 18:34

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Instalacia XP kem mam Sata zbernicu -postup je OK ???

v Operačné systémy Microsoft

2

192

03.09.2008 18:41

holubbn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis chyby pri napalovani pri DVD hp DVDRAM GT30L

v Optické zariadenia

6

925

22.09.2010 17:53

nexter

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pásy pri zmene rozlíšenia, alebo pri pustení videa

v ATI/AMD grafické karty

5

383

23.05.2009 6:21

jacho6380

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie scriptu pri Firefox a pri IE nie

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

274

29.03.2010 15:09

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

BSOD 0x0000000A pri instalaci xp, 0x0000007E pri spustani

v AMD čipové sady

17

1694

16.07.2009 12:56

f4r0



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF