Dobrý deň,
prosím vás, mám internet Slovanet rýchlosť 30 Mbit/s (10 Mbit/s). Dlhé roky som bol spokojný, ale asi posledný rok - dva sa častejšie pri načítaní stránok zobrazí hlásenie:
Ľutujeme, táto stránka nie je dostupná... Podrobnosti: Vyskytla sa dočasná chyba DNS. Skúste stránku obnoviť. Kód chyby: INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND... (viac na priloženom obrázku).
Deje sa to akoby len niekedy, napr. internet funguje bez problémov, potom zrazu 5 min mám takýto problém, potom zase ide.
Zaujímavé je, že keď som niekde na inom internete, ktorý má aj nižšiu rýchlosť alebo napr. keď sa pripojím na dáta cez mobil, síce je internet pomalší, ale stránky načíta. Takto sa to správa ako keby sa pokúsi stránku načítať, nejde mu to, tak kašle na to, nechá to celé tak. Chvíľami sa kvôli tomu nedá takmer žiadna stránka načítať, potom zase ide v pohode. Stránku musím dať aj niekoľko krát obnoviť, aby sa nakoniec načítala.
Už som skúšal rôzne návody na internete, meniť nastavenia modemu (Cisco EPC 3825), nepomohlo nič. Naposledy som modem úplne resetoval do základu, nastavil podľa výrobcu, aj tak to stále robí.
Robí to aj na druhom notebooku, tak asi chyba nebude v notebooku.
Robí to aj cez wifi, aj cez LAN.
Z modemu mám jeden LAN kábel k notebooku a druhý kábel je pripojený do iného modemu do vzdialenej izby na predĺženie signálu.
Zvažujem zmeniť poskytovateľa na Orange optický internet, ale asi nebyť tohto problému, tak zmenu príliš neriešim.
Nemá niekto s tým skúsenosti? Nemôže to súvisieť s nejakým oslabením internetu kvôli pripojeniu viacerých užívateľov? Alebo niečo iné? Neviem. Trochu má to hnevá aj kvôli tej ponuke od Orange, ak by som vedel, že problém prestane, asi by som neváhal. Ak by som ten problém vyriešil aj bez zmeny internetu, tak by som zase asi nemenil poskytovateľa.
Ďakujem.