Zdravím.
Dúfam, že to dávam na dobré miesto, nevedel som totižto, kam to mám dať.
Aby som prešiel k problému. Celý vlastne spočíva v batérii, ktorá akoby "odišla". Vlastním notebook značky Acer Extensa série. Zozačiatku to bola pohoda, všetko išlo, ako má. Asi po roku a pol však začala akosi blbnúť batéria, v priebehu krátkej doby, asi týždňa, sa jej kapacita dosť zmenšila, notebook namiesto troch hodín vydržal asi 10 minút. Teraz je stav batérie asi taký, že ak odpojím notebook zo sieťového adaptéru, tak sa vypne a ikona v pravom dolnom rohu, zobrazujúca stav batérie, vypisuje "Nezistila sa žiadna batéria". V poslednej dobe sa snažím vyberať baterku a ostať napojený len cez sieť, keď mi niekto povedal, že by som ju mal šetriť... Zhodou okolností poznám ešte jedného vlastníka rovnakého typu notebooku a ten mi povedal, že pri podobnom probléme mu pomohla obnova Windowsu. Mne však aj po obnove celého Windowsu vypisuje "Nezistila sa žiadna batéria" a ja sa začínam cítiť obmedzene, akoby som namiesto prenosného počítača mal stolový. Čítal som viacero vecí ohľadom kalibrácie batérií a pod. ale nechcem sa sám do niečoho púšťať, keďže sa sám v tejto oblasti veľmi nevyznám a radšej si nechám od vás poradiť, než by som mal niečo ešte viac dodžubať... Chcem sa teda opýtať, či je ešte nejaká nádej, ako dať túto batériu do akého-takého schopného stavu, alebo pomôže už len kúpa novej batérie.
Za akékoľvek odpovede a rady vopred ďakujem.
|