[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
NapísalOffline : 19.10.2008 13:37 | pomoc so strankovanim

Nazdarek. Skusam si spravit strankovanie pri spojovani 2 tabuliek. Vsetko funguje az do chvile, kym si do selectu nepridam podmienku. Potom mi to vyhodi len prvu stranku a dalsie uz nic... teda ak kliknem na dalsiu stranku, nic mi uz nezobrazi.

Tu je kod:
Kód:
<?php
 
$s=@mysql_connect("xxxxxxxxxxx");

if (!$s) {
die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
}
$r=@mysql_select_db("xxxxx");
if (!$r)
{
die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
}


// nastavenie riadkov pre zobrazenie
$rowsPerPage = 4;


$pageNum = 1;


if(isset($_GET['page']))
{
   $pageNum = $_GET['page'];
}


$offset = ($pageNum - 1) * $rowsPerPage;


$query = "
select tabulka1.id, tabulka1.meno, tabulka1.mesto, tabulka2.id_uzivatela, tabulka2.nazov_albumu, tabulka2.id_albumu, tabulka2.datum
from tabulka1 left join tabulka2 on tabulka1.id = tabulka2.id_uzivatela where (mesto='".$_POST["mesto"]."') LIMIT $offset, $rowsPerPage
";
$result = mysql_query($query);

$riadkov = mysql_num_rows($result);

echo "Počet zobrazených uživateľov: $riadkov";

if ($result) {

echo "<table border=0 align=\"center\"  CELLSPACING=\"5px\" CELLPADING=0 style='background-color: white'>";
echo "<tr>";

//  Spracovanie a zobrazenie vysledku

while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($result)):
if ($zaznam['nazov_albumu']!="")
 {
$fotka=$zaznam['id_albumu'];
$vyber="select ukazka from tabulka3 where id_albumu='$fotka' ";
$vysledok=mysql_query($vyber);
$ukaz=MySQL_Fetch_Array($vysledok);

 if($i%4==0)
 echo "</tr><tr>";
echo "
<td width=\"135\" style='FONT-SIZE: 10px; COLOR: white; FONT-FAMILY: Palatino, Verdana, Arial; align: left;
border:  black 2px solid; background-color: #333333'>
<b>Užívateľ:</b>&nbsp{$zaznam['meno']}</br></br>
<img src=\"./picture/{$ukaz['ukazka']}\" width=\"135\" align=\"center\" style='border: black 1px solid'></br>
<b>Pohlavie:</b>&nbsp{$zaznam['mesto]}</br>
<b>Album:</b>&nbsp{$zaznam['nazov_albumu']}</br>
<b>Pridané:</b>&nbsp{$zaznam['datum']}</br></td>";

 $i++;

}

else
{

if($i%4==0)
 echo "</tr><tr>";
echo "
<td width=\"135\" style='FONT-SIZE: 10px; COLOR:  white; FONT-FAMILY: Palatino, Verdana, Arial; align: left;
border:  black 2px solid; background-color: #333333'>
<b>Užívateľ:</b>&nbsp{$zaznam['meno']}</br>
<img src=\"./picture/fantom.jpg\" width=\"135\" align=\"center\" style='border: black 1px solid'></br></br>
<b>Mesto:</b>&nbsp{$zaznam['mesto']}</br></td>";
 $i++;
 }
//  Ukoncene spracovanie a zobrazenie
endwhile;
echo "</tr>";
echo "</table>";

  };


// nastavenie riadkov/strankovania po vybere z DB

$query   = "SELECT COUNT(id_albumu) AS numrows FROM tabulka2";
$result  = mysql_query($query) or die('Error, query failed');

$row     = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC);
$numrows = $row['numrows'];


$maxPage = ceil($numrows/$rowsPerPage);


$nav = '';
for($page = 1; $page <= $maxPage; $page++)
{
   if ($page == $pageNum)
   {
      $nav .= " $page ";      }
   else
   {
      $nav .= " <a href=\"login.php?site=strankovanie&page=$page\">$page</a> ";
   }      
}



if ($pageNum > 1)
{
   $page = $pageNum - 1;
   $prev = " <a href=\"login.php?site=strankovanie&page=$page\">[Prev]</a> ";
   
   $first = " <a href=\"login.php?site=strankovanie&page=1\">[First Page]</a> ";
}
else
{
   $prev  = '&nbsp;';
   $first = '&nbsp;';
}

if ($pageNum < $maxPage)
{
   $page = $pageNum + 1;
   $next = " <a href=\"login.php?site=strankovanie&page=$page\">[Next]</a> ";
   
   $last = " <a href=\"login.php?site=strankovanie&page=$maxPage\">[Last Page]</a> ";
}
else
{
   $next = '&nbsp;';
   $last = '&nbsp;'; }

// zobrazenie strankovania
echo $first . $prev . $nav . $next . $last;

?>


Neviete mi s tym niekto pomoct ako to spravit aby mi to zobralo aj tu podmienku mesto='".$_POST["mesto"]."' ?? Lebo uz som fakt z toho na nervy.. :cry:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
pomoc so strankovanim

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 19.10.2008 13:41 | pomoc so strankovanim

pokiaľ ti ide len o to, tak si daj $mesto = $_POST['mesto']; a v sql daj už len : WHERE mesto='$mesto'
;)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 19.10.2008 13:57 | pomoc so strankovanim

no mne tu podmienku berie... na prvej strane mi zobrazi spravny vysledok..No na dalsich strankach mi uz nezobrazi nic... O to mi ide.. ze ak mam nastavene napr. $rowsPerPage = 4 a vysledkov je do kopy 16, tak nech mi na kazdej stranke zobrazi po 4 vysledky ..nie len na prvej..Ako mi to robi teraz...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 19.10.2008 16:15 | pomoc so strankovanim

No tak trocha sa mi podarilo specifikovat problem. Totiz, ak som si nadefinoval $mesto napr. na $mesto ="bratislava" tak to islo. Problem nastava ak chcem aby mi tu hodnotu bralo po odoslani z formulara..teda pri pouziti
Kód:
if ($_POST["vyhladat"]) { ...kod...}
. A neviem ako to odstranit. Normalne mi zobrazi na prvej stranke vysledok podla $offset, $rowsPerPage , no ako nahle kliknem na na druhu stranku (alebo Next page, Last page a pod.) tak mi uz nezobrazi nic.. Len biele pozadie...
Please..poradte mi niekto ako to spravne zapisat, aby mi to bralo udaje z formulara...a vsetko fungovalo.. :cry:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc so strankovanim

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 20.10.2008 1:07 | pomoc so strankovanim

$offset ma byt:

$offset = $pageNum;


_________________
Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 20.10.2008 16:43 | pomoc so strankovanim

No aj ked som prepisal $offset = $pageNum; stale mi to na dalsej stranke nezobrazi ziadny vysledok... V com je problem...??? Naozaj mi nikto nevie pomôct??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 20.10.2008 18:18 | pomoc so strankovanim

Hľadal som problém všade a potom som si ho všimol - teda dúfam ... ty ten POST["mesto"] neposielaš ďalej .. aby si ma rozumel ... tebe z 1 stránky príde ty vyhodnotíš a vypíšeš 4 riadky ... keď uživateľ klikne ďalej (NEXT) .. tak ďalej posielaš iba údaje:
GET - site=strankovanie
GET - page=$page
ale nie POST mesto ...

Riešenie: musíš urobiť ešte jednu podmienku kde budeš vyhodnocovať či je POST["mesto"] prázde [ak] nie tak premenná xy sa rovná hodnote z POST A zapíš do napr. do session [INAK] zober premennú zo SESSION a jej hodnotu zapíš ho premennnej xy ... následne v podmienke dáš WHERE Mesto = '$xy'


 [ Príspevkov: 7 ] 


pomoc so strankovanim



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc so strankovanim v kategoriach

v PHP, ASP

4

205

08.07.2008 12:47

Broko71

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so strankovanim

v PHP, ASP

1

402

10.10.2009 17:58

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc pomoc prosim nefunguje internet

v Ovládače

7

217

09.09.2017 20:37

Smith Wesson

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v PHP, ASP

2

436

02.02.2008 17:17

Punker661

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc

v ATI/AMD grafické karty

3

555

02.01.2008 7:51

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v Monitory, televízory a projektory

2

570

19.02.2008 13:40

patqo_he

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc

v Počítačové hry

2

207

13.06.2012 18:02

PepeTheDragon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v Kôš

1

37

25.04.2017 20:16

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v nVidia grafické karty

1

637

02.02.2007 10:51

Harlequin

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

pomoc

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

100

18.10.2013 18:36

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v PHP, ASP

6

457

01.08.2008 16:27

Darkeye18

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

pomoc

v Počítačové hry

5

237

28.06.2011 16:32

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v ATI/AMD grafické karty

10

585

10.01.2008 8:48

kasom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc

v Audio programy

4

678

05.02.2008 10:06

raikonen11

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

POMOC ???

v Delphi, Visual Basic

2

901

27.03.2008 14:32

Martinek6

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc!

v Procesory

6

669

02.02.2008 18:27

Jaro



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF