[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s obrazkom

Registrovaný: 16.04.09
Prihlásený: 18.02.10
Príspevky: 26
Témy: 11 | 11
NapísalOffline : 02.12.2009 16:06 | pomoc s obrazkom

ahojte, prosim Vas som v PHP zaciatocnik a da sa urobit nieco take, ze na jednej stránke je v zdrojom kode:
Kód:
<li>Stav serveru: <img src="images/uparrow2.gif">    ....a este dalsie udaje

no a jednoducho vyrabam si podpis na jedno forko a že podľa toho ako tu či bude server online alebo offline tak ten konkretny obrazok ako tam napr. ked je online: <img src="images/uparrow2.gif">by som mal aj na tom podpise???

a ak hej tak mohli by ste mi please poslat skript???


diks :)


_________________
Blbec nie je ten, ktorý hneď všetko nepochopí!!!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 02.12.2009 16:17 | pomoc s obrazkom

Keby si generoval script za behu možno aj áno :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s obrazkom

Registrovaný: 16.04.09
Prihlásený: 18.02.10
Príspevky: 26
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 02.12.2009 16:21 | pomoc s obrazkom

ja som kedysi s kamosom na jednu vec pouzil strpos2 ako orezavanie.. lenze ten skript som uz vymazal a uz neviem ako sa s tym robi....


_________________
Blbec nie je ten, ktorý hneď všetko nepochopí!!!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 02.12.2009 16:27 | pomoc s obrazkom

Chcel som povedať obrázok za bahu.
No robí sa to asi tak,že urobíš: <img src="ahoj.php">
Pričom ahoj.php, získa údaje a napr. cez GD knižnicu, ti vykreslí obrázok podľa potreby :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s obrazkom

Registrovaný: 16.04.09
Prihlásený: 18.02.10
Príspevky: 26
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 02.12.2009 16:53 | pomoc s obrazkom

hmmm.. ti hovorim ze som zaciatocnik... tak mne sa o takych veciach ani nesnivalo :D

nemohol by si nejaky skript napisat???


_________________
Blbec nie je ten, ktorý hneď všetko nepochopí!!!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 02.12.2009 17:04 | pomoc s obrazkom

no popravde sa mi nechce :D Nemám rád prácu s obrázkami :D


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
pomoc s obrazkom

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 03.12.2009 17:07 | pomoc s obrazkom

a čo takto v tom phpčku neriešiť žiadne gd, ale len
Kód:
if( $is_server_online ) {
header('location: /img/online.gif');
} else {
header('location: /img/offline.gif');
}
alebo
Kód:
header('content-type: image/gif');
if( $is_server_online ) {
readfile('img/online.gif');
} else {
readfile('img/offline.gif');
}


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s obrazkom

Registrovaný: 16.04.09
Prihlásený: 18.02.10
Príspevky: 26
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 04.12.2009 15:26 | pomoc s obrazkom

rooobertek píše:
a čo takto v tom phpčku neriešiť žiadne gd, ale len
Kód:
if( $is_server_online ) {
header('location: /img/online.gif');
} else {
header('location: /img/offline.gif');
}
alebo
Kód:
header('content-type: image/gif');
if( $is_server_online ) {
readfile('img/online.gif');
} else {
readfile('img/offline.gif');
}

aj ja som rozmýšľal o niečom takomto lenže ako zapísať do tej premennej $is_server_online ten čo som spominal vyššie??? lebo to nie je moja stránka a ja zdroják na ten status toho servera toho dotyčného nemám
ja som myslel žeby som jednoducho ked si zobrazim zdrojovy kod v prehliadaci, zeby som si nasiel tu cast ktoru potrebujem a potom by som si to cez strpos2 orezal, kedysi som mal nieco podobne ale to bolo davno a uz si nepamätam ako sa to da urobit cez ten strpos2...

nepouzivate nahodou niekto tuto funkciu?????


_________________
Blbec nie je ten, ktorý hneď všetko nepochopí!!!
Offline

Správca fóra
Správca fóra
pomoc s obrazkom

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 04.12.2009 16:07 | pomoc s obrazkom

myslis toto? http://www.pcforum.sk/uzitocne-a-casto- ... tml#555604


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s obrazkom

Registrovaný: 16.04.09
Prihlásený: 18.02.10
Príspevky: 26
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 04.12.2009 16:35 | pomoc s obrazkom

hej a moze byt v $haystack aj link na stranku?

EDIT:
no už som to nejako poriešil:
Kód:
$page = file_get_contents('http://stranka.com/index.php?n=server&sub=status'); //nacitanie stranky

$haystack ="$page";
$needle = "downarrow2.gif";

echo strpos2($haystack,$needle)";   //vypise 37770


no a ako by ste to riesili dalej mohli bz ste poslat skript??? najradsej by som bol keby sa mi to ulozilo do nejakej premennej potom ten vysledok co bude na tej stranke (downarrow2.gif) aby sa mi premietol cojaviem do echo $vysledok...

P.S. to downarrow2.gif (server offline) sa meni s uparrow.gif(server online)


_________________
Blbec nie je ten, ktorý hneď všetko nepochopí!!!
 [ Príspevkov: 10 ] 


pomoc s obrazkom



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s obrázkom

v Grafické programy

5

470

17.04.2009 19:18

Dudko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s obrazkom vo Photoshope

v Grafické programy

2

507

07.10.2009 8:10

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tabulka s obrazkom

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

173

05.01.2013 10:00

hawo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cesta k obrazkom

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

329

01.03.2008 18:24

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

novinky z obrazkom

v PHP, ASP

0

726

12.09.2006 21:06

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

stranka s obrazkom

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

322

09.12.2007 9:38

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoznamy s obrázkom

v HTML, XHTML, XML, CSS

11

394

03.06.2011 18:47

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

text zarovno s obrazkom

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

296

06.04.2009 15:09

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SELECT tag s obrazkom?

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

389

04.02.2009 15:09

GoodWill

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

mafia 2 nenabehne - s obrazkom

v Počítačové hry

2

106

29.07.2013 22:18

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aby pozadie presvitalo pod obrázkom

v Webdesign

7

199

08.03.2013 15:10

lonewanderer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

DIV s obrazkom na pozadi

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

546

11.02.2007 21:20

m@-nX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Porta a komentare k obrazkom

v Ostatné

0

334

22.07.2008 15:20

dsljohn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Migrácia Wordpress - cesta k obrazkom

v Redakčné systémy

1

118

13.09.2014 19:57

hatto13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc pomoc prosim nefunguje internet

v Ovládače

7

218

09.09.2017 20:37

Smith Wesson

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

pomoc

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

100

18.10.2013 18:36

Ďuri



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF