Dobrý deň,
plánujem si kúpiť nové komponenty na vyskladanie PC, avšak potrebujem radu od odborníkov, nakoľko rád by som vybral tie najsprávnejšie pre mňa, aby neboli nepostačujúce ale zase ani príliš nadbytočné a zbytočne predimenzované. Počítač potrebujem hlavne na prácu s editáciou videí (pracujem s Adobe Premiere či Sony Vegas), aby mal svižný a plynulý chod a možno občas na nejakú tu hru (trebárs bus či truck simulator). Rád by som, aby mi poslúžil na nejaký najbližší ten rok aj do budúcna.
Čo sa týka komponentov tak váhal som v kategóriách medzi:
CPU: AMD Ryzen 5 5600G vs. Intel Core i5 11400 (Chladič bude postačujúci?) MB: AMD AM4 B450 alebo B550 vs. Intel B460 alebo B560 (Značky: GIGABYTE, MSI, Asus, ...?) GPU: integrovaná AMD Radeon Graphics vs. integrovaná Intel® UHD Graphics 730 alebo GeForce GT 1030 alebo (?) RAM: 16 GB KIT DDR4 3200 MHz (Značky: Kingston, Crucial, Patriot?) SSD: Samsung 970 EVO PLUS M.2 500GB ? Zdroj: s aktívnym PFC a 500W, 550W? 600W? Značky: Zalman, EVGA, Corsair, Evolveo, ... ?
Alebo navrhli by ste mi úplne iné komponenty?
Najviac ma zaujíma otázka grafiky. Ak by som si vybral CPU s integrovanou grafikou, či už od AMD alebo Intel, bude postačujúca na tieto účely? Momentálne používam grafiku nVidia GeForce GT 720, je slabá? Resp. slabšia ako integrovaná? Alebo mal by som siahnuť po nejakej lepšej? Na akej úrovni je trebárs GeForce GT 1030?
Rád si nechám poradiť a budem veľmi vďačný za každú dobrú radu.
Vopred pekne ďakujem.
|