Intel, Google a iné spoločnosti sa združujú do zelenej aliancie na zníženie spotreby našich PC. Vznikajú aj zaujímavé nové technológie, ktoré majú zabezpečiť, aby sa energiou šetrilo viac, než doteraz. Urobte si efektívnejšie PC už dnes! Podľa výskumu spoločnosti Google je premárnená až polovica elektriny v súčasnosti využívanej na chod PC; testy naznačujú, že až okolo 50 percent energie je premenených na teplo alebo inak rozptýlených pri konverzii elektriny zo striedavého prúdu na jednosmerný. Počítačové servery zbytočne mrhajú o niečo menším množstvom energie ako bežné PC, asi 30 percent.
No jo co narobis ... polovica ludi co ma PC tvrdi o sunkach zdrojoch ako Premier, Gembird, Mercury, Eurocase, ColorS(h)it ze su bombove ... a pri nich je Efektivnost tak 45-60% ... Keby vsetci mali Nexusy Tagany Fortony Enermaxy Seasoniky z Active PFC a podobnymi vymozenostami ... tak by bola strata takych 20-30%
_________________ MiniITX PC Gigabyte H61N-USB3: CPU: Intel Core i5-3470 | Memory: 8GB DDR III | GPU: MSI N760 2GD5/OC ITX | HDD: Seagate SSHD 500GB SATA III | LCD: Dell UltraSharp U2412M
Ano, ja som myslel ze cena za zapnutý PC a monitor(lcd), je uplne malá, a potom som zistil ze ked je zapnuty cca 8 hodín kazdý den po celý mesiac tak je to okolo 100sk, ja ho mám zapnutý niekdedy aj 20hodín alebo priemerovo 16h, a ked ide efektivnosť 50% do luftu tak cca za rok to je 1200sk a 600sk ide do luftu?