[ Príspevkov: 30 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.05.08
Prihlásený: 12.09.13
Príspevky: 61
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Senec
NapísalOffline : 18.05.2008 16:18 | Pls poraďte...

Potreboval by som vedieť, či sa dá urobiť aby sa na istej časti stránky (po kliknutí na nejaký link) zobrazil text z nejakého iného súboru... Ide mi o to aby som nemusel pri každom článku písať celý kód stránky ale iba text toho článku ktorý by sa tam zobrazil...dá sa to nejako?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Pls poraďte...

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 18.05.2008 16:22 | Pls poraďte...

http://www.pcforum.sk/include-vt20326.html


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.02.07
Príspevky: 358
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Podvysoká, ...
NapísalOffline : 18.05.2008 16:29 | Pls poraďte...

Alebo aj cez iframe...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.05.08
Prihlásený: 12.09.13
Príspevky: 61
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Senec
Napísal autor témyOffline : 18.05.2008 17:10 | Pls poraďte...

thx už som myslím na dobrej ceste :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.05.08
Prihlásený: 12.09.13
Príspevky: 61
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Senec
Napísal autor témyOffline : 18.05.2008 17:26 | Pls poraďte...

robil som to podla toho čo tam bolo:

Kód:
if(file_exists("pages/" . $page . ".txt")) {
$page = $_GET["id"];
$fp = fopen("pages/" . $page . ".txt", "r+");
$data = fread($fp, filesize("pages/" . $page . ".txt"));
echo $page;
fclose($fp);
} else {
echo "zadana stranka neexistuje";
}


Čo mám potom ale dať do browsera aby mi to zobrazilo ten daný text?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 18.05.2008 17:38 | Pls poraďte...

co tam mas napisane este pred tymto kodom?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.05.08
Prihlásený: 12.09.13
Príspevky: 61
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Senec
Napísal autor témyOffline : 18.05.2008 17:40 | Pls poraďte...

Kód:
<?php   

$page = $_GET["id"];
if(file_exists("pages/" . $page . ".txt")) {
$fp = fopen("pages/" . $page . ".txt", "r+");
$data = fread($fp, filesize("pages/" . $page . ".txt"));
echo $page;
fclose($fp);
} else {
echo  "Article doesn't exist!";
}

?>



pred tým nemám nič čo by sa týkalo tohto kódu...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pls poraďte...

Registrovaný: 01.10.06
Prihlásený: 27.09.15
Príspevky: 1979
Témy: 114 | 114
Bydlisko: your momma'...
NapísalOffline : 18.05.2008 17:47 | Pls poraďte...

http://www.tvojastranka.abc/index.php?id=nazovsuboru

To ti nacita subor pages/nazovsuboru.txt


_________________
duri je gej
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.05.08
Prihlásený: 12.09.13
Príspevky: 61
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Senec
Napísal autor témyOffline : 18.05.2008 17:48 | Pls poraďte...

presne tak som to urobil a píše to toto:

Kód:
Warning: fopen(pages/1.txt) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/free/yw.sk/e/editor/root/www/articles.php on line 42

Warning: fread(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/free/yw.sk/e/editor/root/www/articles.php on line 43
1
Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/free/yw.sk/e/editor/root/www/articles.php on line 45


Čo to môže byť? :x


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 18.05.2008 17:48 | Pls poraďte...

index.php?page=stranka (za stranka das ten tvoj nazov stranky)
snad som sa nepomylil ale newem preco ale tvoj kod sa mi nezda.. preco .txt???


Naposledy upravil Blackdevil dňa 18.05.2008 17:50, celkovo upravené 1

Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.05.08
Prihlásený: 12.09.13
Príspevky: 61
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Senec
Napísal autor témyOffline : 18.05.2008 17:49 | Pls poraďte...

to vadí?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pls poraďte...

Registrovaný: 01.10.06
Prihlásený: 27.09.15
Príspevky: 1979
Témy: 114 | 114
Bydlisko: your momma'...
NapísalOffline : 18.05.2008 17:51 | Pls poraďte...

Blackdevil píše:
index.php?page=stranka (za stranka das ten tvoj nazov stranky)
snad som sa nepomylil ale newem preco ale tvoj kod sa mi nezda.. preco .txt???


Lebo includuje txt ? Asi preto ... Moze pouzit co chce, aj bez pripony. Vybral si txt, ma txt

[hulaha] > Skus nastavit chmod 777 pre 1.txt


_________________
duri je gej
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Pls poraďte...

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 18.05.2008 17:51 | Pls poraďte...

pouzi radsej include(), je to jednoduchsie riesenie...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 18.05.2008 17:51 | Pls poraďte...

ja viem ze preto ale ja sa pytam jeho preco tam dava .txt a nie .php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pls poraďte...

Registrovaný: 01.10.06
Prihlásený: 27.09.15
Príspevky: 1979
Témy: 114 | 114
Bydlisko: your momma'...
NapísalOffline : 18.05.2008 17:53 | Pls poraďte...

Blackdevil píše:
ja viem ze preto ale ja sa pytam jeho preco tam dava .txt a nie .php


Je to prakticky jedno. Mozno includuje len nejaky text (resp. ho otvara)


_________________
duri je gej
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.05.08
Prihlásený: 12.09.13
Príspevky: 61
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Senec
Napísal autor témyOffline : 18.05.2008 17:53 | Pls poraďte...

dal som ten chmod a teraz to dokonca nepíše žiadnu chybu ale dá to tam iba že 1 miesto toho textu čo je v tom dokumente


stenley píše:
pouzi radsej include(), je to jednoduchsie riesenie...



ako sa to robí cez include?


Naposledy upravil hulaha dňa 18.05.2008 18:05, celkovo upravené 1

Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pls poraďte...

Registrovaný: 01.10.06
Prihlásený: 27.09.15
Príspevky: 1979
Témy: 114 | 114
Bydlisko: your momma'...
NapísalOffline : 18.05.2008 18:04 | Pls poraďte...

Takto :

Kód:
<?php
$page = $_GET['id'];
if(file_exist($page)){
include("pages/$page.txt")
}
else
{
echo "Chyba";
}
?>


Zbuchal som to teraz, narychlo. Skus


_________________
duri je gej
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.05.08
Prihlásený: 12.09.13
Príspevky: 61
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Senec
Napísal autor témyOffline : 18.05.2008 18:08 | Pls poraďte...

to vyzerá dobre ale teraz to dáva Parse error, syntax error


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pls poraďte...

Registrovaný: 01.10.06
Prihlásený: 27.09.15
Príspevky: 1979
Témy: 114 | 114
Bydlisko: your momma'...
NapísalOffline : 18.05.2008 18:11 | Pls poraďte...

Riadok ?

//Edit
Aha, jasne. Daj ; za riadkom s include


_________________
duri je gej
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Pls poraďte...

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 18.05.2008 18:11 | Pls poraďte...

Kód:
<?php
$page = $_GET['id'];
$file = "pages/".$page.".txt";
if(file_exist($file)){
include($file);
}
else
{
echo "Chyba";
}
?>


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.05.08
Prihlásený: 12.09.13
Príspevky: 61
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Senec
Napísal autor témyOffline : 18.05.2008 18:15 | Pls poraďte...

dávalo to error presne na riadku 5 od začiatku celého scriptu

Kód:
<?php
$page = $_GET['id'];
if(file_exist ($page)){
include("pages/$page.txt")
}
else
{
echo "Chyba";
}
?>      
   


čiže tam kde je tá } zátovrka


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pls poraďte...

Registrovaný: 01.10.06
Prihlásený: 27.09.15
Príspevky: 1979
Témy: 114 | 114
Bydlisko: your momma'...
NapísalOffline : 18.05.2008 18:17 | Pls poraďte...

hulaha píše:
dávalo to error presne na riadku 5 od začiatku celého scriptu

Kód:
<?php
$page = $_GET['id'];
if(file_exist ($page)){
include("pages/$page.txt")
}
else
{
echo "Chyba";
}
?>      
   


čiže tam kde je tá } zátovrka


Ved pisem ze tam mas pridat ; do riadku include("pages/$page.txt")


_________________
duri je gej
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.05.08
Prihlásený: 12.09.13
Príspevky: 61
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Senec
Napísal autor témyOffline : 18.05.2008 18:20 | Pls poraďte...

jaaj srry... :shock: ja som si to nevšimol....


teraz to zase dáva

Kód:
Fatal error: Call to undefined function file_exist()




už to ide...bolo tam treba dať miesto
Kód:
exist
Kód:
exists


ale zase to nechce načítať ten textový súbor...píše to "chyba"


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pls poraďte...

Registrovaný: 01.10.06
Prihlásený: 27.09.15
Príspevky: 1979
Témy: 114 | 114
Bydlisko: your momma'...
NapísalOffline : 18.05.2008 18:33 | Pls poraďte...

Skus include("$page".".txt");


_________________
duri je gej
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.05.08
Prihlásený: 12.09.13
Príspevky: 61
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Senec
Napísal autor témyOffline : 18.05.2008 18:34 | Pls poraďte...

nič sa nezmenilo :(


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Pls poraďte...

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 18.05.2008 18:35 | Pls poraďte...

Pouzi rovno toto, lebo tam mas este dalsiu chybu...
Kód:
<?php
$page = $_GET['id'];
$file = "pages/".$page.".txt";
if(file_exists($file)){
include($file);
}
else
{
echo "Chyba";
}
?>


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.05.08
Prihlásený: 12.09.13
Príspevky: 61
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Senec
Napísal autor témyOffline : 18.05.2008 18:36 | Pls poraďte...

jupiiiii :D :D fachčí to moc díky za trpezlivosť....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pls poraďte...

Registrovaný: 01.10.06
Prihlásený: 27.09.15
Príspevky: 1979
Témy: 114 | 114
Bydlisko: your momma'...
NapísalOffline : 18.05.2008 18:37 | Pls poraďte...

Zvlastne, mozes mi napisat stranku, kde to mas ?

K tomu poslednemu, malo to byt takto : include("pages/$page".".txt");

Ak nepojde, skus : include("pages/".$page.".txt");

//Ok, nic


_________________
duri je gej
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Pls poraďte...

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 19.05.2008 8:33 | Pls poraďte...

Hulaha, skús radšej toto: http://www.pcforum.sk/frame-vt31728-30.html#287683 . Je to jednoduché a funkčné, nebudeš strácať čas ladením chýb.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.05.08
Prihlásený: 12.09.13
Príspevky: 61
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Senec
Napísal autor témyOffline : 19.05.2008 15:06 | Pls poraďte...

už som písal že to ide bez problémov takže díky ale inak to už asi skúšať nebudem...


 [ Príspevkov: 30 ] 


Pls poraďte...



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PLS poraďťe počítač do 32 000 sk PLS

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PC zostavy

45

1487

11.03.2009 22:09

mimkork

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PLS poradte

v PC zostavy

27

697

17.10.2007 15:29

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PLS PORADTE

v Zvuk

2

360

05.05.2008 20:18

slay19

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Poradte pls

v Grafické karty

7

289

10.02.2008 21:28

9tommy9

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PLs poradte

v Grafické karty

13

375

17.03.2008 20:58

sl55amg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PLS PORADTE

v Grafické karty

2

316

27.03.2007 17:56

J&K

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Poradte pls.

v Ostatné programy

1

283

14.08.2007 17:58

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PLS poradte

v Intel - Integrated Electronics

15

677

02.01.2008 23:53

Mir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

poradte pls

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PC zostavy

51

1679

19.09.2007 17:23

Gps

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Poradte mi pls.

v Pamäte

4

372

01.09.2007 16:10

Santy31

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zosilnovac PORADTE PLS

v Elektronika

8

592

23.09.2010 14:12

susedx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Poradte rýchlo Pls

v AMD - Advanced Micro Devices

2

401

18.09.2009 17:45

nokia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

I:poradte pls

v Grafické karty

6

295

30.10.2008 17:10

Xaltotun

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ICQ6-pls poradte

v Sieťové a internetové programy

11

730

30.05.2007 16:08

extrem28

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Poradte DVD-RW pls

v Úložné zariadenia

0

577

06.01.2008 15:04

9tommy9

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

poradte PLS so zostavou

v PC zostavy

22

603

18.04.2011 16:46

KocuR



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF