[ Príspevkov: 17 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.12.06
Prihlásený: 28.10.14
Príspevky: 215
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Douglas, IOM
NapísalOffline : 10.07.2007 10:28 | phtml

ahojte.

vedel by mi niekto povedat co je to phtml? vo vsetkych knizkach a treningoch sa spomina len tak okrajovo, ze aj takyto jazyk je. Pripadne na nete som nasiel, ale nic postacujuce.... ale ak by tu niekto vedel strucne nieco o tom bolo by to super

dakujem


Offline

Čestný člen
Čestný člen
phtml

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 10.07.2007 10:33 | phtml

Toto by ti malo stačiť ako odpoveď:

http://www.faqts.com/knowledge_base/vie ... 546/fid/51


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
phtml

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12423
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 10.07.2007 10:41 | phtml

a ak nevies po en tak potom mozes skusit toto http://sk.wikipedia.org/wiki/PHP_%28pro ... D_jazyk%29 :)


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.07
Prihlásený: 06.05.13
Príspevky: 421
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 10.07.2007 10:42 | phtml

Velmi zhruba: je to html-stranka aj s php-kodom

napr:

Kód:
<html>
<head>
.
</head>
<body>
.
<b>HTML-kod</b>
.
.
.
<?php
  // php-prikazy
  // ...
?>
.
.
<>
</body>
</html>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
phtml

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 10.07.2007 11:12 | phtml

subor.php=subor.phtml


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.12.06
Prihlásený: 28.10.14
Príspevky: 215
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Douglas, IOM
Napísal autor témyOffline : 10.07.2007 11:33 | phtml

dakujem za rychle odpovede.

tak ked php = phtml preco ked zadam adresu k suboru php vyskoci len "opening index.php" a neotvori ten subor tak ako ma. pritom ked urcim adresu k suboru phtml tak ju otvori?

ked otvori phtml tak musi byt nastavena databaza aj vsetko, no nie? a ked prepisem ten index.php na index.phtml tak ten subor jednoducho zmizne z ftp


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.07
Prihlásený: 06.05.13
Príspevky: 421
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 10.07.2007 12:03 | phtml

... tak toto som nepochopil


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.12.06
Prihlásený: 28.10.14
Príspevky: 215
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Douglas, IOM
Napísal autor témyOffline : 10.07.2007 12:15 | phtml

no ked nakopirujem subor napr. index.php na ftp tak prehliadac neotvori ten subor - sprava sa ako keby tam nebola nastavena databaza alebo nekomunikuje zo serverom. lenze subory s priponou phtml funguju tak ako maju


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.07
Prihlásený: 06.05.13
Príspevky: 421
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 10.07.2007 14:24 | phtml

Ak ten isty subor s nazvom aaa.php funguje inak ako aaa.phtml (rovnaky obsah na servri), tak na servri je zle nastavena "tabulka" interpreterov.

*.php ... PHP
*.php3 ... PHP
*.phtml ... PHP
(asi takto)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.12.06
Prihlásený: 28.10.14
Príspevky: 215
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Douglas, IOM
Napísal autor témyOffline : 10.07.2007 15:26 | phtml

hmmm. diky. to moze byt.

a nejako to mozem vyriesit ja sam ci mam napisat administratorovi?

btw nemohol to admin nastavit takto naschval?

ale ak je to naozaj takto, tak to budem mat aj tak dost blbe ked mam predvolenu cestu /images/www.blablabla.com/

potom adresa k index.php vyzerala

www.blablabla.com/images/www.blablabla.com/index.php

to uz je do smutku toto :cry:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
phtml

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 10.07.2007 15:32 | phtml

mno nemusi ten url thak vyzera..zavisi tho podla toho ako ma nastaveny server a cesty k rootom


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.12.06
Prihlásený: 28.10.14
Príspevky: 215
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Douglas, IOM
Napísal autor témyOffline : 10.07.2007 15:46 | phtml

tak dufam ze nie.

ono je to tak ze mam nejaky zaplateny system v tomto phtml a vsetko to je v blokoch; v nejakej databaze kde mozem prepisovat, zavavat adresy, (inac nefunguje tam ani include ani nic s php - je tam nejaky iny jazyk napr.: namiesto klasickeho include musim napisat toto
[INC:wrapblock("header","site_wrap")] ) a html samozrejme pozna)

a ked volam subor ktory je na ftp tak jedine cez taku divoku adresu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.12.06
Prihlásený: 28.10.14
Príspevky: 215
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Douglas, IOM
Napísal autor témyOffline : 12.07.2007 11:28 | phtml

adminovi som napisal ale este mam jednu otazku

ked takto ako je to nastavene napisem nejaky skript v php <?... ?> napr. na vypisanie datumu, server mi odosle stranku tak ze datum nezobrazi a este k tomu posle v kode tento skript.

pritom co tam boli prednastavene skripty tak vyzeraju takto: [INC:daylist("depday")] alebo [INC:wrapblock("header","site_wrap")]

je to nejaky iny jazyk alebo ako?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.07
Prihlásený: 06.05.13
Príspevky: 421
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 12.07.2007 12:35 | phtml

davas tam script vo formate:
Kód:
<?php
  // php-prikazy
  // ...
?>

alebo iba
Kód:
<?
  // php-prikazy
  // ...
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.12.06
Prihlásený: 28.10.14
Príspevky: 215
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Douglas, IOM
Napísal autor témyOffline : 12.07.2007 13:50 | phtml

Kód:
<?php echo "PHP" ?>
ani
Kód:
<? echo "PHP" ?>
nic

proste pride to v kode nespracovane


Offline

Užívateľ
Užívateľ
phtml

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 12.07.2007 14:11 | phtml

KaktusBR píše:
Kód:
<?php echo "PHP" ?>
ani
Kód:
<? echo "PHP" ?>
nic

proste pride to v kode nespracovane

ak si chcel poukazat na neukonceny echo ; thak mas pravdu


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.12.06
Prihlásený: 28.10.14
Príspevky: 215
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Douglas, IOM
Napísal autor témyOffline : 12.07.2007 16:34 | phtml

:) tak pre spravnost skusil som to este raz a pre istotu ctrl+c skript zo stranky aby som si bol isty ze nemam tam dislekticke chyby

Kód:
<?php
echo "Hello World!";
?>
ani
Kód:
<?
echo "Hello World!";
?>


 [ Príspevkov: 17 ] 


phtml




© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF