[ Príspevkov: 14 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.06.06
Prihlásený: 23.09.06
Príspevky: 11
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 25.06.2006 13:02 | PHP Prispevky

Potreboval by som pomoc:
Robím stránku a chcem použiť PHP na vytvorenie stránky s novinkami. Každá novinka má vlastný súbor (novinka1.php, novinka2.php, novinka3.php, ... ) a postupne sa na stránke zobrazia. Cyklus som už napísal, lenže mne tie novinky zobrazuje od najstaršej a na konci stránky je tá najnovšia.
Vie mi niekto poradiť, čo mám spraviť, aby bola na vrchu stránky najnovšia novinka??
Tým pádom by som vždy len vytvoril ďalší súbor s novinkou keby som chcel nejakú pridať,


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.06.06
Prihlásený: 01.06.14
Príspevky: 2693
Témy: 55 | 55
Bydlisko: Brezno
NapísalOffline : 25.06.2006 14:29 | PHP Prispevky

ved sprav tak ze hore bude novika1.., novinky2, atak dalej no a ked budes chciet tu novinku pridat jednoducho setky premenujes o cislo dole... :) teda to je ten zlozitejsi sposob... ten jednoduchsi nepoznam... ;)

//az tak php neovladam


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP Prispevky

Registrovaný: 10.04.06
Prihlásený: 05.06.11
Príspevky: 212
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Poprad, Slo...
NapísalOffline : 25.06.2006 15:14 | PHP Prispevky

keby si pouzil databazu ??? mysql

kazdy prispevok das zapisat do databazy ... a pri vypise mozes volit, aby zoradovalo od najnovsieho atd


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.06.06
Prihlásený: 23.09.06
Príspevky: 11
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 25.06.2006 15:52 | PHP Prispevky

gumy_1337 píše:
keby si pouzil databazu ??? mysql

kazdy prispevok das zapisat do databazy ... a pri vypise mozes volit, aby zoradovalo od najnovsieho atd


PHP sa venujem len niekolko tyzdnov a databazu este neovladam...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP Prispevky

Registrovaný: 01.10.05
Prihlásený: 22.04.08
Príspevky: 80
Témy: 4 | 4
Bydlisko: Trnava - co...
NapísalOffline : 25.06.2006 16:55 | PHP Prispevky

kratas101 píše:
PHP sa venujem len niekolko tyzdnov ...


da sa to spravit zalezi ako mas osetrene to kolko noviniek pridavas a aky cyklus pouzivas


_________________
Dve veci sú na tomto svete nekonečné: ľudská hlúposť a vesmír. A tým vesmírom si nie som taký istý. (Albert Einstein )
CPU:Intel P4 1400MHz MB:MSI MS-6566 Memory:512MB DDR VGA:ATI Radeon 9100 64MB Sound:SB Live 5.1-Player + Gembird WSC-YF-1A DVD:LG GSA-4163B Monitor:LiteOn C1771NST Storage:160GB ATA Seagate Keyboard:A4-Tech KBS-8 Mouse:A4-Tech WOP-35
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.06.06
Prihlásený: 23.09.06
Príspevky: 11
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 25.06.2006 17:34 | PHP Prispevky

Ja mam takyto jednoduchy cyklus:
Kód:
<?

function citaj($p)
{
readfile('novinky/novinka_'.$p.'.php');
}

$i=1;
while($i<201)
{

if (!file_exists('novinky/novinka_'.$i.'.php'))
{
$i++;
}
else
{
echo citaj($i);
$i++;
}

}
?>


Zatial som to vymyslel tak, ze najstarsiu novinku som pomenoval novinka_200.php, potom novinka_199.php,...) a potom pridavam novinky so zostupnymi cislami...
Ale vy, skuseni, urcite mate nejake sikovnejsie riesenie.....

A este by ma zaujimalo, ci by sa dalo obmedzit pocet zobrazovanych noviniek. To by ma fakt potesilo !


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP Prispevky

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 26.06.2006 11:59 | PHP Prispevky

gumy_1337 píše:
keby si pouzil databazu ??? mysql

kazdy prispevok das zapisat do databazy ... a pri vypise mozes volit, aby zoradovalo od najnovsieho atd

tiez sa mi zda najlepsie pouzit databazu, mas nad nou plnu kontrolu a daju sa s tym robit zazraky...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.06.06
Prihlásený: 23.09.06
Príspevky: 11
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 26.06.2006 17:49 | PHP Prispevky

To sa lahko povie....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP Prispevky

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 26.06.2006 19:13 | PHP Prispevky

kratas101 píše:
To sa lahko povie....

internet je plny manualov, ak nie net, tak navsteva knihkupectva, oplati sa do toho vinvestovat...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP Prispevky

Registrovaný: 10.04.06
Prihlásený: 05.06.11
Príspevky: 212
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Poprad, Slo...
NapísalOffline : 27.06.2006 7:57 | PHP Prispevky

kratas101 píše:
To sa lahko povie....


http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=328


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 05.08.2006 2:16 | PHP Prispevky

kratas101 píše:
Potreboval by som pomoc:
Robím stránku a chcem použiť PHP na vytvorenie stránky s novinkami. Každá novinka má vlastný súbor (novinka1.php, novinka2.php, novinka3.php, ... ) a postupne sa na stránke zobrazia. Cyklus som už napísal, lenže mne tie novinky zobrazuje od najstaršej a na konci stránky je tá najnovšia.
Vie mi niekto poradiť, čo mám spraviť, aby bola na vrchu stránky najnovšia novinka??
Tým pádom by som vždy len vytvoril ďalší súbor s novinkou keby som chcel nejakú pridať,

Tak,toto mam ja,ked nebudes niecomu rozumiet,tak mi napis na VLADIS007@centrum.sk
Kód:
<?php
$pole=file('text.txt');
for($i=0;$pole[$i]==true;$i++){}
for($a=$i;$a>0;$a--){echo $pole[$a-1];}
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.01.06
Prihlásený: 16.09.06
Príspevky: 11
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 05.08.2006 17:50 | PHP Prispevky

daj si spatny cyklus for($a=$pocet_suborov;$a>$pocet_suborov;$a++)

len neviem ci to pobezi :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.01.06
Prihlásený: 16.09.06
Príspevky: 11
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 05.08.2006 17:51 | PHP Prispevky

sorry $a--


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 05.08.2006 23:35 | PHP Prispevky

keso píše:
sorry $a--

Toto je dobre napisane ;) ,ono to funguje na 100 percent:)


 [ Príspevkov: 14 ] 


PHP Prispevky



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nezobrazuje mi nove prispevky - asi index.php

v Redakčné systémy

4

336

13.01.2007 18:53

Mafioso

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nove prispevky, Znadne nove prispevky, Oblubene prispevky

v Redakčné systémy

0

287

15.12.2006 12:22

KillerSVK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neprečítané príspevky

v PHP, ASP

8

474

12.03.2009 18:15

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Precitane prispevky

v Správy pre vedenie fóra

5

1152

14.01.2006 23:36

gen1us

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvlastne prispevky

v Správy pre vedenie fóra

4

1141

24.06.2009 20:50

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

RoR, devise, príspevky

v Perl, Python, Ruby, CGI

1

189

13.02.2015 13:57

expresado

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Práva na príspevky.

v Obchody, reklamácie a právo

3

608

29.01.2009 15:53

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prispevky pre prihlasenych

v Správy pre vedenie fóra

15

634

09.12.2014 18:54

kllr007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Modre bodiky za prispevky

v Správy pre vedenie fóra

1

907

15.12.2008 19:05

Luks

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Príspevky do web stránky.

v Webdesign

8

559

09.11.2007 15:33

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

príspevky spôsobujúce lock témy ...

v Správy pre vedenie fóra

8

1165

20.05.2008 19:17

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Príspevky z dnešným dátumom

v Databázy

2

536

09.01.2009 14:43

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Miznú mi príspevky a témy

v Správy pre vedenie fóra

3

354

19.11.2014 14:38

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pls pomoc prispevky v gb

v PHP, ASP

11

699

12.02.2008 12:54

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

FB - lajky na príspevky/fotky

v Sociálne siete

2

171

04.10.2015 12:58

tairikuokami

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobraziť nové príspevky od poslednej návštevy

v Redakčné systémy

8

310

25.01.2007 15:44

BigSnake353



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF