[ Príspevkov: 31 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
NapísalOffline : 06.01.2009 16:33 | PHP a MySQL

Ahojte,

Chcem sa spytat ci neviete preco mi to nepise do databaze, test spojenia mi pise ze je to v poriadku:
registracia.php

Kód:
<?
include "databaza.php";

   $spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   MySQL_Select_DB("$db");
   if (!$spojenie):
      echo "Nepodarilo sa pripojiť k databázi!<br>\n";
      else:
      echo "Podarilo sa nadviazať spojenie!<br>\n";
   endif;
   $vysledok = MySQL_Query("INSERT INTO $dbtabulka VALUES ('$nick', '$heslo', '$email', '$meno', '$pohlavie', '$den', '$mesiac', '$rok', '$niecoovas')");
   if (!$vysledok):
      echo "Nepodarilo sa pridať záznam do databázi!<br>\n";
      else:
      echo "Podarilo sa zapísať záznam do databázi.<br>\n";
   endif;
?>

<html>
<head>
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />
<title></title>
</head>
<body style="text-align: center">
<div id="stranka" style="text-align: left">
   <div id="hornytopindexlavy">
   <font color="#C7860E" size="7"></font>
   </div>
   
   <div id="hornytopindexpravy" style="text-align: right">
   </div>
   
   <div id="topbanner">
   </div>
   
   <div id="registracia">
      <center><div class="hlavickabunky">Nová registrácia na LuxorAkcie</div></center>
      <form action="registracia.php" method="post">
      <table align="left" border="0" cellspacing="0" cellpadding="3">
      <tr><td>Nick: </td><td><input type="text" name="nick" maxlength="20"></td><td> napr. Jozef321</td></tr>
      <tr><td>Heslo: </td><td><input type="password" name="heslo" maxlength="30"></td><td> aspoň 5 znakov</td></tr>
      <tr><td>Email: </td><td><input type="text" name="email" maxlength="50" value="@"></td><td> niečo@nejakádomena.sk</td></tr>
      <tr><td>Skutočné meno: </td><td><input type="text" name="meno" maxlength="50"></td><td> vaše skutočné meno</td></tr>
      <tr><td>Dátum narodenia: </td><td><input type="text" name="den" size="2" maxlength="2"> deň <input type="text" name="mesiac" size="2" maxlength="2"> mesiac <input type="text" name="rok" size="4" maxlength="4" value="19"> rok </td><td> napr. 01 01 1985</td></tr>
      <tr><td>Pohlavie: </td><td><input type="radio" name="pohlavie" value="muz" checked="checked"> muž <input type="radio" name="pohlavie" value="zena"> žena </td><td> vyberte jednu z možností</td></tr>
      <tr><td>Niečo o Vás: </td><td> záľuby, koníčky, max. 200 znakov</td></tr>
      <tr><td></td><td><textarea name="niecoovas" cols="30" rows="4" maxlength="200"></textarea></td></tr>
      <tr><td colspan="2" align="right"><input type="submit" value="Registruj"></td></tr>
      </table>
      </form>
   </div>
   <center>
   <form action="index.php">
   <input type="submit" value="<< Späť na hlavnú stránku">
   </form>
   </center>
</body>
</html>


databaza.php
Kód:
<?
$dbserver = 'mysql.webzdarma.cz';
$dbuzivatel = 'mojeudaje';
$dbheslo = 'mojeudaje';
$db = 'mojeudaje';
$dbtabulka = 'mojeudaje';
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 06.01.2009 17:41 | PHP a MySQL

v tomto riadku:
Kód:
$vysledok = MySQL_Query("INSERT INTO $dbtabulka VALUES ('$nick', '$heslo', '$email', '$meno', '$pohlavie', '$den', '$mesiac', '$rok', '$niecoovas')");

nemozes robit priamo s premennymi, ale s POST, pretoze to mas cez formular, napr:
Kód:
$_POST['nick']


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 06.01.2009 22:27 | PHP a MySQL

djsulo píše:
v tomto riadku:
Kód:
$vysledok = MySQL_Query("INSERT INTO $dbtabulka VALUES ('$nick', '$heslo', '$email', '$meno', '$pohlavie', '$den', '$mesiac', '$rok', '$niecoovas')");

nemozes robit priamo s premennymi, ale s POST, pretoze to mas cez formular, napr:
Kód:
$_POST['nick']


Parse error: parse error, expecting `T_STRING' or `T_VARIABLE' or `T_NUM_STRING' in /3w/kvalitne.cz/l/luxorakcie/prihlasenie/registracia.php on line 12

toto vypise pri kode:

Kód:
<?
include "databaza.php";
do {
   @$spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
   if (!$spojenie):
      echo "Nepodarilo sa pripojiť k databázi!<br>\n";
      else:
      echo "Podarilo sa nadviazať spojenie!<br>\n";
   endif;
   
   $vysledok = MySQL_Query("INSERT INTO $dbtabulka VALUES ($_POST['nick'], $_POST['heslo'], $_POST['email'], $_POST['meno'], $_POST['pohlavie'], $_POST['den'], $_POST['mesiac'], $_POST['rok'], $_POST['niecoovas'])");
   if (!$vysledok):
      echo "Nepodarilo sa pridať záznam do databázi!<br>\n";
      else:
      echo "Podarilo sa zapísať záznam do databázi.<br>\n";
   endif;
}while(false);
?>

<html>
<head>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 06.01.2009 23:26 | PHP a MySQL

Kód:
 $vysledok = MySQL_Query("INSERT INTO $dbtabulka VALUES ('".$_POST['nick']."', '".$_POST['heslo']."','". $_POST['email']."','".$_POST['meno']."','".$_POST['pohlavie']."','".$_POST['den']."','".$_POST['mesiac']."','".$_POST['rok']."','".$_POST['niecoovas']."')");

takto bz ti to malo ist


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 07.01.2009 13:58 | PHP a MySQL

Blackdevil píše:
Kód:
 $vysledok = MySQL_Query("INSERT INTO $dbtabulka VALUES ('".$_POST['nick']."', '".$_POST['heslo']."','". $_POST['email']."','".$_POST['meno']."','".$_POST['pohlavie']."','".$_POST['den']."','".$_POST['mesiac']."','".$_POST['rok']."','".$_POST['niecoovas']."')");

takto bz ti to malo ist


Aha ... dakujem vyskusam, ak sa ti chce a mas cas ... mohol by si mi napisat preco tie uvodzovky s bodkov ? chcel by som to pochopit ... bo s tymto som sa s knihach php nestretol ... resp. mozno necitam tie spravne :-)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 07.01.2009 14:03 | PHP a MySQL

Blackdevil píše:
Kód:
 $vysledok = MySQL_Query("INSERT INTO $dbtabulka VALUES ('".$_POST['nick']."', '".$_POST['heslo']."','". $_POST['email']."','".$_POST['meno']."','".$_POST['pohlavie']."','".$_POST['den']."','".$_POST['mesiac']."','".$_POST['rok']."','".$_POST['niecoovas']."')");

takto bz ti to malo ist


No vyskusal som kodik:

Kód:
<?
include("databaza.php");
 
   $spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   if (!$spojenie):
      echo "Pripojenie sa nezdarilo!";
      else:
      echo "Pripojenie sa podarilo.";
   endif;
   MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
   $vysledok = MySQL_Query("INSERT INTO $dbtabulka VALUES
   ('".$_POST['nick']."', '".$_POST['heslo']."','". $_POST['email']."','".$_POST['meno']."','".$_POST['pohlavie']."','".$_POST['den']."','".$_POST['mesiac']."','".$_POST['rok']."','".$_POST['niecoovas']."')");   

?>

<html>
<head>
.
.
.


A nejde :-( nerozumiem tomu ...

tu je este tabulka ak budete taky dobry pozrite sa mi na to
Kód:
CREATE TABLE `uzivatelia` (
  `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `nick` varchar(20) collate utf8_slovak_ci default NULL,
  `heslo` varchar(20) collate utf8_slovak_ci default NULL,
  `email` varchar(30) collate utf8_slovak_ci default NULL,
  `meno` varchar(30) collate utf8_slovak_ci default NULL,
  `pohlavie` varchar(4) collate utf8_slovak_ci default NULL,
  `den` varchar(2) collate utf8_slovak_ci default NULL,
  `mesiac` varchar(2) collate utf8_slovak_ci default NULL,
  `rok` varchar(4) collate utf8_slovak_ci default NULL,
  `niecoovas` varchar(200) collate utf8_slovak_ci default NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=3 DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_slovak_ci AUTO_INCREMENT=3 ;


Je to zaujimave a pre mna nepochopitelne, taka banalna vec a nejde mi a pritom kontrola spojenia pise je je to v poriadku.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 07.01.2009 17:15 | PHP a MySQL

Kód:
$vysledok = MySQL_Query("INSERT INTO $dbtabulka VALUES ('','".$_POST['nick']."', '".$_POST['heslo']."','". $_POST['email']."','".$_POST['meno']."','".$_POST['pohlavie']."','".$_POST['den']."','".$_POST['mesiac']."','".$_POST['rok']."','".$_POST['niecoovas']."')");

takto by ti to uz malo fungovat...zabudol si na policko id a to je dolezite lebo sa ti to posuvalo...ty si do stlpcu typu INT vkladal text lepsie povedane do id si vkladal nick,do heslo si vkladal nick atd...ked nechces nic vkladat do stlpcu tak tam musis apostrofy nechat volne cize das ' ' a nic dotoho


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 07.01.2009 22:24 | PHP a MySQL

Blackdevil píše:
Kód:
$vysledok = MySQL_Query("INSERT INTO $dbtabulka VALUES ('','".$_POST['nick']."', '".$_POST['heslo']."','". $_POST['email']."','".$_POST['meno']."','".$_POST['pohlavie']."','".$_POST['den']."','".$_POST['mesiac']."','".$_POST['rok']."','".$_POST['niecoovas']."')");

takto by ti to uz malo fungovat...zabudol si na policko id a to je dolezite lebo sa ti to posuvalo...ty si do stlpcu typu INT vkladal text lepsie povedane do id si vkladal nick,do heslo si vkladal nick atd...ked nechces nic vkladat do stlpcu tak tam musis apostrofy nechat volne cize das ' ' a nic dotoho


Si dost dost dobry :-) funguje... DAKUJEM

akurat je tu maly problemik ...

kod:

Kód:
<?
include "databaza.php";

   $spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
   if (!$spojenie):
      echo "Pripojenie sa nezdarilo!";
      else:
      echo "Pripojenie sa podarilo.";
   endif;
   
   $vysledok = MySQL_Query("INSERT INTO $dbtabulka VALUES
   ('','".$_POST['nick']."', '".$_POST['heslo']."','".$_POST['email']."','".$_POST['meno']."','".$_POST['pohlavie']."','".$_POST['den']."','".$_POST['mesiac']."','".$_POST['rok']."','".$_POST['niecoovas']."')");   
   if (!$vysledok):
      echo " Záznam sa nedá zapísať do databáze!";
      else:
      echo " Môžete zapisovať do databázi.";
   endif;   
   
   MySQL_Close($spojenie);   
?>

<html>
<head>


sranda je je na tento kod pristupujem s index.php klasickym url odkazom a akonahle vstupim na registracia.php tak mi automaticky zapisuje a zaplna polia ako prazdne v databaze ... alebo ked dam refresh stranky tiez zapise prazdne polia ... ale ked vypisem formular ... zapise udaje krasne tak isto ... neviete kde by mohla byt chyba.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 08.01.2009 0:17 | PHP a MySQL

predpokladam, ze tento zapis do db mas v jednom subore spolu s formularom ako v prvom prispevku, ze? ak je to tak, tak insert ti prebehne vzdy, pretoze nekontroluje, ci su posty prazdne a kedze mas v db vsetko nastavene na NULL, tak mu je to v podstate jedno... ja to robim tak, ze do formularu dam INPUT HIDDEN a pred insertom kontrolujem, ci bol odoslany. toto si daj hocikde do formularu:
Kód:
<input type=hidden name=action value=send_form>

a insert urob takto:
Kód:
<?
include "databaza.php";

   $spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
   if (!$spojenie):
      echo "Pripojenie sa nezdarilo!";
      else:
      echo "Pripojenie sa podarilo.";
   endif;
   if ($_POST['action'] == 'send_form') {
   $vysledok = MySQL_Query("INSERT INTO $dbtabulka VALUES
   ('','".$_POST['nick']."', '".$_POST['heslo']."','".$_POST['email']."','".$_POST['meno']."','".$_POST['pohlavie']."','".$_POST['den']."','".$_POST['mesiac']."','".$_POST['rok']."','".$_POST['niecoovas']."')");   
   if (!$vysledok):
      echo " Záznam sa nedá zapísať do databáze!";
      else:
      echo " Môžete zapisovať do databázi.";
   endif;   
   }
   MySQL_Close($spojenie);   
?>


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 08.01.2009 8:49 | PHP a MySQL

[quote="djsulo"]predpokladam, ze tento zapis do db mas v jednom subore spolu s formularom ako v prvom prispevku, ze? ak je to tak, tak insert ti prebehne vzdy, pretoze nekontroluje, ci su posty prazdne a kedze mas v db vsetko nastavene na NULL, tak mu je to v podstate jedno... ja to robim tak, ze do formularu dam INPUT HIDDEN a pred insertom kontrolujem, ci bol odoslany.

Noooo ako pozeram, vybral som si dobru stranku ... chodia sem odbornici, Dakujem Vam este raz pekne za ochodu. Idem sa pustit do spatnej komunikacie na login, a potom nejake to zabezpecenie. Ahojte zatial.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 08.01.2009 13:37 | PHP a MySQL

ja sosobne by som daval povinne udaje do podmienky...lebo takto moze poslat ten formular prazdny...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 08.01.2009 14:16 | PHP a MySQL

Blackdevil píše:
ja sosobne by som daval povinne udaje do podmienky...lebo takto moze poslat ten formular prazdny...


To je super napad to budem robit ked budem mat uz funkcnu komunikaciu registracia a login ... potom budem riesit zabezpecenie a osetrovanie formularov. Ale teraz som natrafil na kamen urazu, myslel som ze to zvladnem sam ale asi nie ... pre Vas isto nebude problem zistit kde mam chybu. Aby ma pri spravnom mene a hesle loglo na bar.php

prihlasenie.php

Kód:
<html>
<head>
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />
</head>
<body>
<table>
<form action="kontrolaprihlasenia.php" method="post">
<tr><td><font size="2">Nick:</font></td></tr>
<tr><td><input type="text" name="nick"></td></tr>
<tr><td><font size="2">Heslo:</font></td></tr>
<tr><td><input type="password" name="heslo"></td></tr>
<tr><td><input type="submit" value="Prihlásiť"></td></tr>
</form>
</table>
</body>
</html>


potom kontrolaprihlasenia.php

Kód:
<?
include "databaza.php";

   $spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
   if (!$spojenie):
      echo "<center>Pripojenie sa nezdarilo!</center>";
      else:
      echo "<center>Pripojenie sa podarilo.</center>";
   endif;
   
   $nick = $_POST['nick'];
   $heslo = $_POST['heslo'];
   
   $spojenie = "SELECT * FROM $dbtabulka WHERE nick='$nick' and heslo='$heslo'";
   $vysledok = MySQL_Query($spojenie);
   
   $zahrnut = MySQL_Num_Rows($vysledok);
   if ($zahrnut==1) {
   session_register("nick");
   session_register("heslo");
   Header("Location:bar.php");
   }
   else {
   echo "Nesprávny Nick alebo Heslo!";
   }
?>


A nakoniec stranka na ktoru sa to odvola pri spravnom mene a hesle

bar.php
Kód:
<?
session_start();
if(!session_je_registrovany(nick)) {
   Header("location:prihlasenie.php");
   }
?>
<html>
<head>
.
.
.


Zaujimave ja ze ked dam nespravne meno alebo heslo, pekne vypise ze je nespravne ... ale ked dam spravne vypise
Kód:
Fatal error: Call to undefined function: session_je_registrovany() in /3w/kvalitne.cz/l/luxorakcie/bar.php on line 3


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 08.01.2009 14:23 | PHP a MySQL

povedz mi, kde si nabral funkciu session_je_registrovany()?


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
NapísalOffline : 08.01.2009 14:40 | PHP a MySQL

nj ty si predsa registroval uplne ine session :)
Kód:
session_register("nick");
   session_register("heslo");


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 08.01.2009 14:42 | PHP a MySQL

djsulo píše:
povedz mi, kde si nabral funkciu session_je_registrovany()?


Ups :-) a aka tam ma byt funkcia ? Ahhhaaaaa, kua ja som somarik ... dikes


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 08.01.2009 14:48 | PHP a MySQL

a predtym nez to pouzijes, tak si precitaj aspon toto:
http://sk.php.net/session_register
hlavne ten WARNING v cervenom ramceku


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 08.01.2009 15:01 | PHP a MySQL

No uz mi to ide ...

v bar.php som zmenil z session_je_registrovany na session_register...a uz mi to preslo.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 09.01.2009 17:11 | PHP a MySQL

Ahojte chalani, mam tu teraz taku delikatesku a neviem si rady :) :
Funguje mi vsetko ale chcem to obohatit:

formular pre odosielanie :
Kód:
<table>
<form action="vbare.php" method="post">
<tr><td><font size="2">Komu:</font> </td><td><input type="text" name="komu" maxlength="20" size="8">
</td><td><font size="2">Správa:</font> </td><td><input type="text" name="sprava" maxlength="200" size="25">
<input type="hidden" name="action" value="send_form">
</td><td><font size="2">Odoslať správu:</font> </td><td><input type="submit" value="go"></td></tr>
</form>
</table>


Odosielanie sprav do databazi :
Kód:
<?
include "pokecdatabaza.php";

   $spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
   if (!$spojenie):
      echo "Pripojenie sa nezdarilo!";
      else :
      echo "Pripojenie sa podarilo.";
   endif;
   
   $nicksprava = $nick;
   if ($_POST['action'] == 'send_form') {
   $vysledok = MySQL_Query("INSERT INTO $dbtabulka VALUES
   ('','"."$nicksprava"."', '".$_POST['komu']."', '".$_POST['sprava']."')");
   }
   MySQL_Close($spojenie);
?>


a potom ze vypis z dayabazi na miesto kde sa ma zobrazovat

Kód:
<?
include "pokecdatabaza.php";
               
$spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
$spojenie = "SELECT * FROM $dbtabulka ORDER BY nick and komu and sprava";
$vysledok = MySQL_Query($spojenie);
if (!$vysledok):
   echo "Doslo ku chybe pri dotazovani k zaznamom!";
   break;
endif;
while ($vypis = MySQL_Fetch_Array($vysledok))
echo "<a href=\"vbare.php\">".$vypis["nick"]."</a>"." => ".$vypis["komu"].": ".$vypis["sprava"]."<br>\n";
?>


Ono to podozrivo vsetko funguje ... ale do databaze mi to zapisuje poporadi ako ma teda

Kód:
INSERT INTO `pokec` VALUES (1, 'jtomcik', 'źudo', 'Ahoj kamarát ako sa mᚠ?');
INSERT INTO `pokec` VALUES (2, 'knedel', 'źudo', 'Testiiiiik dva');
INSERT INTO `pokec` VALUES (3, 'jtomcik', 'Ludo', 'test');
INSERT INTO `pokec` VALUES (4, 'jtomcik', 'Ludo', 'haloooooo');
INSERT INTO `pokec` VALUES (5, 'jtomcik', 'Ludo', 'test');


a takto mi to vypisuje aj na mieste kde ma ale ja by som potreboval aby mi to vypisovalo od najvsieho ID po najnizsie ... teda potrebujem aby v okne v ktorom sa spravy ukazuju boli usporiadane od najnovsej po najsarsiu teda ...

vysledok na stranke :

Kód:
INSERT INTO `pokec` VALUES (5, 'jtomcik', 'Ludo', 'test');
INSERT INTO `pokec` VALUES (4, 'jtomcik', 'Ludo', 'haloooooo');
INSERT INTO `pokec` VALUES (3, 'jtomcik', 'Ludo', 'test');
INSERT INTO `pokec` VALUES (2, 'knedel', 'źudo', 'Testiiiiik dva');
INSERT INTO `pokec` VALUES (1, 'jtomcik', 'źudo', 'Ahoj kamarát ako sa mᚠ?');

Neviete nahodou poradit ako by som to dokazal ?
aby vypisovalo databazu opacne?

A potom este taka mikro otazocka :

Vo vypisovani sa mi $nick sprava ako odkaz chcel by som spravit este to ze ked niekto na ten nick klikne ... vo formulary ososielania spravy "komu" sa zobrazi text nicku.

A posledna vec ... okno s vypisom sprav je aktualne v ramci svojich sprav len pre odosielatela, citatelia musia dat refresh aby sa dostali k aktualnym odpovediam. ako spravit refresh aby to neovplyvnovalo formular odosielatela? resp. aby sa refreshoval len <div> v ktorom su spravy .... VEEELKA vdaka tomu co mi roradi ... vorpred, kedze mame pred sebou pekny piatok... a vikend, tak verim ze sa niekto najde :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a MySQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.01.2009 17:24 | PHP a MySQL

Zoradenie:
Kód:
SELECT * FROM $dbtabulka ORDER BY id DESC

Klikanie (ak to mas vsetko na jednej stranke):
Kód:
echo "<a href=\"vbare.php\" onclick=\"document.getElementById('komu').value='".$vypis["nick"]."';return false;\">".$vypis["nick"]."</a>"." => ".$vypis["komu"].": ".$vypis["sprava"]."<br>\n";

treba este doplnit id="komu" do daneho inputu



s tym refreshom to bude zlozitejsie, bud tam pouzijes js/ajax alebo iframe...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 09.01.2009 18:38 | PHP a MySQL

stenley píše:
Zoradenie:
Kód:
SELECT * FROM $dbtabulka ORDER BY id DESC

Klikanie (ak to mas vsetko na jednej stranke):
Kód:
echo "<a href="vbare.php" onclick="document.getElementById('komu').value='".$vypis["nick"]."';return false;">".$vypis["nick"]."</a>"." => ".$vypis["komu"].": ".$vypis["sprava"]."<br>\n";

treba este doplnit id="komu" do daneho inputu



s tym refreshom to bude zlozitejsie, bud tam pouzijes js/ajax alebo iframe...


hmm, len ked to takto doplnim ... ze
Kód:
<?
include "pokecdatabaza.php";
               
$spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
$spojenie = "SELECT * FROM $dbtabulka ORDER BY id DESC nick and komu and sprava";
$vysledok = MySQL_Query($spojenie);
if (!$vysledok):
   echo "Doslo ku chybe pri dotazovani k zaznamom!";
   break;
endif;
while ($vypis = MySQL_Fetch_Array($vysledok))
echo "<a href="vbare.php">".$vypis["nick"]."</a>"." => ".$vypis["komu"].": ".$vypis["sprava"]."<br>\n";
?>


tak pise chybu...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 09.01.2009 19:14 | PHP a MySQL

A dokonca mi to este takto rozhadzuje ... tu je ukazka vypisu chatu ...
Kód:

id nick     komu    sprava

1   jtomcik => all: 1
12 jtomcik => all: 12
11 jtomcik => all: 11
10 jtomcik => all: 10
9   jtomcik => all: 9
8   jtomcik => all: 8
7   jtomcik => all: 7
6   jtomcik => all: 6
5   jtomcik => all: 5
4   jtomcik => all: 4
3   jtomcik => all: 3
2   jtomcik => all: 2


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a MySQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.01.2009 19:34 | PHP a MySQL

Kód:
$spojenie = "SELECT * FROM $dbtabulka ORDER BY id DESC";

id mas ako integer?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 09.01.2009 19:40 | PHP a MySQL

stenley píše:
Kód:
$spojenie = "SELECT * FROM $dbtabulka ORDER BY id DESC";

id mas ako integer?


ano ...

Kód:
CREATE TABLE `pokec` (
  `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `cas` time default NULL,
  `nick` varchar(20) collate utf8_slovak_ci default NULL,
  `komu` varchar(20) collate utf8_slovak_ci default NULL,
  `sprava` varchar(200) collate utf8_slovak_ci default NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=4 DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_slovak_ci AUTO_INCREMENT=4 ;


haluz je aj to ze mi to rozhadzuje ... ze mi ostatne otoci akonahle prejde cislo 10 ... respektive akonahle prejde sprava 10 a viac otoci sa to a prva je jednotka a ostatne je opacne tak ako by malo byt :) nechapem...
a pritom tam nic nemenim ...

toto je script pre vypis mrkni...
Kód:
<?
include "pokecdatabaza.php";
               
$spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
$spojenie = "SELECT * FROM $dbtabulka ORDER BY cas and nick and komu and sprava";
$vysledok = MySQL_Query($spojenie);
if (!$vysledok):
   echo "Doslo ku chybe pri dotazovani k zaznamom!";
   break;
endif;
while ($vypis = MySQL_Fetch_Array($vysledok))
echo "".$vypis["cas"]." <a href="vbare.php">".$vypis["nick"]."</a> >> </td><td>".$vypis["komu"].": ".$vypis["sprava"]."<br>\n";
?>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a MySQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.01.2009 19:48 | PHP a MySQL

uz som ti pisal, ako mas opravit ten select, tak si to uprav podla toho...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 09.01.2009 19:55 | PHP a MySQL

stenley píše:
uz som ti pisal, ako mas opravit ten select, tak si to uprav podla toho...


zmenil som to a vysledok je :

Kód:
19:38:16 jtomcik >> all: 1 ------ toto by malo byt na konci
19:48:32 jtomcik >> all: 3
19:45:54 knedel >> all: 16
19:45:40 knedel >> 15: all
19:45:32 knedel >> all: 14
19:45:24 knedel >> all: 13
19:45:19 knedel >> all: 12
19:45:07 knedel >> all: 11
19:44:53 knedel >> all: 10
19:44:47 knedel >> all: 9
19:44:38 knedel >> all: 8
19:44:31 knedel >> all: 7
19:44:25 knedel >> all: 6
19:44:07 knedel >> all: 5
19:43:59 knedel >> all: 4
19:39:22 jtomcik >> all: 3
19:38:52 jtomcik >> all: 2
19:52:40 jtomcik >> all: 3


a aj tak to nejak nejde, musim si asi trochu ponamahat hlavicku :) ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 09.01.2009 19:57 | PHP a MySQL

teraz to zoradzuješ podla ID alebo Casu .. lebo ak podla ID tak to môže byť dobré ak podľa času tak to dobré nie je :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 09.01.2009 20:00 | PHP a MySQL

Tominator píše:
teraz to zoradzuješ podla ID alebo Casu .. lebo ak podla ID tak to môže byť dobré ak podľa času tak to dobré nie je :D


takto:
ju je to prehladnejsie ...

Kód:
19:57:29 jtomcik >> all: 1
19:58:23 jtomcik >> all: 13
19:58:27 jtomcik >> all: 14
19:58:30 jtomcik >> all: 15
19:58:35 jtomcik >> all: 16
19:58:40 jtomcik >> all: 17
19:58:45 jtomcik >> all: 18
19:58:50 jtomcik >> all: 19
19:58:54 jtomcik >> all: 20
19:58:18 jtomcik >> all: 12
19:58:11 jtomcik >> all: 11
19:58:02 jtomcik >> all: 10
19:57:34 jtomcik >> all: 2
19:57:38 jtomcik >> all: 3
19:57:42 jtomcik >> all: 4
19:57:45 jtomcik >> all: 5
19:57:48 jtomcik >> all: 6
19:57:51 jtomcik >> all: 7
19:57:55 jtomcik >> all: 8
19:57:58 jtomcik >> all: 9
19:58:58 jtomcik >> all: 21


podla id


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a MySQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.01.2009 20:05 | PHP a MySQL

to podla id urcite nie je heh


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 09.01.2009 20:29 | PHP a MySQL

stenley píše:
to podla id urcite nie je heh


ale ani podla casu mi to neusporiadava ... nechapem.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 09.01.2009 20:39 | PHP a MySQL

Tu este posielam vypis sprav aj s ID aj CASOM aby to bolo prehladnejsie co to robi :

Kód:
ID  CAS     NICK    KOMU    TEXT

1. 20:34:49 jtomcik >> all: 1
13. 20:36:10 jtomcik >> all: 13
14. 20:36:14 jtomcik >> all: 14
15. 20:36:19 jtomcik >> all: 15
16. 20:36:25 jtomcik >> all: 16
17. 20:36:29 jtomcik >> all: 17
18. 20:36:33 jtomcik >> all: 18
19. 20:36:37 jtomcik >> all: 19
20. 20:36:42 jtomcik >> all: 20
21. 20:36:45 jtomcik >> all: 21
12. 20:36:06 jtomcik >> all: 12
11. 20:35:59 jtomcik >> all: 11
2. 20:34:58 jtomcik >> all: 2
3. 20:35:24 jtomcik >> all: 3
4. 20:35:28 jtomcik >> all: 4
5. 20:35:31 jtomcik >> all: 5
6. 20:35:36 jtomcik >> all: 6
7. 20:35:41 jtomcik >> all: 7
8. 20:35:44 jtomcik >> all: 8
9. 20:35:49 jtomcik >> all: 9
10. 20:35:52 jtomcik >> all: 10
22. 20:36:49 jtomcik >> all: 22


ked si vsimnete ID a cas sedi spolu akurat tie riadky su poprehadzovane ... a vypisuje ich tento kod:

Kód:
<?
include "pokecdatabaza.php";
               
$spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
$spojenie = "SELECT * FROM $dbtabulka ORDER BY id and cas and nick and komu and sprava DESC";
$vysledok = MySQL_Query($spojenie);
if (!$vysledok):
   echo "Doslo ku chybe pri dotazovani k zaznamom!";
   break;
endif;
while ($vypis = MySQL_Fetch_Array($vysledok))
echo "".$vypis["id"].". ".$vypis["cas"]." <a href=\"vbare.php\">".$vypis["nick"]."</a> >> </td><td>".$vypis["komu"].": ".$vypis["sprava"]."<br>\n";
?>


a pise sa to do tabulky :

Kód:
CREATE TABLE `pokec` (
  `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `cas` time default NULL,
  `nick` varchar(20) collate utf8_slovak_ci default NULL,
  `komu` varchar(20) collate utf8_slovak_ci default NULL,
  `sprava` varchar(200) collate utf8_slovak_ci default NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=23 DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_slovak_ci AUTO_INCREMENT=23 ;


Poradi mi niekto ? DAKUJEM


 [ Príspevkov: 31 ] 1, 2


PHP a MySQL



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

815

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ->mysql ->php Help.zoradit

v PHP, ASP

4

322

20.06.2009 12:44

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL + PHP + články

v PHP, ASP

7

201

17.10.2014 18:30

Jarvix

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a MYSQL

v PHP, ASP

16

667

02.05.2010 10:26

zdeniatqo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem PHP, MySQL

v PHP, ASP

11

274

17.05.2010 12:07

ricco24

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP, MySQL programator

v Ponuka práce

0

558

23.10.2010 11:21

mondzo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a MySQL

v PHP, ASP

4

145

23.09.2013 23:50

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spocitanie php+mysql

v Databázy

3

495

23.03.2009 13:01

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql, php - pripojenie

v PHP, ASP

2

166

28.06.2012 18:06

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP+MySQL, počítadlo

v PHP, ASP

3

566

09.07.2007 18:19

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP - MySQL - vyhladavanie?

v PHP, ASP

5

632

20.03.2010 6:24

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php,mysql strankovani

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

32

1877

28.08.2009 17:21

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql + php problem

v PHP, ASP

3

441

21.04.2007 14:08

lukasmakac

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL a PHP

v Databázy

1

478

03.04.2011 8:09

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a MYSQL

v PHP, ASP

4

394

10.06.2011 23:12

Sunnynko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Programátor PHP/MySQL

v Ponuka práce

0

629

23.10.2010 17:06

brownsro1



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF