[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.10.14
Prihlásený: 17.10.14
Príspevky: 4
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 16.10.2014 17:28 | MySQL + PHP + články

Kód:

<?php
   
   if(isset($_GET['seo'])){
      $seo = $_GET['seo'];

      $dotaz = 'SELECT * FROM najnovsie WHERE seo = '.$seo;       
       $result = mysql_query($dotaz, $db) or die(mysql_error());

       while ($row= mysql_fetch_assoc($result)) {

          echo '<div class="najnovsie">';
          echo '<h2 class="nazov">'.$row['nazov'].'</h2>';
          echo '<p class="od"><spam>'.$row['meno'].'&nbsp;'.$row['priezvisko'].'</spam> napísal '.$row['datum'].' | <spam>0 komentárov</spam></p>';
          echo '<img src="images/content-slider/'.$row['fotka'].'" width="" height="" alt="" >';
         echo '<p class="text">'.$row['text'].'</p><br>';
          echo '</div><div class="clear"></div><br>';
       }
    }else {
      $dotaz = 'SELECT * FROM najnovsie ORDER BY datum DESC';       
       $result = mysql_query($dotaz, $db) or die(mysql_error());

       while ($row= mysql_fetch_assoc($result)) {

          echo '<div class="najnovsie">';
          echo '<h2 class="nazov">'.$row['nazov'].'</h2>';
          echo '<p class="od"><spam>'.$row['meno'].'&nbsp;'.$row['priezvisko'].'</spam> napísal '.$row['datum'].' | <spam>0 komentárov</spam></p>';
          echo '<img src="images/content-slider/'.$row['fotka'].'" width="" height="" alt="" >';
         echo '<p class="text">'.limit_words($row['text'],50).'&nbsp;...</p><br>';
          echo '<a class="pure-button-primary left" href="index.php?page=najnovsie&id='.$row['seo'].'">Viac&nbsp;<i class="fa fa-angle-double-right"></i></a>';
          echo '</div><div class="clear"></div><br>';
       }
   }
?>




Zdravím.. ak tam dám id (z DB) .. tak mi to funguje, url vypadá takto: index.php?page=najnovsie&id=1 .. ale keď tam chcem spraviť aby url vypadala takto (ID - natahujem z DB): index.php?page=najnovsie&id=nejaky-text-z-db .. tak to nejde.. môžete mi prosím poradiť kde mám chybu? Vdaka


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 16.10.2014 18:01 | MySQL + PHP + články

Nerobí problém to, že ten text v url môže byť "urlencoded"? (a dávať čokoľvek, nad čím nemáš úplnú kontrolu do normálnej SQL žiadosti je dosť odvážne)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.10.14
Prihlásený: 17.10.14
Príspevky: 4
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 16.10.2014 18:03 | MySQL + PHP + články

Nerozumiem čo myslíš pod pojmom čokoľvek


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
MySQL + PHP + články

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12419
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 16.10.2014 19:25 | MySQL + PHP + články

tym chcel povedat ze nemas osetrene $_GET['seo'], trebars cez mysql_real_escape_string()


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
MySQL + PHP + články

Registrovaný: 21.09.13
Prihlásený: 10.12.17
Príspevky: 2065
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Považská By...
NapísalOffline : 16.10.2014 20:56 | MySQL + PHP + články

Použi pri vstupe mysql_real_escape_string() alebo niečo modernejšie ako mysql_query, pdo alebo mysqli. A do podmienky by som doplnil "AND !empty($_GET['seo'])"


_________________
Nesnívaj svoj život, ale ži svoj sen.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.10.14
Prihlásený: 17.10.14
Príspevky: 4
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 16.10.2014 22:13 | MySQL + PHP + články

Kód:
<?php
   
   if(isset($_GET['seo']) AND !empty($_GET['seo'])){
      $seo = mysql_real_escape_string($_GET['seo']);

      $dotaz = 'SELECT * FROM najnovsie WHERE seo = '.$seo;       
       $result = mysql_query($dotaz, $db) or die(mysql_error());

       while ($row= mysql_fetch_assoc($result)) {

          $dat1 = explode('-',$row['datum']);
          $dat2 = explode(' ',$dat1['2']);
          $datum = $dat2['0'].'.'.$dat1['1'].'.'.$dat1['0'];

          echo '<div class="najnovsie">';
          echo '<h2 class="nazov">'.$row['nazov'].'</h2>';
          echo '<p class="od"><spam>'.$row['meno'].'&nbsp;'.$row['priezvisko'].'</spam> napísal '.$datum.' | <spam>0 komentárov</spam></p>';
          echo '<img src="images/content-slider/'.$row['fotka'].'" width="" height="" alt="" >';
          echo '<img src="images/slider/shadow.png" />';
         echo '<p class="text">'.$row['text'].'</p><br>';
          echo '</div><div class="clear"></div><br>';
       }
    }else {
      $dotaz = 'SELECT * FROM najnovsie ORDER BY datum DESC';       
       $result = mysql_query($dotaz, $db) or die(mysql_error());

       while ($row= mysql_fetch_assoc($result)) {

          $dat1 = explode('-',$row['datum']);
          $dat2 = explode(' ',$dat1['2']);
          $datum = $dat2['0'].'.'.$dat1['1'].'.'.$dat1['0'];

          echo '<div class="najnovsie">';
          echo '<h2 class="nazov">'.$row['nazov'].'</h2>';
          echo '<p class="od"><spam>'.$row['meno'].'&nbsp;'.$row['priezvisko'].'</spam> napísal '.$datum.' | <spam>0 komentárov</spam></p>';
          echo '<img src="images/content-slider/'.$row['fotka'].'" width="" height="" alt="" >';
         echo '<p class="text">'.limit_words($row['text'],50).'&nbsp;...</p><br>';
          echo '<a class="pure-button-primary left" href="index.php?page=najnovsie&id='.$row['seo'].'">Viac&nbsp;<i class="fa fa-angle-double-right"></i></a>';
          echo '</div><div class="clear"></div><br>';
       }
   }
?>

Prepáčte ak to je blbosť čo som napísal, ale som začiatočník v .php .. Čo my tam ešte chýba? Neviem na to prísť.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
MySQL + PHP + články

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 17.10.2014 7:45 | MySQL + PHP + články

Mas tam viac nezrovnalosti. Volas url s id=text, ale v kode pouzivas seo. To ti logicky nemoze fungovat. Dalej v sql nemas ohranicenu hodnotu $seo uvodzovkami, kedze je to text a nie cislo.


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.10.14
Prihlásený: 17.10.14
Príspevky: 4
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 17.10.2014 18:30 | MySQL + PHP + články

Ano lebo v DB je text: Niečo za niečo .. a Seo je: nieco-za-nieco ..
Ďalej si myslel toto? WHERE seo = '.$seo; .. veď odtial si to chcem načítať.. Ako to má teda byť, keď je to zle?


 [ Príspevkov: 8 ] 


MySQL + PHP + články



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP & MySQL - Články a komentáre

v PHP, ASP

15

930

26.10.2012 20:15

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

814

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ->mysql ->php Help.zoradit

v PHP, ASP

4

322

20.06.2009 12:44

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL a PHP

v Databázy

1

478

03.04.2011 8:09

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP - MySQL - vyhladavanie?

v PHP, ASP

5

632

20.03.2010 6:24

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a MYSQL

v PHP, ASP

4

394

10.06.2011 23:12

Sunnynko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php,mysql strankovani

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

32

1877

28.08.2009 17:21

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a MySQL

v PHP, ASP

4

145

23.09.2013 23:50

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Programátor PHP/MySQL

v Ponuka práce

0

629

23.10.2010 17:06

brownsro1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL a PHP

v Databázy

9

377

27.12.2015 0:33

Werus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a MySQL

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

30

1524

12.01.2009 13:09

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql, php - pripojenie

v PHP, ASP

2

166

28.06.2012 18:06

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP + MYSQL inzercia

v PHP, ASP

21

1509

02.09.2007 18:51

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spocitanie php+mysql

v Databázy

3

495

23.03.2009 13:01

GoodWill

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

PHP, MySQL koder

v Ponuka práce

1

682

12.07.2010 19:50

Murtagh

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php+apache+mysql

v Ostatné

13

1026

06.07.2009 11:37

Ďuri



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF