peto007 píše:
ahoj, mal by som zaujem o "Nauc se sam: Programovanie C" a niektoru z knih o Ubuntu ale porad ktoru, som zacinajuci v Linuxe a neviem aky je tam rozdiel medzi tymito dvoma knihami. Snad by som vzal aj to "Mistrovství v počítačových sítích" hoci ju mam v elektronickej podobe, ale kniha je kniha

zalezi od ceny.
Ahoj, Co sa tyka Ubuntu kníh, tak rozdiel je vo verziách inštalačných DVD a verziách Linuxu Ubuntu. Jedna kniha sa venuje verzií Ubuntu Linux 9.10, teda staršej verzií Linuxu, kdežto druhá kniha sa venuje najnovšej LTS verzií Linuxu Ubuntu 10.04. LTS znamená Long Time Support, teda táto verzia Linuxu má predĺženú podporu pre tento systém. Knihy v podstate sú rovnaké, akurát rozdiel je vo vysvetleniach práve o LTS, prípadne pridané návody, atď. Obe knihy sú s DVD na ktorých je okrem inštalačky Linuxu 32 aj 64 bit systém, mnoho hier, programov a iného. Systémy sú už kompletne v Slovenskom jazyku.
Pokiaľ aj začínaš v Linuxe, je dosť odporúčané používať Ubuntu Linux práve pre jej masívnu podporu a používanosť medzi užívateľmi Linuxu. Na toto sa však mnoho názorov líši, toto je môj názor, človeka, ktorý sa venuje portálu o Linuxe. Dokonca odporúčal by som ti skôr verziu 9.10.
V prípade že máš záujem, tak podľa možnosti dodania a záujmu kníh by som ti vedel spraviť výhodnú ponuku.