overenie diskuako zistim ci je moj disk sata? lebo pri teste v sisoft sandra mi pise ata a takisto aj v sprave diskov vo win. ale kupoval som sata. teda HDD WD 400GB Serial ATA II 7200ot. 16MB, WD4000AAKS da sato nejako zistit ? a btw preco som mal ihned po zapojeni kapacitu 382 gb a nie 400 ? takze podla oznacenia mas 400GB SATA II, len mas asi radic nastaveny do IDE modu a ta kapacita je uplne v poriadku //edit: je to proste reklamny tah vyrobcov, vyssia kapacita vyzera lepsie Píše jenom ATA nebo ještě něco? Kromě jiného to zjistíš tak, že se podíváš do PC. Rozdíl v kabelech je dosti znatelný. K té velikosti: velikost disku se uvádí v KB a je výrobci tak nějak zvláštně převáděna 400 000 000 KB / 1000 = 400 000 MB a 400 000 MB / 1000 = 400 GB to podle výrobců, ale ve skutečnosti to je 400 000 000 KB / 1024 = 390 625 MB a 390 625 MB / 1024 = 382 GB takže je to vlastně správně. Je to kvůli formátování. jasne ze podla kablov je to sata. zapojil som tam ten tenky kabel sata zo zdroja a potom este jeden hned vela neho este uzsi trosku z dosky koncovky Sata1 tot. vse. ako zmenim ten radic tak ako ma byt ? Bios mi ho ma uvedeny medzi Sata vecmi ale win pise ATA aj sisoft SATA je taky ATA, proto se ptám, co tam ještě píše. channel: master type: ATA cache: 16MB number of ecc bytes: 50 bytes per sector: 512 pri formatovani som dal format NTFS to bolo ok ? pri formatovani som dal format NTFS to bolo ok ? to s tym nema nic, ovladace pre chipset si uz nahodil, prehrab BIOS a hladaj polozku native SATA; Emulate PATA a pod. napis sem ktoru z moznosti v BIOS mas a k tomu ci je zapnuta(enabled/disabled) otazecka, o aky win sa jedna win. xp servis pack 2 pise tam akurat SATA1: a nazov disku a potom v polozke sata configuration: Sata 1/2 enablet Sata 3/4 enablet nvidia raid function - disablet o inom ani zmienka co je to konkretne za dosku MSI K9N4 Ultra F ...
overenie disku |