[ Príspevkov: 15 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.11.08
Prihlásený: 20.01.14
Príspevky: 68
Témy: 16 | 16
NapísalOffline : 03.03.2009 11:05 | Otázka - ako to funguje?

Ahojte, minule som na jednej stránke videl tutoriál. Dotyčný tam spravil layout webovej stránky. Hodil tam aj zdrojový photošopí súbor .psd. Tejto problematike nerozumiem, ako sa dá z tohoto layoutu ( mal to pekne rozvrstvené, každý prvok vo vrstvách ) spraviť CSS/HTML kód? Je na to niečo čo automaticky generuje kód? Ak by aj existovalo, asi by to bolo nie moc schopné, lepšie povedané radšej by som si to urobil sám :) ako to pozicovať, relatívne, absolútne, alebo to nasúkať do tabulky? Lenže on to mal tak dorobené, že si neviem predstaviť ako by som to mohol zapracovať do CSS či HTML kódu.
ďakujem :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Otázka - ako to funguje?

Registrovaný: 01.10.07
Prihlásený: 03.02.14
Príspevky: 747
Témy: 152 | 152
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 03.03.2009 15:42 | Otázka - ako to funguje?

Spravit to PS dokaze, ale pravdaze to nebude nic extra. Ak si to chces robit sam pomocou CSS, musis sa to najprv naucit. Ale pozor, nie je to take jednoduche ako otvorit kindervajco a postavit z neho hracku. Na zaciatok by som odporucal www.jakpsatweb.cz a hlavne vela skusat. Ked nastane problem, skus ho riesit a tym sa naucis asi najviac. Ohladom tabuliek/CSS, tabulky su zastarale, ale ak neplanujes vyrabat stranky, myslim ze stacia aj tabulky.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.11.08
Prihlásený: 20.01.14
Príspevky: 68
Témy: 16 | 16
Napísal autor témyOffline : 03.03.2009 19:06 | Otázka - ako to funguje?

vďaka za reakciu..
Ja viem pracovať s CSS a HTML. Základy mám. Len jednoducho neviem, ako tie vrstvy, s efektami napozicovať. Či spraviť každý prvok stránky do divu. ten layout bol dosť zložitý, veľa prvkov v tvare štvorca, porozhadzované po ploche atď... Je mi jasné že automaticky to bude nepoužiteľné. Rád by som to dokázal sám.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Otázka - ako to funguje?

Registrovaný: 14.02.09
Prihlásený: 23.09.10
Príspevky: 19
Témy: 6 | 6
Bydlisko: Pri PC
NapísalOffline : 03.03.2009 20:41 | Otázka - ako to funguje?

No v photoshope si vyber Nastroj : Silice s nim si narezes stranku ako chces .... potom staci dat save for web a je to urobi ti to obrazky a aj html kod . Ten html kod je robeny pomocou tabuliek .


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Otázka - ako to funguje?

Registrovaný: 11.10.07
Prihlásený: 22.03.17
Príspevky: 229
Témy: 27 | 27
Bydlisko: Nitra <C...
NapísalOffline : 03.03.2009 21:35 | Otázka - ako to funguje?

tu to mate podla mna lepsie riesenie
http://www.pcforum.sk/program-ktory-po- ... 59578.html


_________________
CPU AMD FX 6300, CPU FAN GELID TRANQUILLO 3REV., GPU MSI R9 280 GAMING 3G, MB GIGABYTE 970A-UD3P, RAM 2x4GB 1600 Kingston HyperX CL 9, HDD SEAGATE DESKTOP 1TB 72000RPM, PSU EVGA 500B, CASE ZALMAN Z3 PLUS WHITE
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Otázka - ako to funguje?

Registrovaný: 01.10.07
Prihlásený: 03.02.14
Príspevky: 747
Témy: 152 | 152
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 03.03.2009 22:21 | Otázka - ako to funguje?

"Ja viem pracovať s CSS" ... "Len jednoducho neviem, ako tie vrstvy, s efektami napozicovať". Tak ovladas CSS alebo nie? A ohladom divov, zaklad je hadzat mensie bloky do vacsich, tzn. spravit jeden velky div (stranka) a potom uz donho hadzat mensie (napr. header, lava a prava strana) a do nich opat mensie atd.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.11.08
Prihlásený: 20.01.14
Príspevky: 68
Témy: 16 | 16
Napísal autor témyOffline : 03.03.2009 22:37 | Otázka - ako to funguje?

ok, tak potom asi neviem CSS...
pozicovať viem nejake jednoduche veci, ale spominany problem by som nevyriešil. Ja sem uploadnem ten .psd subor, ako by ste to spravili, resp čo na to poviete


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Otázka - ako to funguje?

Registrovaný: 01.10.07
Prihlásený: 03.02.14
Príspevky: 747
Témy: 152 | 152
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 04.03.2009 14:39 | Otázka - ako to funguje?

PSD subor si nechaj, ukaz nam ked tak screen, ako stranka vyzera. Nikto ti PSD nebude stahovat.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.11.08
Prihlásený: 20.01.14
Príspevky: 68
Témy: 16 | 16
Napísal autor témyOffline : 04.03.2009 15:48 | Otázka - ako to funguje?

dufam že sa to sem dá takto pridať.
Btw je to z jedneho web, nie je to moja práca. Berte to ako príklad
shaggy: obrázok zmazaný, porušoval pravidlá


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3986
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 04.03.2009 18:33 | Otázka - ako to funguje?

No tak toto je jednoduché ... neviem čo mám urobiť (aby si bol spokojný), ale rozhodne by som hlavný div rozdelil na 3 časti ... header, obsah, footer a potom ďalej vetvil a vetvil až kým by som to nedorobil :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.11.08
Prihlásený: 20.01.14
Príspevky: 68
Témy: 16 | 16
Napísal autor témyOffline : 04.03.2009 19:02 | Otázka - ako to funguje?

:)
jednoduché.... :) no možno ano, ale neviem ako by som to narezal.. a k tomu ako by som napr do toho headera nafukal tie štyri štvorce ktore su na tom obrazku.. tak aby boli pekne vedľa seba, napr tabulka by mohla byť? zase ako to napozicovať, aby to začínalo kus odľava, resp aby tam ostalo to search :) kuja, toto je ina maturita :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3986
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 04.03.2009 19:09 | Otázka - ako to funguje?

treba si to rozdeliť na popredie a pozadie ... pozadie ti vyrieší background:, poprednie vyriešíš divkami ktoré usmerníš podľa padding a margin. Takže tie tvoje divká: dal by som

float: right; margin-right: 50px; margin-left: 10px;


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.11.08
Prihlásený: 20.01.14
Príspevky: 68
Témy: 16 | 16
Napísal autor témyOffline : 04.03.2009 19:13 | Otázka - ako to funguje?

a nestane sa žeby mi to hodilo tie divy pod seba? mal som problém to dať do riadku, resp. vedľa seba


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Otázka - ako to funguje?

Registrovaný: 01.10.07
Prihlásený: 03.02.14
Príspevky: 747
Témy: 152 | 152
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 04.03.2009 19:25 | Otázka - ako to funguje?

Das velky div, donho lavy a pravy a pojde to vsetko ako ma.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.11.08
Prihlásený: 20.01.14
Príspevky: 68
Témy: 16 | 16
Napísal autor témyOffline : 04.03.2009 19:27 | Otázka - ako to funguje?

vďaka :) ide všetko ako ma

zatiaľ dik, o chviľu som tu zasa :D
ale nie, len keby fakt niečo súrne bolo :P


 [ Príspevkov: 15 ] 


Otázka - ako to funguje?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako to funguje?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 38, 39, 40 ]

v Vesmír, veda a technika

1199

38427

12.01.2017 21:16

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako to funguje?

v Modifikácie, návody a projekty

5

774

30.05.2011 13:58

melania

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako to cele funguje ?

v Webdesign

18

765

25.06.2014 6:53

hatto13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako funguje DSL? (VDSL)

v Poskytovatelia internetu

1

305

30.01.2016 14:21

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Speedfan - ako vlastne funguje

v Ostatné programy

1

177

24.12.2013 13:14

mirom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako funguje LucidLogix® Virtu?

v Intel čipové sady

3

434

24.02.2012 12:17

KocuR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako funguje jQuery slideDown()?

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

326

18.03.2011 22:35

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistim, ci CUDA funguje?

v nVidia grafické karty

2

465

15.06.2009 23:39

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako funguje zobrazenie vytazenia CPU?

v Intel - Integrated Electronics

1

198

22.10.2012 18:14

MTK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako funguje 4K v hrách?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Novinky

36

699

23.01.2013 10:04

Johnnny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako funguje hybrid SSD+HDD ?

v SSD disky

5

733

03.02.2014 17:47

o.horovsky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako funguje obnova systemu zo zalohy?

v Operačné systémy Microsoft

16

355

08.04.2015 8:34

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako to vlastne s webhostingom funguje?

v Webhosting a servery

7

649

19.08.2007 10:53

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako funguje stiahnutie údajov z webu?

v Služby a webstránky

2

116

14.09.2018 11:41

martinius96

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

AMD Radeon Silver reward - ako funguje?

v Počítačové hry

1

218

10.06.2014 18:46

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Google Drive / Photos - ako toto funguje ????

v Smartfóny a tablety

0

128

03.11.2015 18:06

kllr007



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF