[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ochrana proti spamerom

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
NapísalOffline : 07.02.2008 16:48 | ochrana proti spamerom

Zdar ludia! potreboval by som volaco v takom formate ako OCHRANA PROTI SPAMEROM. asi takto by to malo fungovat:

Napíše prispevok, ale zaznamena sa jeho IP...server REMOTE ADD vim to tam mam. A ked bduem xciet znovu volaco napisat vyhodi sa ALERT:

Ochrana proti spamerom: dalsi prispevok je mozne napisat az po 20minutach.

Islo by to pls? zakzauje to pridavanie pripevkov z jednej IP adresy. Ale neviem ako na to. Urcite pojde zase o podmienky, ale :( v tych osm debil...takze pomozte dakto.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ochrana proti spamerom

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 07.02.2008 18:23 | ochrana proti spamerom

ak mas datum/cas pridania prispevku vo formate DATETIME (a jeho klony), tak len:
Kód:
if(mysql_fetch_row(mysql_query("SELECT ... FROM table WHERE ip='{$_SERVER["REMOTE_ADDR"]}'  AND kedy>=SUBDATE(NOW(),INTERVAL 20 MINUTE)"))){
echo"Si spamer";
}else{
//normal spracovanie
};


_________________
It easier to run away
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ochrana proti spamerom

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 07.02.2008 20:03 | ochrana proti spamerom

ten script je oki, len neviete niekto ako to dat do unixoveho casu? pls poradte lebo to ma problemy ako ze ignoruje ten cas 20min co tam je


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ochrana proti spamerom

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 07.02.2008 20:14 | ochrana proti spamerom

aký formát času máš v tabuľke ? -> DATETIME / TIMESTAMP, pripadne ešte iný ?


_________________
It easier to run away
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ochrana proti spamerom

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 07.02.2008 20:29 | ochrana proti spamerom

ehm neviem s php zacinam tu je kod:

CREATE TABLE `guestbook` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`name` varchar(100) collate latin2_czech_cs NOT NULL,
`email` varchar(100) collate latin2_czech_cs NOT NULL,
`ip` varchar(15) collate latin2_czech_cs NOT NULL,
`site` varchar(100) collate latin2_czech_cs NOT NULL,
`text` text collate latin2_czech_cs NOT NULL,
`time` varchar(100) collate latin2_czech_cs NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin2 COLLATE=latin2_czech_cs AUTO_INCREMENT=111 ;


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ochrana proti spamerom

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 07.02.2008 20:35 | ochrana proti spamerom

No preto ti to nejde - čas máš ako varchar(), čiže ako text, nie ako čas v skutočnosti. Zmeň to na `time` datetime NOT NULL a potom ti to vyššie pôjde.


_________________
It easier to run away
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ochrana proti spamerom

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 07.02.2008 21:05 | ochrana proti spamerom

nemusi to zmenit
len ten cas musi uz ukladat priamo cas ktory sa vitvoril v php
je to niekedy lepsie ked napriklad ani jeden z typov ti nevihovuje kedze si ten cas mozes ulozit ako len chces ci uz z textovou formou alebo ciselnou alebo obojakou


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
ochrana proti spamerom

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 08.02.2008 9:04 | ochrana proti spamerom

Kmsa, zároveň si tak dobrovoľne odstrihneš prístup k mnohým užitočným MySQL funkciám, okrem vyššie spomenutej aj napr. TIMESTAMPDIFF, keď potrebuješ presne zrátať rozdiel 2 časov atď.

Preformátovať čas z TIMESTAMP formátu do akéhokoľvek textového je veľmi jednoduché. Opačná konverzia je ťažkopádna a náchylná k chybám. VARCHAR je naozaj ten najhorší spôsob, akým uložiť dátum a čas do databázy.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ochrana proti spamerom

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 08.02.2008 9:59 | ochrana proti spamerom

zhruba asi takto: nefakci to :( . Ked som dal miesto varchar DATETIME tak to islo ok. len miesto casu som mal: 00-0000-0000-000 zaujimave...a ten kod i tak nesiel


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
ochrana proti spamerom

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 08.02.2008 10:56 | ochrana proti spamerom

No musíš tam tie dátumy nahodiť nanovo. Samozrejme, že sa to vynulovalo, viď môj predchádzajúci príspevok:
p360t píše:
Preformátovať čas z TIMESTAMP formátu do akéhokoľvek textového je veľmi jednoduché. Opačná konverzia je ťažkopádna a náchylná k chybám.
Preto sa MySQL ani nesnažilo skonvertovať obsah VARCHAR-u do dátumu, ale vynulovalo ho. Potom ti to už pôjde.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ochrana proti spamerom

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 08.02.2008 14:55 | ochrana proti spamerom

p360t mas pravdu ale ja som nepovedal ze to tak robym len som poznamenal ake to ma vyhody aj ked omnoho viac nevihod


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 08.02.2008 14:56 | ochrana proti spamerom

len doplním, aj keď to tu bolo mnoho-krát povedané (hlave p360t), že proti spamerom nieje žiadna poriadna ochrana, pertože sa ti IP môžu zmeniť kedykoľvek, cookies vypnúť, príp. vymazať a sessions odstavíš vypnutím a znovu zapnutím prehliadača, takže vravieť o nejak 100% ochrane sa nedá


 [ Príspevkov: 12 ] 


ochrana proti spamerom



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ochrana proti linkovaniu

v Ostatné

0

455

17.05.2009 1:21

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ochrana proti CSRF

v Ostatné

20

514

03.11.2011 14:38

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ochrana proti spamu

v PHP, ASP

2

243

23.04.2009 17:38

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ochrana proti prepisovaniu

v Operačné systémy Microsoft

0

235

11.03.2009 16:20

Pavol.F

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ochrana proti \n

v PHP, ASP

6

383

11.12.2008 12:49

B.A.X.O

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ochrana proti zmazaniu súboru

v Ostatné programy

3

832

07.08.2011 11:13

tairikuokami

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ochrana proti SQL INJECTION

v PHP, ASP

3

375

16.05.2010 15:29

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MicroSD - ochrana proti zápisu

v Ostatné zariadenia

5

6485

21.08.2008 13:27

fanky112

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ochrana macbookov proti kradnutiu

v Ostatné operačné systémy

4

379

15.05.2012 14:05

El_Silver

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

USB - Ochrana proti zapisu

v Operačné systémy Microsoft

21

3861

21.10.2013 14:41

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ochrana proti vytvoreniu Image-u?

v Ostatné programy

5

305

28.04.2011 14:56

tairikuokami

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vista a ochrana proti prepisovaniu

v Operačné systémy Microsoft

1

197

07.04.2009 9:39

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ochrana proti viacnásobnému spúšťaniu skriptu

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

210

15.09.2010 20:53

optimista

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

USB Kľúč ochrana proti zapisovaniu

v Ostatné zariadenia

4

1887

01.03.2011 20:04

Bennhy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ochrana proti SPAMu na phpBB 2

v Redakčné systémy

10

2398

16.01.2007 16:40

AVAST

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: Nástenný ohrievač, ochrana proti zamrznutiu FKM 400

v Predám

0

90

07.11.2016 21:13

notfake



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF