[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.11.10
Prihlásený: 16.08.16
Príspevky: 87
Témy: 29 | 29
NapísalOffline : 11.06.2011 13:06 | Nemozem pochopiť časť scriptu PHP

Ahojte, učím sa php a som sa trošku zastavil na jednom programe a nejak sa to snažím pochopiť ale stále nemôžem nikde nájsť lepšie opísanie tohto hlavne príkazov implode a príkazu sprintf pls mohol by mi napísať niekto každý riadok čo vykonáva ? :D:D viem je to trošku blbá prosba ale nemôžem sa pohnúť a v knihe táto časť neni nijak dobre objasnená ani v predošlých kapitolách a chcem si byť naozaj istý čo vykonáva nie len mojou domnienkou

tu je ta časť scriptu
Kód:
    // nacitanie automaticky generovaneho id postavy
    $character_id = mysql_insert_id($db);
    if (!empty($_POST['powers'])) {
      $values = array();
      foreach ($_POST['powers'] as $power_id) {
        $values[] = sprintf('(%d, $d)', $character_id, $rival_id); // hlavne túto časť
      }
      $query = 'INSERT IGNORE INTO comic_character_power
                  (character_id, power_id)
                VALUES '. implode(',', $values); // tiež toto hlavne
      mysql_query($query, $db) or die ('5');
    }
   
    if (!empty($_POST['rivalries'])) {
      $values = array();
      foreach ($_POST['rivalries'] as $rival_id) {
        $values[]= sprintf('(%d, $d)', $character_id, $rival_id); // tu je to opäť
      }


asi najlepšie by bolo opísať všetky riadky ale postačia aj tie v podstate 2 čo som označil ... ďakujem moc


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Nemozem pochopiť časť scriptu PHP

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 11.06.2011 13:10 | Nemozem pochopiť časť scriptu PHP

Dokumentacia ti nic nehovori? http://sk2.php.net/implode http://sk2.php.net/sprintf Mas tam aj priklady, lahko to pochopis.
Je vylozene nevhodne ucit sa tak, ze si citas cudzie zdrojaky. Zacni pisat vlastny kod.
Zdrojaky patria na fore do [code].


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.11.10
Prihlásený: 16.08.16
Príspevky: 87
Témy: 29 | 29
Napísal autor témyOffline : 11.06.2011 13:13 | Nemozem pochopiť časť scriptu PHP

veď v nej som to aj našiel len škoda že je to v angličtine a moja angličtina neni až tak úžastná aby som tomu dobre pochopil a translate google to je nezmyselné .... no učím sa to tak podľa knihy tam sú takto určité príklady a už som v polke knihy a docela mi to šlo sa to učiť podľa toho len toto vidím poprvy krát


// uprava: tak som sa trošku zamysel a napíšem tu to čo som tomu pochopil a pls či je to správne ako to berem ....

takže
Kód:
    if (!empty($_POST['powers'])) { // overenie ci sa nieco nachadza v premennej post powers
      $values = array();
      foreach ($_POST['powers'] as $power_id) { // som si vsimol ze toto mi teraz nedava zmysel :D
        $values[] = sprintf('(%d, %d)', $character_id, $power_id); //do values vlozi obsah character id a power id a oba musia byt cele cisla
      } 
// som si vsimol ze tam mam kopu chyb hh

dalej

Kód:
      $query = 'INSERT IGNORE INTO comic_character_power
                  (character_id, power_id)
                VALUES '. implode(',', $values); //vloží do character id a power id obsah z values vlastne vlozi to obsah y character id a power id ale oddeli to ciarkou ...
      mysql_query($query, $db) or die ('5');
    }


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Nemozem pochopiť časť scriptu PHP

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 12.06.2011 11:30 | Nemozem pochopiť časť scriptu PHP

account23 píše:
foreach ($_POST['powers'] as $power_id) { // som si vsimol ze toto mi teraz nedava zmysel :D
No ked nerozumies, ako funguje foreach cyklus, tak je to s tebou velmi, velmi zle.
account23 píše:
//do values vlozi obsah character id a power id a oba musia byt cele cisla
Nie, nemusia, oni sa praveze vypisuju ako cele cisla. Preslo by ti aj sprintf('%d', 'nejakytext'), len by ti to vratilo 0.
account23 píše:
//vloží do character id a power id obsah z values vlastne vlozi to obsah y character id a power id ale oddeli to ciarkou ...
Implode pracuje tak, ze hodnoty z pola predaneho v druhom argumente zlepi nejakym retazcom (prvy argument) a vrati retazec. Teda implode(',', array('a', 'b', 'c')) vrati a,b,c. Spravne si potom povedal, aky to ma efekt, ked sa z toho vytvori SQL dopyt.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.11.10
Prihlásený: 16.08.16
Príspevky: 87
Témy: 29 | 29
Napísal autor témyOffline : 12.06.2011 18:10 | Nemozem pochopiť časť scriptu PHP

ale viem ako funguje cyklus foreach len mi to prestalo dávať zmysel trošku lebo ono to musí dať do $power_id číslo z post power no len ešte som sa k tomu nedostal čo sa vlastne nachádza v post power ak to je text tak preto mi to nedáva zmysel, lebo ako si napísal bola by to nula ...

ale ďakujem za pomoc teda musím dopísať ten script nech viem čo teda vkladám do post power nech som si 100% istý


Naposledy upravil account23 dňa 12.06.2011 18:14, celkovo upravené 1

Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Nemozem pochopiť časť scriptu PHP

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 12.06.2011 18:13 | Nemozem pochopiť časť scriptu PHP

Citácia:
len škoda že je to v angličtine a moja angličtina neni až tak úžastná

ani slovenčina očividne nie, ale tak aspoň sa dorozumieš.. problém je v tom, že ak chceš programovať, angličtina je NUTNOSŤ a ak si myslíš opak, čoskoro zmeníš názor...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.05.11
Prihlásený: 28.02.12
Príspevky: 8
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 14.06.2011 0:51 | Nemozem pochopiť časť scriptu PHP

walther píše:
Citácia:
len škoda že je to v angličtine a moja angličtina neni až tak úžastná

ani slovenčina očividne nie, ale tak aspoň sa dorozumieš.. problém je v tom, že ak chceš programovať, angličtina je NUTNOSŤ a ak si myslíš opak, čoskoro zmeníš názor...


ta Anglina pri programovani je nutnost ... sk alebo cz fora malo kedy poradia alebo poucia .) viac solidarity hladaj v anglickych forach.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Nemozem pochopiť časť scriptu PHP

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 14.06.2011 0:56 | Nemozem pochopiť časť scriptu PHP

vôbec nejde o to, kto ti poradí, ale o to, že 99% problémov sa už riešilo na ENG fórach alebo sa to dá jednoducho vyčítať z dokumentácie, ktorá je v 99% pripadov tiež len ENG... :roll: Samostatnosť je jednou z najdôležitejších vlastností programátora, a nie rovno utekať na fórum a prosíkať o urobenie programu, a práve pri samostatnom hľadaní riešenia si proste so slovenčinou nevystačíš, ani keby si sa po :shit: ;)


 [ Príspevkov: 8 ] 


Nemozem pochopiť časť scriptu PHP



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie suboru php a vlozenie php scriptu

v PHP, ASP

4

927

07.05.2010 14:02

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

automaticke spustanie PHP scriptu

v PHP, ASP

5

366

08.08.2008 9:02

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spustenie linux scriptu cez php

v PHP, ASP

4

486

20.10.2008 11:50

TommyHot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Android volanie php scriptu z backgroundu

v Android, iOS, Windows Phone (Mobile)

13

247

23.03.2014 14:57

emkej8

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis z MySQL a spracovanie php scriptu v tabulke

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

39

2206

21.03.2010 1:22

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Uprava scriptu

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

350

10.04.2009 18:54

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vysvetlenie scriptu

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

247

13.11.2010 20:57

DeeJay3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Uprava scriptu

v HTML, XHTML, XML, CSS

12

349

11.09.2009 21:43

Johnnny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

uprava scriptu

v PHP, ASP

18

963

13.01.2010 16:43

dartanan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pokračovanie scriptu

v JavaScript, VBScript, Ajax

10

258

30.03.2010 13:57

TheRay

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunkcnost scriptu

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

493

15.11.2007 19:27

M4rek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie scriptu

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

938

26.02.2008 16:15

nestorko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Náhodne zobrazovanie scriptu

v PHP, ASP

1

585

22.12.2006 18:05

Alyx_Vance

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formatovanie java scriptu

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

370

21.04.2008 18:19

pa3ck

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nazov tohto scriptu

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

244

13.12.2009 23:40

Romanko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

inicializacia scriptu (asi)??

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

230

03.11.2010 11:40

DeeJay3



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF