[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.09.07
Prihlásený: 02.01.10
Príspevky: 58
Témy: 22 | 22
NapísalOffline : 05.03.2009 23:05 | naozaj uz neviem co s tou galeriou

Nazdar, strašne by som potreboval pomôcť s galériou. Všetko som podľa mňa spravil dobre a napriek tomu sa mi nezobrazia obrázky.
Tu je postup:

Na jednej stránke mám výpis obrázkov a zároveň aj formulár pre pridávanie ďalšieho. Z predchádzajúceho kroku si prinesiem vždy gall_id, ktoré mi presne charakterizuje, ktorú galériu idem upravovať.
_exe.php súbor je pre pridanie obrázkov
view.php slúži na ich zobrazovanie

Všetko funguje super, akurát obrázky sa mi nezobrazia, sú aj v databáze, len sa proste nezobrazia, vedel by mi niekto pomôcť????

Ďakujem veľmi pekne.


Kód:
if (isset($_GET['gall_id']))
         {
            $gall_id = $_GET['gall_id'];
         }
         else
         {
            $gall_id = $_POST['gall_id'];
         }

//Nacitanie typu galerie
$query3 = "SELECT id, name, description FROM gallery WHERE id=$gall_id";
$result3 = mysql_query($query3) or die('Error, query failed');
$row3 = mysql_fetch_array($result3);

// Pocet obrazkov v databaze
$query2 = "SELECT count(*) FROM images WHERE id_gallery = '$gall_id'";
$result2 = mysql_query($query2);   
$pom2 = mysql_fetch_row($result2);
$sucet = $pom2[0];
      
//Nacitanie obrazkov
$query1 = "SELECT id, name, type, size FROM images WHERE id_gallery = $gall_id ORDER BY id DESC";
$result1 = mysql_query($query1);

Upload obrazkov
<form method="post" action="_exe.php?gall_id='.$row3['id'].'" enctype="multipart/form-data">
   <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="3000000" />
     <input type="file" name="image" id="image" />
   <input type="submit" value="Pridaj obrázok" name="save" />
</form>

// Vypis obrazkov
for ($i=0; $i<$sucet;$i++)
{
   list($img_id, $name, $type, $size)= mysql_fetch_array($result1);
        <img src="view.php?img_id='.$img_id.'" />
}


A ešte externé súbory
_exe.php:


Kód:
include '_conf.php';
include '_opendb.php';
      
$gall_id=$_GET['gall_id'];
      
$fileName = $_FILES['image']['name'];
$tmpName  = $_FILES['image']['tmp_name'];
$fileSize = $_FILES['image']['size'];
$fileType = $_FILES['image']['type'];
      
$fp = fopen($tmpName, 'r');
$content = fread($fp, $fileSize);
$content = addslashes($content);
fclose($fp);
      
if(!get_magic_quotes_gpc())
{
   $fileName = addslashes($fileName);
}
$disp_name=$fileName;
      
      
$query = "INSERT INTO images (name, size, type, id_gallery, content ) VALUES ('$fileName', '$fileSize', '$fileType', '$gall_id', '$content')";
$result= mysql_query($query) or die('Error, query failed');
      
      
include '_closedb.php';
      
$mess = 'Obrazok bol pridany.';
header ("Location: admin.php?id=sprava-fotogalerie&gall_id=$gall_id&mess=$mess");



A view.php

Kód:
include '_conf.php';
include '_opendb.php';
$img_id = $_GET['img_id'];
$query   = "SELECT name, type, size, content FROM images WHERE id = '$img_id'";
$result  = mysql_query($query) or die('Error, query failed');
list($name, $type, $size, $content) = mysql_fetch_array($result);

header("Content-Disposition: attachment; filename=$name");
header("Content-length: $size");
header("Content-type: $type");
echo $content;

include '_closedb.php';   
exit;


Offline

Správca fóra
Správca fóra
naozaj uz neviem co s tou galeriou

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 06.03.2009 13:01 | naozaj uz neviem co s tou galeriou

ak sa ti vsetko uklada spravne do db, tak problem bude pravdepodobne v subore view.php, ktory ma fotky zobrazovat... skusal si manualne zobrazit nejaku fotku, tj. nastavit tam konkretne hodnoty? treba skusit, ci ti to zobrazovanie vobec funguje...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.09.07
Prihlásený: 02.01.10
Príspevky: 58
Témy: 22 | 22
Napísal autor témyOffline : 06.03.2009 13:18 | naozaj uz neviem co s tou galeriou

Neviem čo myslíš pod pojmom manuálne zobraziť. Ale našiel som si na internete podobný skript a keď som si ho celý skopíroval, tak fotky som si normálne stiahol, ale proste som ju nevedel otvoriť... Tak som začal rozmýšľať či nemôže byť nejaká cbyha pri uploade...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
naozaj uz neviem co s tou galeriou

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 06.03.2009 13:30 | naozaj uz neviem co s tou galeriou

stlpec content mas akeho typu, blob? ak ti mozem poradit, tak radsej neukladaj cely obrazok do db, ale fyzicky si ho uloz ako subor na disk...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.09.07
Prihlásený: 02.01.10
Príspevky: 58
Témy: 22 | 22
Napísal autor témyOffline : 06.03.2009 13:38 | naozaj uz neviem co s tou galeriou

jo stĺpec content má type mediumblob... ja som sa práve tomu chcel vyhnúť, lebo takýto systém používam častejšie a nechcel som nič meniť... hlavne keď som ho používal naposledy, všetko fičalo... preto som dosť zaskočený...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.09.07
Prihlásený: 02.01.10
Príspevky: 58
Témy: 22 | 22
Napísal autor témyOffline : 06.03.2009 15:03 | naozaj uz neviem co s tou galeriou

Mám ešte otázku, ako tam môže nastať problém s kódovaním, lebo zrejme ten content je poškodený v dôsledku zlého kódovania. Ale v DB mám nastavené mediumblob - binary. Je možné aby tam bol problém???


Offline

Správca fóra
Správca fóra
naozaj uz neviem co s tou galeriou

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 06.03.2009 15:19 | naozaj uz neviem co s tou galeriou

kedze su to binarne data, tak imho kodovanie nehra rolu...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 7 ] 


naozaj uz neviem co s tou galeriou



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomozte s galeriou

v Ostatné

8

389

09.09.2008 20:35

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s galeriou MG2

v Sieťové a internetové programy

0

263

01.04.2008 19:30

georgino

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

N95 - probem s galeriou

v Mobilné zariadenia

0

487

23.06.2009 9:40

zmija31

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

co s tou chybou? csrss.exe nenajdeny

v Operačné systémy Microsoft

0

867

31.12.2008 17:30

baumax

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

naozaj záťažový test

v Biosy a ladenie výkonu

10

477

26.08.2014 10:28

tatko Tom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Naozaj zhorel procesor?

v Intel - Integrated Electronics

3

277

16.09.2015 11:39

Dessirer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HP ENVY 6-1255ec Midnight Black VS. Dell Inspiron 15z SE Tou

v Notebooky a netbooky

9

213

04.08.2014 12:18

nescafe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

IM worm chatuje s užívateľmi - naozaj zaujímavé :)

v Novinky

4

1076

08.12.2005 18:26

ScorpionSX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zle nastavenie ramky?? al je proste naozaj zatazena?

v Pamäte

9

596

11.01.2009 0:11

vivo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Naozaj? T-Com Magio Internet Security na 3 mesiace zadarmo?

v Antivíry a antispywary

24

4468

07.06.2010 21:21

Nanosonda

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

neviem

v Ostatné

0

391

25.01.2009 20:41

janox

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neviem ktoru!

v Grafické karty

9

379

15.02.2008 10:57

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

neviem kod

v Redakčné systémy

6

696

25.08.2006 13:34

gumy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neviem odinstalovat AVG

v Antivíry a antispywary

7

197

26.11.2016 15:10

tatko Tom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neviem akú grafiku

v Grafické karty

7

369

23.03.2012 10:19

El_Silver

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neviem sa prihlasit.

v Správy pre vedenie fóra

3

1069

04.01.2009 21:12

InVader



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF