[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
nahodne zobrazenie obrazkov z priecinka

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice

mam na serveri priecinok so stovkami obrazkov. Chcel by som na stranke zobrazit vzdy 3 nahodne obrazky z tohto priecinka.

Bez pouzitia databazy.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
nahodne zobrazenie obrazkov z priecinka

Registrovaný: 21.10.08
Príspevky: 226
Témy: 61 | 61
NapísalOffline : 23.06.2009 16:59 | nahodne zobrazenie obrazkov z priecinka

Kód:
<?php
$cislo = rand(1,100);
echo '<img src="'$cislo'.jpg">';
?>

a v priecinku budes mat obrazky z nazvami 1.jpg, 2.jpg....100.jpg


Offline

Užívateľ
Užívateľ
nahodne zobrazenie obrazkov z priecinka

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 23.06.2009 17:08 | nahodne zobrazenie obrazkov z priecinka

ano to je jasne, lenze ja mam stovky obrazkov s nazvami md5(datum_vytvorenia).jpg...

cize napr. 44ba5b65395da8117e75567876e59ac8.jpg

atd...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
nahodne zobrazenie obrazkov z priecinka

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 24.01.13
Príspevky: 143
Témy: 37 | 37
NapísalOffline : 23.06.2009 17:56 | nahodne zobrazenie obrazkov z priecinka

co tak vypisat setky nazvy obrazkov do Array a potom pomocou $random=rand(); najdes cislo, a zobrazujes ako $array[$random];


_________________
PC: Procesor: INTEL Core i7-860, grafika: MSI R4890 Cyclone OC, 1GB DDR5, doska: Gigabyte GA-P55-UD3R, zdroj: Fortron 700W Everest 700 80+, RAM: 2x2GB Corsair XMS3 DHX
Offline

Čestný člen
Čestný člen
nahodne zobrazenie obrazkov z priecinka

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 23.06.2009 18:10 | nahodne zobrazenie obrazkov z priecinka

Kód:
<?php
$obrazky = array('obr1.png', 'obr2.png', ...); //pole s obrazkami; mozes ho vytvorit pomocou scandir(), glob() alebo podobnej fcie
$nahindexy = array_rand($obrazky, 3); //2.parameter je pocet nah. indexov
echo '<img src="'$nahindexy[0]'.jpg">'.PHP_EOL;
echo '<img src="'$nahindexy[1]'.jpg">'.PHP_EOL;
echo '<img src="'$nahindexy[2]'.jpg">'.PHP_EOL;
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
nahodne zobrazenie obrazkov z priecinka

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 23.06.2009 18:13 | nahodne zobrazenie obrazkov z priecinka

praca s array neni problem, len rucne pisat do array stovky obrazkov nema zmysel. Ale ak je na to funkcia, co vytvori array z obrazkov v adresari, tak to uz je ine potom. Idem to skusit


Offline

Čestný člen
Čestný člen
nahodne zobrazenie obrazkov z priecinka

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 23.06.2009 18:24 | nahodne zobrazenie obrazkov z priecinka

Jasne, ak mas vsetky obrazky v 1 adresari, tak:
Kód:
$obrazky = scandir('./images/');
//scandir() vklada aj . a .., takze ich odstranime
unset($obrazky[0]);
unset($obrazky[1]);

Alebo pomocou glob() si mozes vytriedit obrazky len s urcitou priponou:
Kód:
$obrazky = glob('./images/*.jpg');


Este k tomu mojmu kodu vyssie: ak mas obrazky v adresari images (napr.), tak to echo musis zmenit:
Kód:
echo '<img src="./images/'$nahindexy[0]'.jpg">'.PHP_EOL;


Offline

Užívateľ
Užívateľ
nahodne zobrazenie obrazkov z priecinka

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 23.06.2009 18:45 | nahodne zobrazenie obrazkov z priecinka

vdaka Duri, scandir pomohlo. Ale je s tym este jeden problem..

totiz ono mi vypisuje ako nazov obrazka vlastne cislo array.

Napr. vypisalo mi Array
[2] => 08aa2ade9851f5a5931809330a79ba7a.jpg
[3] => 0fc47de5622ab638063f72f9cc54ab78.jpg
[4] => 0fc47de53258063f72f9cc54ab51.jpg

a ked dam

Kód:
$nahindexy = array_rand($obrazky, 3);
echo '<img src="'$nahindexy[0]'.jpg">'.PHP_EOL;
echo '<img src="'$nahindexy[1]'.jpg">'.PHP_EOL;
echo '<img src="'$nahindexy[2]'.jpg">'.PHP_EOL;


tak obrazok ma nazov 2.jpg, dalsi 3.jpg, a 4.jpg. Cize cisla indexov v array a nie samotne nazvy, tym padom ich nezobrazi

asi by som tam mal dat namiesto $nahindexy[2]'.jpg napr. obrazky[2]

Edit// presnejsie asi takto

Kód:
echo '<img src="nahlad/'.$obrazky[$nahindexy[0]].'">'.PHP_EOL;


Offline

Užívateľ
Užívateľ
nahodne zobrazenie obrazkov z priecinka

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 23.06.2009 18:51 | nahodne zobrazenie obrazkov z priecinka

ano super, takto funguje

pre kompletnost to uvadzam cele

Kód:
$obrazky = scandir('nahlad/');

//scandir() vklada aj . a .., takze ich odstranime
unset($obrazky[0]);
unset($obrazky[1]);

$nahindexy = array_rand($obrazky, 3);

echo '<img src="nahlad/'.$obrazky[$nahindexy[0]].'">'.PHP_EOL;
echo '<img src="nahlad/'.$obrazky[$nahindexy[1]].'">'.PHP_EOL;
echo '<img src="nahlad/'.$obrazky[$nahindexy[2]].'">'.PHP_EOL;


 [ Príspevkov: 9 ] 


nahodne zobrazenie obrazkov z priecinka



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

(ne)zobrazenie ZIP ako priečinka

v Operačné systémy Microsoft

0

51

22.12.2016 15:28

tatko Tom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

náhodné zobrazovanie obrázkov

v PHP, ASP

10

482

09.09.2011 21:46

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nesprávne zobrazenie obrazkov na stranke

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

311

21.07.2008 16:43

yellowzelo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zdieľanie priečinka

v Operačné systémy Microsoft

9

126

17.03.2017 13:35

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odstranenie priecinka.

v Ostatné

5

359

19.08.2009 1:22

i666

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ochrana priečinka

v Operačné systémy Microsoft

3

290

14.05.2007 15:46

johny128

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Otvorenie priecinka

v Operačné systémy Microsoft

2

354

03.07.2007 20:26

peto2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ikona priečinka

v Operačné systémy Microsoft

5

651

23.07.2012 20:34

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

presmerovanie subdomeny do priecinka

v Webhosting a servery

7

1132

09.10.2010 23:54

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

foobar2000 triedenie podla priecinka

v Audio programy

0

305

02.05.2010 9:03

Johnnny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so zdielanim priecinka

v Operačné systémy Microsoft

0

107

18.10.2012 15:32

Skolacik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zabezpečenie priečinka/uživateľske učty

v Operačné systémy Microsoft

6

422

24.06.2012 17:37

velvet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem: odstranenie suboru, priecinka

v Ostatné

6

3805

11.08.2009 14:54

i666

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pripojenie priečinka na písmenko - príkaz

v Operačné systémy Microsoft

2

206

17.07.2009 20:42

HMilos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nemozem vymazat odkazy z priecinka...

v Operačné systémy Microsoft

12

1020

14.09.2008 15:40

peter1973

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

User len do určiteho priečinka

v Operačné systémy Unix a Linux

2

105

27.10.2014 13:08

Kraliček



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF