[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.01.11
Prihlásený: 03.05.12
Príspevky: 8
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 29.08.2011 21:44 | náhodné zobrazovanie obrázkov

Ahojte,mám skript na zobrazovanie obrázkov z db.
Nedarí sa mi ho upraviť aby sa obrázky zobrazovali náhodne a aby fungovali ako odkaz.
Za pomoc vopred ďakujem.
Kód:
<?php
require "spojenie.php";
        $sql = "SELECT * FROM images";
 
       
        $result = mysql_query($sql) or die("Invalid query: " . mysql_error());
       
       
        header("Content-type: image");
        echo mysql_result($result, 4,'imageData');

   ?>


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 14.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 29.08.2011 22:05 | náhodné zobrazovanie obrázkov

Môzeš tú štvorku nahradiť náhodným číslom od 0 do http://php.net/manual/en/function.mysql-num-rows.php

Ja by som to ale spravil nejako takto:
Kód:
$sql = "SELECT * FROM images ORDER BY RAND() LIMIT 1";
$result = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_assoc($result);

header("Content-type: image");
echo $row["nazovriadka"]


A aby fungovali ako odkaz? To tu nesprávíš. Urob si nový súbor, do ktorého vložíš kód
Kód:
<a href="#"> <img src="tentosubor.php"> </a>

A pristupuj k obrázkom cez neho.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
náhodné zobrazovanie obrázkov

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 29.08.2011 22:14 | náhodné zobrazovanie obrázkov

Len tak mimochodom, zapis HTTP hlavicky Content-type: image je chybny. Pouzi platny MIME typ pre taky typ obrazku, aky mas ulozeny v databaze.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.01.11
Prihlásený: 03.05.12
Príspevky: 8
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 31.08.2011 22:33 | náhodné zobrazovanie obrázkov

Vďaka za pomoc,akurát neviem aký typ za image použiť keď v databáze mám jpg aj gif.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
náhodné zobrazovanie obrázkov

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 31.08.2011 23:17 | náhodné zobrazovanie obrázkov

To mas v databaze binarne data? Wow. No, kazdopadne, to mozes rozhodnut podla tzv. magic number, sekvencie niekolkych bajtov na zaciatku suboru; GIF obrazky (MIME type image/gif) zacinaju na GIF87a alebo GIF89a, JPEG obrazky (image/jpeg) zasa na dvojicu bajtov 0xFF 0xD8.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
náhodné zobrazovanie obrázkov

Registrovaný: 01.12.09
Prihlásený: 16.03.17
Príspevky: 864
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 01.09.2011 8:50 | náhodné zobrazovanie obrázkov

A preco len v db nepriradis jednotlivym cislam obrazok, v php random number ohranicene poctom obrazkov do premennej napr.$obrazok a potom uz len vybrat nazov obrazka prisluchajuceho k cislu.


_________________
PC :ASUSTeK M2A-VM, AMD Phenom X3 8650 AM2 @ 2,3 Ghz, 4 GB RAM DDR2 1800 MHz, SAPPHIRE HD 6770 VAPOR-X 1GB DDR5, 400W Zdroj, 500 GB HDD, Windows Vista 64 bit
Notebook : Asus EEEPC 1201NL, intel Atom N270 512 KB L2 Cache 533 MHz FSB @ 1,6 Ghz, 1 GB DDR2 RAM, nVidia ION, 320 GB HDD, Windows XP 32 bit
Iná technika : LG P500 (806 Mhz, Android 2.3.3 Gingerbread, root, JIT), Koss Pathfinder, kedysi iPhone =(
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.01.11
Prihlásený: 03.05.12
Príspevky: 8
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 03.09.2011 21:01 | náhodné zobrazovanie obrázkov

Content-type som vyriešil ,len sa mi nedari spraviť kód tak aby obrázok fungoval ako odkaz kde adresa na ktorú odkazuje je uložená v databáze pri obrázku.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 03.09.2011 21:10 | náhodné zobrazovanie obrázkov

Čo ti bráni dať <img> do <a>?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
náhodné zobrazovanie obrázkov

Registrovaný: 27.11.10
Prihlásený: 20.08.13
Príspevky: 112
Témy: 18 | 18
NapísalOffline : 09.09.2011 14:25 | náhodné zobrazovanie obrázkov

Ja len podotknem taku zaujimavost. Vyberanie nahodneho riadku metodou
Kód:
SELECT * FROM images ORDER BY RAND() LIMIT 1
je niekoľko krat pomalsie ako vybrat celu tabulku a nahodny riadok vybrat v PHPcku.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
náhodné zobrazovanie obrázkov

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 09.09.2011 14:27 | náhodné zobrazovanie obrázkov

Citelne pri tisickach zaznamov


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
náhodné zobrazovanie obrázkov

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 09.09.2011 21:46 | náhodné zobrazovanie obrázkov

alebo skor vygenerovat nahodne cislo v php a potom ho poslat ako limit $rand,1
http://www.electrictoolbox.com/msyql-al ... r-by-rand/


 [ Príspevkov: 11 ] 


náhodné zobrazovanie obrázkov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Náhodne zobrazovanie scriptu

v PHP, ASP

1

585

22.12.2006 18:05

Alyx_Vance

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazovanie reklamy nahodne medzi prispevkami

v Redakčné systémy

0

270

13.05.2007 2:03

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nahodne zobrazenie obrazkov z priecinka

v PHP, ASP

8

423

23.06.2009 18:51

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Čudné zobrazovanie obrázkov

v Sieťové a internetové programy

8

286

24.03.2008 12:19

Tomas1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

opakované zobrazovanie obrázkov

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

308

04.01.2011 18:09

majoha

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazovanie obrazkov - Gmail

v Služby a webstránky

2

98

07.05.2013 8:30

mirom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zobrazovanie obrázkov z DB

v PHP, ASP

2

297

27.04.2011 22:36

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazovanie obrázkov na www.hyperinzercia.sk

v Sieťové a internetové programy

3

968

15.06.2008 13:20

erikale

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nahodne

v Redakčné systémy

7

548

20.08.2007 15:42

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nahodne video

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

407

04.03.2010 12:14

vputin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Náhodné reštarty

v PC skrinky a zdroje

3

147

03.05.2016 14:04

Miso122

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Náhodné zamrzanie

v AMD čipové sady

2

202

21.09.2016 19:12

scopers

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nahodne obrazky

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

642

29.01.2009 20:43

dsljohn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nahodne obrazky

v PHP, ASP

2

323

08.09.2008 7:25

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

náhodné BSOD

v Operačné systémy Microsoft

12

276

18.06.2013 22:32

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

náhodné bity

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

330

07.12.2008 15:08

rooobertek



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF