Zdravicko. Robim vseobecny skript na zapis do databazi, ktory kej je volany z formulara, zapise vsetko co bolo postnute ci upnute.
Mne ide o to opakovat tento insert v pripade ze v poste boli zadane aj input polia nie len retazce. Mam na mysli taketo nieco:
Kód:
foreach ($_POST['inputovskepole'] as $val) {
$sql = "INSERT INTO $this->tabulka(";
foreach ($this->post as $key => $value) {
$k[] = "$key ";// Tu som urcoval mena jednotlivych nazvov stlpcov aktualne plnenej tabulky
}
$k[] = $upid; //Tu som k nim este pridal dalsie v pripade ze som nieco uploadoval
$sql .= $query_string = join(", ", $k); //Tu som to vsetko dal do spravneho tvaru
$sql .= ") VALUES(";
foreach ($this->post as $key => $value) { //Tu som vpisal jednotlive hodnoty
$v[] = "'$value' ";
}
$v[] = "'".$_FILES[$upid]['name']."'"; //A opet vpisal hodnotu v pripade uploadu
$sql .= $query_string = join(", ", $v);
$sql .= ")";
}
Ide mi o to spravit to korektne v ramci logiky- Moze byt viacnasobny post(ked uploadujem naraz 5 fotiek aj s ich popisom napr..)
Ako zistit ze medzi $_POST prvkamije pole.
Ak je jedno, iste nebude samo(spominane fotos- kazda upnuta fotka ma aj svoj popisok) a tym padom nestavi foreach s jednou hodnotou ako to mam v kode. Treba mi tie hodnoty vpisavat do insertu naraz z viacerych polí.
A pritom vsetky dalsie prvky ktore poliami nie su vpisavat do tabulky taktiez spolu s meniacimi sa hodnotami polí.
Dufam ze som bol zrozumitelny. Prosim, kto ma chce pochopit a nedari sa mu, pytat sa.