Ahojte,
Dostal som vcera naliehavu spravu od znamich,kt. nesiel PC, zistil som ze zdroj je v prdeli, ten som vymenil hned na mieste, vsetko sa ptm rozbehlo,ale PC stale mrzne, zamrzne aj BIOS, aj POST, je to take nepredvidatelne. Skusal som asi 100 Ramiek, vsetky sloty na doske funguju a aj zdroj ma 2 tyzdne (moj zdroj z gamerskeho PC).
Chcem sa opytat - ako som vcera vytiahol dosku z bedne, zistil som ze je dost prehnuta v oblasti procesora a sloty na Ramky su ako banan, az tak ze ramka ma v strede volu asi 2-3mm. Je to sposobene nevhodnym "vymyslenim" uchytenia ramiku chladica CPU.
Je mozne ze toto prehnutie sposobuje nejaky "studeny kontakt" hlavne na RAM a PC zmrzne ?
Vcera, no vlastne uz dnes o 1dnej v noci (

) som prepastoval chipset, bol cely odlepeny a pasta bola tvrda ako cement, tak ako niekolko vrstiev pasty na CPU (skrabal som s kreditkou dole asi 20min). Pastu mam MX-4. S prepasstovanym chipsetom som to este neskusal.
Doska Gigabyte GA-K8N51GMF (Soc 754, 2xDDR1, PCIe 16x)
Dik za rady
Michal
// Spojený príspevok Str 28.01.15 7:33BTW Procak tam je Sempron 2600+ mam moznost vymenit za nejaky stary athlon, aj to skusim.
Nejake Rady ? Dakujem