[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Log,

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
NapísalOffline : 09.12.2008 15:32 | Log,

no. omylom som vymazal svoj script na login ktorý som stále používal. A nejak to neviem znova tak funkčne napísať :( už si to toiž moc nepametám. Som napísal toto, ale toto nefunguje ach:

Kód:
<?php
session_start();

include "connect.php";

if(isset($send)){
  $meno = trim(htmlspecialchars(stripslashes($_POST['meno'])));
  $heslo = trim(htmlspecialchars(stripslashes($_POST['heslo'])));
  $errmsg .= "";

if(empty($meno) || empty($heslo)) {
  $errmsg .= "Nemáte prístupové práva!";
}

if(empty($errmsg)){
  $dotaz = mysql_query("SELECT * FROM `directors` WHERE `admnick` = '$meno' and `pass` = '$heslo'") or die (mysql_error());
  $Finish = mysql_fetch_array($dotaz); 
}

if($Finish['meno']){
  $_SESSION['login'] = 1;
  $_SESSION['admnick'] = $Finish['admnick'];
  $_SESSION['prava'] = $Finish['prava'];
  $_SESSION['email'] = $Finish['email'];
  $_SESSION['web'] = $Finish['web'];
  header("location: guestbook.php");
}else{
  $errmsg .= "Nemáte prístupové práva!";
  exit;
}

}
?>

<html>

<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
</head>

<title>Guestbook</title>

<body>

<?php
if(!empty($errmsg)) {
   echo $errmsg;
}
?>

<form action="log.php" method="post">
Meno:<input type="text" name="meno"><br><br>
Heslo:<input type="text" name="heslo"><br><br>
<input type="submit" name="send" value="send">
</form>

</body>

</html>


neporadí niekto prečo to nejde?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.10.08
Prihlásený: 15.12.08
Príspevky: 24
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 09.12.2008 17:50 | Log,

Kód:
if(isset($send))

nikde som nenasiel tu premennu $send...nechcel si tam dat $_POST['send'] ??? este taka otazka nemas heslo ulozene v db s md5??? lebo ked hej tak nikde som ti nenasiel ze by si heslo co posielas dal do md5...

este ak robis nieco a nefunguje ti to skus zapnut chybove hlasky a taktiez hadz sql dopyty do PMA mozno zistis ze as nejaky zly :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Log,

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 09.12.2008 17:53 | Log,

ach diky ti moc! uplne som na $_POST zabudol:D hm, md5 tam je ale nie zrovna v tomto co som sem hodil. teda resp. neni ale dopisem to tam :D lebo pri registracii sa to ulozi a tu pri sql dopyte mám v pláne zadané heslo s inputu prenkovertovat do md5 a porovnavat az potom

ale stejne to nejde :( proste nefunguje to sakra. md5 tam zatial nemam lebo to testujem cisto len na normalne v db, lenze ani to nejde:( sakra.
v com je chyba? mozno to suvisi s tym ze tie chybove hlasky mi nechce vypisovať a nvm preco


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Log,

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 09.12.2008 18:02 | Log,

dobry popis problemu: Nefunguje to...
kde to skonci ?? vypisuj si nejake echa vo vetvach a postupne premenne v jednotlivych krokoch...


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Log,

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 09.12.2008 18:45 | Log,

tak ti ho popisem blizsie, nefunguje to ze pri vytiahnuti dat z db ma podmienka WHERE spravit to ze ak sa rovnaju hodnoty s inputov zaznamom s db tak ma presmeruje na guestbook.php ale to nerobí :) iba refreshne stránku a nic sa nestane...proste nebere mi to pritom je to spravne v db su hodnoty a tak tak nerozumiem tomu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Log,

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 09.12.2008 18:56 | Log,

cize, sem sa dostanes:
Kód:
if($Finish['meno']){
  $_SESSION['login'] = 1;
  $_SESSION['admnick'] = $Finish['admnick'];
  $_SESSION['prava'] = $Finish['prava'];
  $_SESSION['email'] = $Finish['email'];
  $_SESSION['web'] = $Finish['web'];
  header("location: guestbook.php");
}

ale nepresmeruje sa...

skus:
Kód:
if($Finish['meno']){
  $_SESSION['login'] = 1;
  $_SESSION['admnick'] = $Finish['admnick'];
  $_SESSION['prava'] = $Finish['prava'];
  $_SESSION['email'] = $Finish['email'];
  $_SESSION['web'] = $Finish['web'];
echo "
    <script>
    window.location.replace(\"guestbook.php\");
    </script>";
}


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.10.08
Prihlásený: 15.12.08
Príspevky: 24
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 09.12.2008 19:29 | Log,

si si isty ze mas v tabulke stlpec meno??? a kde v tom scripte porovnavas meno co zadal s menom v db?? a taktiez heslo?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Log,

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 09.12.2008 19:29 | Log,

Ne nefakci to. povedal by som ze vznika problem pri provnavani hodnoty s inputu a z db. toto su data pre tabulku directors:

*cenzura neslusneho vyrazu

INSERT INTO `directors` (`d_id`, `admnick`, `pass`, `prava`, `email`, `web`) VALUES
(1, 'cau', 'ko*ot', '', '', '');

a toto je samotna table:


CREATE TABLE `directors` (
`d_id` tinyint(4) NOT NULL auto_increment,
`admnick` varchar(120) NOT NULL,
`pass` varchar(120) NOT NULL,
`prava` varchar(100) NOT NULL,
`email` varchar(230) NOT NULL,
`web` varchar(200) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`d_id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=3 ;


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Log,

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 09.12.2008 19:31 | Log,

pire píše:
si si isty ze mas v tabulke stlpec meno??? a kde v tom scripte porovnavas meno co zadal s menom v db?? a taktiez heslo?


ale ved:


$dotaz = mysql_query("SELECT * FROM `directors` WHERE `admnick` = '$meno' and `pass` = '$heslo'") or die (mysql_error());

s toho casti 'admnick' a 'pass' su stlpce z databaze, a porovnavam ich s nazvami inputov teda premennymi $meno a $heslo.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Log,

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 09.12.2008 19:37 | Log,

daj si vypisat napr:
$Finish['admnick']
ci to vytiahne z db


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.10.08
Prihlásený: 15.12.08
Príspevky: 24
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 09.12.2008 19:45 | Log,

tak to sprav takto pred tu podmienku hod toto
Kód:
$f=mysql_num_rows($dotaz);

if ($f==1)
{ sem das to co sa ma vykonat ked meno a heslo sa zhoduje}
else
{ $errmsg.="Nemas pristup!";}



ty si daval podmienku
Kód:
if($Finish['meno'])

ale v tabulke nemas stlpec meno !!!


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Log,

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 09.12.2008 19:46 | Log,

ale ano vypíše to hodnotu Cau...a dokonca aj Ko*ot. Teda hodnoty zo stlpca Admnick a Pass. ale nejak sa to nedarí spracovať:) aby to robilo to čo chcem

Jeej diky Pire:D toho som si vobec nevsimol poplietol som to s inputom:) ale je zaujimavé že taká chyba by mohla biť hned do očí..že to trvalo kým si to niekto všimol lebo nie vždy ide len o efektivitu a tak..niekedy su to aj trivialne chyby ktoré sa mi stavaju v poslednom case furt:( ako tato

a ps uz to ide, ale proste som to If($Finish['meno']){ prepísal na If($Finish['admnick']){ a uz to ide


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.10.08
Prihlásený: 15.12.08
Príspevky: 24
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 09.12.2008 19:52 | Log,

ak by si pozorne cital uz som ti to raz pisal :) vtedy ked som sa pytal kde porovnavas udaje :)


 [ Príspevkov: 13 ] 


Log,



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

log

v Bezpečnosť a firewally

3

985

28.05.2008 22:45

maposko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

log

v Správy pre vedenie fóra

4

985

16.12.2008 18:45

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

LOG

v Ostatné operačné systémy

1

179

10.08.2012 19:53

mtxd

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Log

v PHP, ASP

2

319

12.07.2010 17:49

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MBAM LOG

v Antivíry a antispywary

1

205

20.10.2012 13:20

personal compuper

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mwav log

v Antivíry a antispywary

1

612

31.01.2008 11:41

br4n0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

??? CBS.log ???

v Operačné systémy Microsoft

0

341

06.12.2009 17:51

Semp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SpyBot log

v Antivíry a antispywary

2

130

11.08.2013 16:37

Lukaxio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

moj log

v Antivíry a antispywary

10

750

21.11.2007 7:52

2bfree

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Apache log

v Webhosting a servery

2

407

09.02.2010 8:40

Huli

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Error Log

v PHP, ASP

3

160

02.05.2014 23:45

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Log hijackthis

v Antivíry a antispywary

0

421

10.11.2008 22:33

gilmour

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pls skontrolujte log

v Antivíry a antispywary

15

730

29.08.2008 13:43

pipa0902

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HJT log - otazka

v Antivíry a antispywary

3

369

05.08.2008 1:13

Roberbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Log z hijackthis

v Antivíry a antispywary

15

863

17.07.2008 13:01

Kosak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Log z hijack

v Antivíry a antispywary

3

402

04.06.2008 18:53

Qpkqkma



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF