Linux Fedora 10 a Windows 7 problem s bootCaute, predtym som mal nainstalovany Windows 7, ktory fungoval bezproblemove, kedze chcem mat na pc aj Linux konkretne Fedora 10 tak som si ho naintaloval na ext3 particiu. Po uspesnoom nainstalovani a restarte sa mi uz nedalo dostat do Windowsu, pretoze sa mi zobrazuje ponuka pre boot len kde je Fedora. ako vyriesit tento problem a opat pouzivat aj WIndows bez potreby reinstalacie ??? a si si isty, ze tam este ten windows mas? lebo ten fedora bootloader je celkom spolahlivy, pouzivam ho uz dost dlho a v kazdej verzii mi nainstalovany windows naslo. Ale skus ist do instalacie fedory 10, tam daj normalne instalovat, a kedze on je uz instalovany, tak ti vlastne iba ponukne preinstalovat bootloader aj s jeho nastaveniami a detekciou ostatnych OS. asi napisem blbost.. neviem ako to je v tom linuxe fedora 10, ja pouzivam ubuntu a ak to je rovnako tak by bol dobry vypis boot/grub/menu.lst /boot/grub/menu.lst do tohto suboru pridaj toto title Windows 7rootnoverify (hd0,0) # plati ked je windows na uplne prvej particiimakeactivechainloader +1 skus to co ti radi crysa a ak nenajdes subor /boot/grub/menu.lst (tipujem ze nenajdes) , tak to dopis do suboru /etc/grub.conf fedora pouziva /etc/grub.conf , ine distribucie /boot/grub/menu.lst ale je to na ten isty ucel popripade ak nenajdes ani /etc/grub.conf tak /boot/grub/grub.conf ale s tym som sa stretol iba v gentoo.. distra ktore pochadzaju z rovnakej vetvy to maju vecsinou rovnako debian, ubuntu, mint, greenie.. /boot/grub/menu.lst slackware, slax, backtrack, opensuse.. taktiez /boot/grub/menu.lst gentoo, a myslim ze aj *BSD systemy - /boot/grub/grub.conf redhat, fedora.. po troche googlenia som nasiel /boot/grub/grub.conf predsa niektore vetvy to maju rovnako ...
Linux Fedora 10 a Windows 7 problem s boot |