[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.03.10
Prihlásený: 28.11.10
Príspevky: 14
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 24.11.2010 12:24 | Ktora metoda je rychlejsia

Robim web a len tak skusam, mam jednu velku tabulku o nehnutelnosti kde je vsetko o nej a chcem sa spytat ktora metoda bude rychlejsia.

Prva metoda je do tabulky nehnutelnost a do pola categoria ulozit napriklad (1,2,3,4,5 ) cize integer a potom pri vypise mat podmienky if (kategoria == 1) { echo "nazov kategorie";}

alebo metoda cislo dva ulozit do tabulky nehnutelnost a do pola kategoria (kategoria_1, kategoria_2, kategoria_3) cize varchar a potom jednoducho len pri vypise zobrazit co vytiahnem z tabulky? Ono je tam totiz viacej takych poli co by mohli byt takto spravene viem ze na jednom velmi nezalezi ale su tam minimalne 4ry taketo diskutabilne. Ide o MySQL a PHP dakujem


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ktora metoda je rychlejsia

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 24.11.2010 13:04 | Ktora metoda je rychlejsia

Jeden IF odvlyvni rychlost minimalne. Myslim si ze to mozes zanedbat.
Ako doleitejsie by som bral velkost dat, takze kategoriu cez id.

Pripadne este tretiu moznost. V tbaulke s nehnutelnostami mat len id kategorie a v inej tabulke mat k id-cku priradeny nazov. Usetris miesto (lebo tma mas len id) a nemusis mat if (lebo si pri vybere dat tabulky spojis).


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 24.11.2010 13:20 | Ktora metoda je rychlejsia

a13: metoda cislo dva sa tiez vola denormalizacia dat, sluzi na zlepsenie rychlosti citania. join dvoch a viac tabuliek sice v DB zabera menej dat no je narocnejsie pre databazu ako select do jedinej tabulky. ty musis vediet kolko krat budes menit data a kolko krat ich len citat.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.03.10
Prihlásený: 28.11.10
Príspevky: 14
Témy: 6 | 6
Napísal autor témyOffline : 24.11.2010 13:45 | Ktora metoda je rychlejsia

menit ich nebudem respektive iba raz ich vytvorim, ale citat ich budem aj milion krat takze? Su to stupidne otazky ale ak mate nejaky odkaz na tuto problematiku rad by som si to precital pretoze som citalnejake veci ale nikto o tomto nic spomenute


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 24.11.2010 14:13 | Ktora metoda je rychlejsia

http://www.softwareprojects.com/resourc ... -1410.html


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ktora metoda je rychlejsia

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 25.11.2010 15:11 | Ktora metoda je rychlejsia

Klady rozdelenia dat do viacerych tabuliek vyrazne prevysuju pred zapormy.

Databazy su na to stavane, spajanie tabuliek maju radi :) Execution plan je cacheovany, takze pokles vykonu pri vyberoch nebude meratelny (kludne si to skus). Vacsia "zloba" su zbytocne velke tabulky so sirokymi riadkami.

Ako uz samotny nazov DEnormalizacia hovori, ide o opacny postup k normalizacii (co je to o co sa pri navrhu datovej schemy obycajne snazime). Sice moze priniest zvysenie vykonu, al epochybujem ze v tvojom pripade sa to nejako prejavy. Normalizacia na druhej starne prinasa oddelenie dat ktore maju iny vyznam.

Rozhodnutie je na tebe. "Cista" prehladna datova schema, alebo usetrenie mikrosekund?


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
 [ Príspevkov: 6 ] 


Ktora metoda je rychlejsia



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rychlejsia konverzia

v Video programy

4

363

06.06.2008 19:35

mufin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Najvhodnejšia virtualizačná metóda

v Ostatné programy

6

175

26.09.2015 18:22

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Metoda v Jave

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

119

26.10.2017 20:40

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcna overena metoda uncheck

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

346

02.01.2009 16:21

B.A.X.O

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

metoda Repousse photoshop cs5

v Ostatné

0

302

25.11.2010 20:51

5sebo5

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Racetrack: 100 000-krát rýchlejšia počítačová pamäť

v Novinky

10

499

22.11.2010 0:55

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vista s SP1 nie je rýchlejšia, tvrdí test

v Novinky

2

208

27.11.2007 5:16

Spirit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyšla Opera 11.50 je ešte rýchlejšia a s novým vzhľadom

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Novinky

77

2932

11.08.2011 21:50

david3504

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prekvapivo ohlásená nová verzia USB 3.2, je ešte dvakrát rýchlejšia

v Novinky

6

325

29.07.2017 10:32

EXIREXT

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Actions per Second - Metóda merania výkonu v online hrách.

v Články

0

578

03.07.2010 15:59

Mir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nová 64-bitová verzia Chrome je o 25 % rýchlejšia ako 32-bit

v Novinky

26

864

04.09.2014 9:54

Luks

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jquery Ajax metóda load aj post v spojení s codeigniter

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

304

01.02.2012 21:06

account23

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Metoda "Main" ako vstupny bod programu

v Technológia .NET

2

1441

08.03.2009 17:33

László145

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

setInterval("objekt.metoda",50)

v JavaScript, VBScript, Ajax

8

534

14.12.2011 19:41

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ktora GK ?

v nVidia grafické karty

8

520

13.05.2009 13:18

Tomto

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ktora grafika???

v Grafické karty

2

280

08.04.2011 15:11

incognito



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF