[ Príspevkov: 26 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.03.09
Prihlásený: 19.04.09
Príspevky: 63
Témy: 10 | 10
NapísalOffline : 23.03.2009 15:39 | Kliknutie PHP alebo HTML

Mam spraveny CHAT ... a ak niekto napise na plochu tak chcem aby ked kliknem na NICK tak ho napise do KOMU ... tak isto je to aj na pokeci .... robi s ato cez img onclick ? ako to spravit ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.12.17
Príspevky: 532
Témy: 35 | 35
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.03.2009 15:55 | Kliknutie PHP alebo HTML

Kód:
<a href="javascript:void(0)" onClick="document.getElementById('name').value='fero';">fero</a>
<input type="text" id="name">


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.03.09
Prihlásený: 19.04.09
Príspevky: 63
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 23.03.2009 16:18 | Kliknutie PHP alebo HTML

a kde to mam vlozit ? lebo mam chat rozdeleny na dve polovice ... do jednej pisem ze KOMU a SPRAVU == tato cast sa nerefreshuje ...a potom druha cast kde mi vypisuje spravy == tato cast sa refreshuje .... kde to vlozit ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.12.17
Príspevky: 532
Témy: 35 | 35
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.03.2009 16:19 | Kliknutie PHP alebo HTML

to A href mas odkaz, to das na meno alebo co tam mas a ten input tam sa ti vlozi meno, mozes dat aj nejaky div. neviem ako to mas urobene.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.03.09
Prihlásený: 19.04.09
Príspevky: 63
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 23.03.2009 16:29 | Kliknutie PHP alebo HTML

ale ten INPUT uz je na v druhej casti a nie v tej ako je a href !


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.12.17
Príspevky: 532
Témy: 35 | 35
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.03.2009 16:31 | Kliknutie PHP alebo HTML

on nemusi byt pri href, iba na tej istej stranke


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.03.09
Prihlásený: 19.04.09
Príspevky: 63
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 23.03.2009 16:35 | Kliknutie PHP alebo HTML

mno ale ono to neni na jednej strankeeeee ... do jednej stranky vlozujem do DB a z ruhej vypisujem DB a tak je to spojenee akoby v jednej stranke


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3986
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.03.2009 17:38 | Kliknutie PHP alebo HTML

7diwad7: vyzerá že nevieš základy JS :)

Takže predpokladám, že to máš v dvoch frameoch (podľa toho čo tu čítam). V tom frame kde máš tie mená tak to musíš dať na každý jeden nick.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.03.09
Prihlásený: 19.04.09
Príspevky: 63
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 23.03.2009 18:24 | Kliknutie PHP alebo HTML

aaaanoooo ... mam to strankua v nej je IFRAME a to IFRAME sa refreshujeee.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.12.17
Príspevky: 532
Témy: 35 | 35
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.03.2009 18:40 | Kliknutie PHP alebo HTML

vies, taketo veci sa robia na jednej stranke ak chces a nepouzivaj frame. toto by sa dalo napr. po kliknuti zapises do nejakej $_SESSION ten nick a pri refreshi toho druheho frameu ho z tej $_SESSION vypises, ale je to zbytocne komplikovane.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.03.09
Prihlásený: 19.04.09
Príspevky: 63
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 23.03.2009 18:48 | Kliknutie PHP alebo HTML

ale CHAT musi byt z IFRAME .... lebo ak ti bude cely chat refreshovat tak bueds pisat spravu a ti refreshe chat tak mozes zacat pisat znova spravu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.12.17
Príspevky: 532
Témy: 35 | 35
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.03.2009 18:52 | Kliknutie PHP alebo HTML

nato sa pouziva ajax, iframe je zastarala vec, ktoru uz nikto nepouziva


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.03.09
Prihlásený: 19.04.09
Príspevky: 63
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 23.03.2009 18:55 | Kliknutie PHP alebo HTML

aaaahaaaa ... z AJOXOM som este nikdy nerobil .... a cez ajax by sa dalo ze bude refreshovat jednu cast a ked kliknem tha to hodi do KOMU ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.12.17
Príspevky: 532
Témy: 35 | 35
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.03.2009 18:56 | Kliknutie PHP alebo HTML

jasne
http://www.pcforum.sk/post-vp568681.html#568681


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.03.09
Prihlásený: 19.04.09
Príspevky: 63
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 23.03.2009 18:58 | Kliknutie PHP alebo HTML

ajax je nieco take ako php alebo html a css ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.12.17
Príspevky: 532
Témy: 35 | 35
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.03.2009 19:02 | Kliknutie PHP alebo HTML

ajax je asynchronny javascript a xml... posiela request na server a vrati ti co potrebujes bez refreshu celej stranky - jedna z moznosti vyuzitia.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3986
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.03.2009 19:39 | Kliknutie PHP alebo HTML

djsulo: dávaš mu dobré riešenie, pre neho asi až priťažké ...

7diwad7: daj sem kód, lebo takto sa môžme rozprávať do zajtra :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.12.17
Príspevky: 532
Témy: 35 | 35
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.03.2009 19:42 | Kliknutie PHP alebo HTML

Tominator: ja vidim ze asi z toho nic nebude, ale nech sa uci od zaciatku nepouzivat frame, lahsie si teraz odvykne.

ale ked da kod, tak sa to da urcite spravit ;)


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.03.09
Prihlásený: 19.04.09
Príspevky: 63
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 23.03.2009 20:06 | Kliknutie PHP alebo HTML

toto je jedna cast CHATU:
Kód:
<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>....</title>
</head>
<body>
<table border="1" width="1051" id="table1" height="820" bgcolor="#00FF00">
  <tr>
    <td height="31" bgcolor="#00FF00">
    <p align="left"><font color="#FFFFFF"><img src="http://www.djmusic.mgng.eu/obrazky/smajliky/chat/25.gif"> </font>
    <b><font color="#0000FF">Chatik </font>
    </b><font color="#FFFFFF"> <img src="http://www.djmusic.mgng.eu/obrazky/smajliky/chat/71.gif"></font>
    <hr>
    <form action="?" method="post">
    <b><font color="#FF0000">Komu </font><input name="komu" size="9"><span lang="en-us">&nbsp;<font color="#FF0000">Spr</font></span><font color="#FF0000">áva</font></b><font size="4" color="#FF0000"><b>&nbsp; </b>
    </font>
    <b> <input name="sprava" id="sprava" size=45">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
    <input type="submit" value="Odošli"></b></p>
    </td>
  </tr>
  <tr>
    <td bordercolor="#00FF00" bgcolor="#00FF00">
    <p align="left">

<!--IFrameee-->
<!--IFrameee-->
<iframe name="I1" width="745" height="830" src="/klub_odkaz_chat.php" scrolling="no" border="0" frameborder="0">
</iframe>


a tu druha:

Kód:
echo '<font color=black><b>';
   echo date("H:i:s",$data['datum']);
   echo '||&nbsp;<b>';
   echo '<font color=red>';

   echo $data['blokni'];
   
echo $data['nick'];
   echo '<font color=black>';
echo " => " ;
   echo '<font color=blue>';
echo $data['komu'];
   echo '<font color=black>';
echo " :: " ;



   echo '<font color=#CC0033>';
echo $data['sprava']."<br>";   
}


//zdrojaky patria do code (stenley)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.12.17
Príspevky: 532
Témy: 35 | 35
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.03.2009 20:35 | Kliknutie PHP alebo HTML

ta druha cast bude vyzerat takto:
Kód:
echo '<font color=black><b>';
   echo date("H:i:s",$data['datum']);
   echo '||&nbsp;<b>';
   echo '<font color=red>';

   echo $data['blokni'];
   
echo '<a href="javascript:void(0)" onclick = "parent.FRAMENAME.document.getElementById(\'komu\').value=\''.$data['nick'].'\';">'.$data['nick'].'</a>';
   echo '<font color=black>';
echo " => " ;
   echo '<font color=blue>';
echo $data['komu'];
   echo '<font color=black>';
echo " :: " ;



   echo '<font color=#CC0033>';
echo $data['sprava']."<br>";   
}

namiesto FRAMENAME si dopln meno frameu, kde mas ten input a do tej prvej casti si dopln ten input takto:
Kód:
<b><font color="#FF0000">Komu </font><input name="komu" size="9" id="komu">


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.03.09
Prihlásený: 19.04.09
Príspevky: 63
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 23.03.2009 20:52 | Kliknutie PHP alebo HTML

Kód:
<form action="?" method="post">
    <b><font color="#FF0000">Komu </font><input name="komu" size="9" id="komu"><span lang="en-us">&nbsp;<font color="#FF0000">Spr</font></span><font color="#FF0000">áva</font></b><font size="4" color="#FF0000"><b>&nbsp; </b>
    </font>
    <b> <input name="sprava" id="sprava" size=45">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
    <input type="submit" value="Odošli"></b></p>
    </td>
  </tr>
  <tr>
    <td bordercolor="#00FF00" bgcolor="#00FF00">
    <p align="left">




<!--IFrameee-->
<!--IFrameee-->
<iframe name="I1" width="745" height="830" src="/klub_odkaz_chat.php" scrolling="no" border="0" frameborder="0">
</iframe>


DRUHA

Kód:
echo '<font color=black><b>';
   echo date("H:i:s",$data['datum']);
   echo '||&nbsp;<b>';
   echo '<font color=red>';

   echo $data['blokni'];
   
echo '<a href="javascript:void(0)" onclick = "parent.I1.document.getElementById(\'komu\').value=\''.$data['nick'].'\';">'.$data['nick'].'</a>';
   echo '<font color=black>';
echo " => " ;
   echo '<font color=blue>';
echo $data['komu'];
   echo '<font color=black>';
echo " :: " ;



   echo '<font color=#CC0033>';
echo $data['sprava']."<br>";   
}



A ked kliknem na NICK tak ho neda do KOMU :(

//posledny krat ta upozornujem, ze zdrojove kody patria do CODE! (stenley)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.12.17
Príspevky: 532
Témy: 35 | 35
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.03.2009 20:56 | Kliknutie PHP alebo HTML

a cely ten form mas urcite v tomto frame?
Kód:
<iframe name="I1" width="745" height="830" src="/klub_odkaz_chat.php" scrolling="no" border="0" frameborder="0">


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.03.09
Prihlásený: 19.04.09
Príspevky: 63
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 23.03.2009 21:07 | Kliknutie PHP alebo HTML

Form mam v prvej casti .... vo frame I1 mam len vypis sprav


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.12.17
Príspevky: 532
Témy: 35 | 35
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.03.2009 21:20 | Kliknutie PHP alebo HTML

ved som ti hovoril, ze mas das ten nazov frameu, kde mas formular


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.03.09
Prihlásený: 19.04.09
Príspevky: 63
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 23.03.2009 21:31 | Kliknutie PHP alebo HTML

ale on sa nevola nijako ! ja mam len jedno iframe ... a tan kde mam formular tak to sa nevola nijako


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.03.09
Prihlásený: 19.04.09
Príspevky: 63
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 23.03.2009 21:33 | Kliknutie PHP alebo HTML

tak vymazal som to I1 a ide to ............dakujem si super ;)


 [ Príspevkov: 26 ] 


Kliknutie PHP alebo HTML



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP alebo HTML

v HTML, XHTML, XML, CSS

16

623

07.01.2011 10:21

Ando

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba webstranok HTML alebo PHP?

v Vzdelanie, štúdium, škola

9

247

18.12.2013 11:28

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazenie na mobile cez .html alebo .php ???

v PHP, ASP

11

268

22.07.2015 13:14

PepperSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Programator (PHP, MySQL, HTML, CSS) Prešov, alebo KE

v Ponuka práce

0

838

30.06.2008 10:22

noveL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP (html) do PDF, DOC, alebo nieco pouzitelne

v PHP, ASP

9

736

08.01.2009 23:59

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

848

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HTML+PHP

v HTML, XHTML, XML, CSS

12

880

21.02.2008 20:20

jablko05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CSS- php,html

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

367

15.09.2009 21:08

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php HTML parser

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v PHP, ASP

70

1863

29.01.2017 21:04

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

s HTML do PhP

v PHP, ASP

12

637

22.10.2009 15:19

BYNGY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

z PHP do HTML

v PHP, ASP

2

281

12.07.2010 12:04

vama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytiahnutie PHP kódu z HTML

v PHP, ASP

3

170

07.08.2016 12:09

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP simle html DOM parser

v PHP, ASP

3

150

09.04.2013 21:22

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Praha - PHP, MySQL, HTML, Joomla

v Ponuka práce

0

1023

31.07.2007 17:01

Blue Media

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ponuka práce html, css, php

v Ponuka práce

1

1088

10.11.2007 22:19

Ivuso

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dual combobox v HTML/PHP

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

613

14.04.2015 17:47

void



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF