Pred niekolkými rokmi som si zohnal hru Oblivion s tým že až príde čas (myslel som tým nový počítač s novým windows) tak že si ju zahrám v plnej paráde. trochu som predpokladal že windows 98 v blízkej dobe končí a myslel som že v krátkej dobe bude môj počítač nepoužitelný lebo ho doslova zahltia XPčka...
Krátko na to som však narazil na vtedy ešte "Kernel Update Project" ktorý sľuboval používatelom win9x hrať hry určené výhradne XP. velmi som neveril že sa niečo také dá dosiahnuť, ale hned po inštalácii mi bolo jasné že podpora tam naozaj je a je na úrovni.
Kernel Update project sa pred časom premenoval na Kernel Ex a stále je rozvíjaný.
Projekt ale nieje určený len hrám, ale aj iným programom. s jeho pomocou je možno inštalovať vyššie verzie programov ako Photoshop, prípadne Open Office.
Link:
http://www.msfn.org/board/KernelEx-v033 ... 71476.html
a úplná novinka. dnes sa podarilo úspešne pripojiť na server chránený softwarom Punkbuster pričom ten nedetekoval win98 ako warez. to po konci podpory steamom otvára nové možnosti v hraní na NON-Steam platformách ktoré sú chránené práve týmto dosť rozšíreným software proti cheaterom.