Zdravim, cca mesiac dozadu som si objednal tuto klavesnicu a objavil som jeden maly problem. Bude to mozno trocha komplikovane vysvetlit, uvidime, ci sa pochopime
Takze, klavesnicu pripajate k pc cez dva kable, jeden je hlavny napajaci a druhy je datovy, klavesnica ma v sebe integrovany usb 2.0 port.
Moj problem spociva v nasledovnom..
Ak pripojim klavesnicu cez 3.0/3.1 gen1/gen 2 porty do PC a nasledne do usb 2.0 portu na klavesnici napojim usb 3.0 kluc, nedaju sa na ten kluc zapisovat data. Na sekundu alebo dva tam zapise data a potom Windows 10 hodi zvuk ako keby som ten kluc vybral zo systemu. Proste zmizne, uz ho nedeteguje system. A system hodi chybu, ze dane ulozisko neexistuje a preto tam nemoze nakopirovat subory. Musim kluc vybrat a nasledne opat ho zasunut do klavesnice, aby ho detegovalo. System ho opat objavi a hodi, ze zariadenie nefunguje spravne, je s nim nieco zle a mam ho dat opravit. System ho opravi a usb 3.0 kluc nasledne zmizne. Musim ho odpojit, pripojit opat aby ho detegovalo a dali sa nan zapisat subory opat. Ale ako som uz napisal vyssie, ked chcem nan opat nieco zapisat, hodi to tu chybu vyssie po sekunde zapisu a kluc zo systemu zmizne a to iste dookola.
Kluc nie je vadny, ak ho pouzivam na usb 2.0/3.0/3.1 portoch na pc, to jest predny panel a zadny panel na maticnej, funguje normalne. Pre istotu som kupil aj novy usb 3.0 kluc a deje sa to iste.
Dalej, tato chyba je specificka len pre 3.0 usb kluce, ak do klavesnice zapojim usb 2.0 kluc, mozem nan kopirovat subory bez obmedzenia a bez chyby. /datovy kabel klavesnice stale v usb 3.0/3.1 pc porte/
Dalsia vec, co som objavil, ze tato chyba je SPECIFICKA a vyskytne sa len vtedy, ak usb hub datovy kabel z klavesnice je zapojeny do usb 3.0/3.1 portu na pc, je jedno, ci sa jedna o predny panel na pc alebo priame zapojenie do zadneho panelu na maticnej. Aby som to vysvetlil, ak zapojim napajaci kabel klavesnice do USB 2.0/3.0/3.1 portu a datovy hub kabel klavesnice do USB 2.0 portu na pc, v tom pripade dane usb 3.0 kluce funguju, daju sa na ne kopirovat data, nehodi to chybu.
Problem nastava len vtedy, ak pouzivam usb 3.0 kluc, datovy hub kabel klavesnice je zapojeny v usb 3.0/3.1 porte, vtedy to hadze tu chybu. Pri rovnakych podmienkach a pouziti usb 2.0 kluca, sa data zapisovat daju, ziadna chyba. Otestoval som to.
Aby som Vas zmiatol este viac, moj telefon ma usb c konektor. Cize ak zapojim usb kabel do usb portu/hubu na klavesnici a prepojim to s telefon, ktory ma na druhej strane kabla usb 3.1 format C a klavesnicovy datovy kabel je v usb 3.0/3.1 v pc, tak sa chyba opat nevyskytne a kopiruje to normalne.
Podla mna je to hw chyba klavesnice, lebo nasiel som cloveka na nete s touto klavesnicou, co mi to pomohol otestovat a jemu to ide v pohode ako ma.
Preinstaloval som aj usb ovladace cez spracu zariadeni, nepomohlo to.
Mate nejake ine napady okrem reklamacie? Nic ine ma nenapada a reklamovat takyto specificky problem bude dost o hlavu

Usb 2.0 a usb 3.0/3.1 su spatne kompatibilne a nemalo by k takemu problemu dochadzat, pokial tam nie je nejaka hw chyba.
Snad som to vysvetlil spravne, ak mate otazky a niecomu nechapete, kludne sa pytajte. Diky za pomoc