[ Príspevkov: 31 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
NapísalOffline : 26.06.2008 15:40 | kalendar skript

neviem preco ste mi lockli tu temu suchy :( no ale problem je v tom ze mne nefunguje tento skript
Kód:
<?
function Kalendar ($mesic, $rok)
{
  $mesice=Array(1=>"leden", "únor", "březen", "duben", "květen", "červen", "červenec", "srpen", "září", "říjen", "listopad", "prosinec");
  //kontroly
  if (!is_numeric($mesic)) return "Měsíc musí být číslo!";
  if (!is_numeric($rok)) return "Rok musí být číslo!";
  if ($mesic<1 || $mesic>12) return "Měsíc musí být číslo od 1 do 12";
  if ($rok<1980 || $rok>2050) return "Rok musí být číslo od 1980 do 2050";
  // zjištění počtu sloupců
  $PocetDnu = PocetDnu ($mesic, $rok); $PrvniDen = PrvniDen($mesic,$rok);
  $sloupcu = date("W", mktime(0, 0, 0, $mesic, $PocetDnu-7, $rok)) - date("W", mktime(0, 0, 0, $mesic, 1+7, $rok))+4;
  // vlastní kód
  echo "<TABLE border=\"1\" style=\"border-collapse: collapse\" width=\"",$sloupcu*30,"\">";
  echo "<TR><TD colspan=$sloupcu width=\"",$sloupcu*30,"\" align=\"center\">".$mesice[$mesic]."&nbsp;".$rok."</TD></TR>\n";
  for ($radek=1;$radek<=7;$radek++)
  {
    echo "<TR align=\"center\">";
    for ($sloupec=1; $sloupec<=$sloupcu; $sloupec++) echo "<TD width=\"30\">".Bunka($radek, $sloupec, $PrvniDen, $PocetDnu)."</TD>";
    echo "</TR>\n";
  }
  echo "</TABLE>";
}
?>

ale tuto funguje http://www.linuxsoft.cz/php/examples/17_kalendar.php
neviem su tam podmienky akoze nemoze byt rok vecsi ako 2050 ale to este neni tak neviem preco mi nejde


Offline

Správca fóra
Správca fóra
kalendar skript

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 26.06.2008 16:00 | kalendar skript

spustal si si to vobec? vypisuje chybu, ze ti chybaju k tomu skriptu este nejake funkcie... ak teda zdrojak, co si uviedol, je cely a nie len jeho cast...

ale najlepsie bude, ak presne napises, co u teba znamena, ze to nejde... vypisuje nejaku chybu alebo co?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 26.06.2008 16:02 | kalendar skript

nie chybu nevypise proste sa len nic nezobrazi aj zdrojak je prazdny vam to ide? a kod by to mal byt cely om to skpcil z linuxsoftu


Offline

Správca fóra
Správca fóra
kalendar skript

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 26.06.2008 16:05 | kalendar skript

a ako pouzivas tu funkciu? dufam, ze nie takto:
Kód:
<?php
Kalendar();
?>


//EDIT: ty si skopcil len cast zdrojaku :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 26.06.2008 16:20 | kalendar skript

jaku cast sak tam bolo len toto


Offline

Správca fóra
Správca fóra
kalendar skript

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 26.06.2008 16:22 | kalendar skript

http://www.linuxsoft.cz/php/examples/uk ... 7_kalendar


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 26.06.2008 17:12 | kalendar skript

no ide aale zistil som ze tomu vobec nechapem napr. toto
Kód:
function JePrechodnyRok ($rok)
{
  return (boolean) date("L", mktime(0,0,0,1,1,$rok));
}

nemozem to dat rok="now" a potom iba mktime($rok) ? a vlastne ako si to mam zmenit na kalendar aky chcem napr 6mesiac 2008 ? :cry:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
kalendar skript

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 26.06.2008 18:36 | kalendar skript

Vieš čítať? Rozumieš písanému textu? A vieš aký je rozdiel, medzi definíciou funkcie a jej volaním? Ak sú všetky odpovede na predchádzajúce otázky áno, tak by ti nemalo robiť problém nájsť na stránke toho seriálu tento odkaz. Ak si ho nenašiel, potom si klamal pri odpovediach na predchádzajúce otázky a minimálne jedna má v tvojom prípade odpoveď nie (záhadou ostáva, ako je možné, že si bol schopný nájsť a kliknúť na link spustit skript a nebol si schopný nájsť a kliknúť na link ukázat skript, ktorý je hneď vedľa).


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 26.06.2008 18:42 | kalendar skript

p360t ako neviem teraz ze o com tocis som si to nasiel ale sa pytam ci tam nemozem dat now namiesto toho aby som tam vypisoval 00011 ci ako ved si precitaj moj post nad tvojim :roll:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
kalendar skript

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 26.06.2008 18:52 | kalendar skript

Tak si to rozoberme:

dadmtb píše:
no ide aale zistil som ze tomu vobec nechapem napr. toto
Kód:
function JePrechodnyRok ($rok)
{
  return (boolean) date("L", mktime(0,0,0,1,1,$rok));
}

nemozem to dat rok="now" a potom iba mktime($rok) ?

K tejto tvojej otázke len ďalšia moja otázka, vieš hľadať a používať PHP manuál?
http://sk.php.net/manual/en/function.mktime.php
http://sk.php.net/manual/en/function.date.php
(ak by si to naozaj nepochopil, tak odpoveď znie nie, pretože
PHP manuál píše:
int mktime ([ int $hour [, int $minute [, int $second [, int $month [, int $day [, int $year [, int $is_dst ]]]]]]] )
, na druhej strane, mohol by si spraviť toto:
Kód:
function JePrechodnyRok ($rok)
{
  return (boolean) date("L");
}
, pretože
PHP manuál, funkcia DATE píše:
Returns a string formatted according to the given format string using the given integer timestamp or the current time if no timestamp is given. In other words, timestamp is optional and defaults to the value of time().
)

dadmtb píše:
a vlastne ako si to mam zmenit na kalendar aky chcem napr 6mesiac 2008 ?
K tejto otázke sa vzťahujú prvé dve otázky, ktoré som ti položil, pretože:
Linuxsoft píše:
Výsledkem našeho snažení bude funkce, která převezme dvě proměnné (měsíc, rok), sestaví kalendář a pošle jej do prohlížeče. Bude to vypadat takto:
... a nasleduje zdrojový kód funkcie Kalendar


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 26.06.2008 19:14 | kalendar skript

no takze pouzivat manual php asi neviem pouzivat a v tom manuali ja vsetko po ang a ja zas az tak god neviem po ang. aby som tomu presne pochopil :(
ale nechapem ked tam je
Kód:
return (boolean) date("L", mktime(0,0,0,1,1,$rok));
odkial to vie aky je rok? ked som ho nikde neurcil ono ho akoze zisti az potom ?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
kalendar skript

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 26.06.2008 19:25 | kalendar skript

dadmtb píše:
no takze pouzivat manual php asi neviem pouzivat a v tom manuali ja vsetko po ang a ja zas az tak god neviem po ang. aby som tomu presne pochopil
To je smutné, pretože sa tam používa veľmi jednoduchá angličtina (stačí slovo po slove prekladať slovníkom a pri troche inteligencie pochopíš význam väčšiny viet). Každopádne, bez angličtiny si v IT svete nemý, hluchý a slepý.

dadmtb píše:
ale nechapem ked tam je
Kód:
return (boolean) date("L", mktime(0,0,0,1,1,$rok));
odkial to vie aky je rok? ked som ho nikde neurcil ono ho akoze zisti az potom ?
Toto sme tu už raz preberali, ak do akejkoľvek premennej (s výnimkou napr. superglobálnych premenných typu $_POST, $_GET, $_SERVER, $_SESSION atď) nič nepriradíš, tak jej hodnota bude null, to znamená nič. Takže, ak do $rok nepriradíš nejakú hodnotu, "ono" to nezistí ani potom, ani predtým. Lenže, ak si aspoň trochu programátorsky zdatný a rozumieš písanému textu (v tomto prípade zdrojovému kódu), tak ti je jasné, že v tomto kóde
Kód:
function JePrechodnyRok ($rok)
{
  return (boolean) date("L", mktime(0,0,0,1,1,$rok));
}
je premenná $rok parametrom funkcie JePrechodnyRok, to znamená, že keď ju niekde zavoláš s nejakou konkrétnou hodnotou ako parameter, tak premenná $rok bude mať túto konkrétnu hodnotu. Ale toto sú úplné základy programovania v akomkoľvek jazyku, takže ak tomuto nerozumieš, nemá cenu ísť kamkoľvek ďalej, ale musíš sa vrátiť a učiť sa všetko od úplného začiatku! Ak ti naozaj takéto elementárne veci unikajú, nemáš šancu nič sám spraviť.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 26.06.2008 19:44 | kalendar skript

p360 píše:
kód:
function JePrechodnyRok ($rok)
{
return (boolean) date("L", mktime(0,0,0,1,1,$rok));
}
je premenná $rok parametrom funkcie JePrechodnyRok, to znamená, že keď ju niekde zavoláš s nejakou konkrétnou hodnotou ako parameter, tak premenná $rok bude mať túto konkrétnu hodnotu. Ale toto sú úplné základy programovania v akomkoľvek jazyku, takže ak tomuto nerozumieš, nemá cenu ísť kamkoľvek ďalej, ale musíš sa vrátiť a učiť sa všetko od úplného začiatku! Ak ti naozaj takéto elementárne veci unikajú, nemáš šancu nič sám spraviť.

tomu chapem ale ako premenna $rok zisti aky je rok? akoze ona vie ze na poslednom mieste v mktime ma byt rok tak to dosadi terajsi rok?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
kalendar skript

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 26.06.2008 19:52 | kalendar skript

Nie, nepochopil si to.

Tak ešte raz. Toto je definícia funkcie JePrechodnyRok s parametrom $rok:
Kód:
function JePrechodnyRok ($rok)
{
  return (boolean) date("L", mktime(0,0,0,1,1,$rok));
}


Toto je volanie funkcie JePrechodnyRok s hodnotou 2008:
Kód:
<?php
jePrechodnyRok(2008);
?>


To znamená, že v konečnom dôsledku sa pri volaní funkcie JePrechodnyRok s hodnotou 2008 spustí nasledovný kód:
Kód:
   return (boolean) date("L", mktime(0,0,0,1,1, 2008));

Namiesto $rok sa proste dosadí taká hodnota parametra, s ktorou bola funkcia zavolaná. Keď zavoláš tú funkciu s nejakou hodnotou v parametri $rok, tak jednoducho premenná $rok bude mať túto hodnotu.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.04.07
Prihlásený: 15.05.09
Príspevky: 68
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 26.06.2008 19:55 | kalendar skript

pane boze myslim ze ti to vysvetlil dost jasne.. funkciu JePrechodnyRok mozes zavolat napr. takto:

JePrechodnyRok(2010);

no a hadaj ako premenna $rok zisti aky je rok... no rok je predsa 2010 lebo si ho tak zadal..

// sry nevsimol som si ze uz si napisal


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 26.06.2008 20:02 | kalendar skript

no tak uz som pochopil ale ja neviem ci uz som taky slepy z dnesneho php+CS bo nevidim v tom celom kode aby bolo volane JePrechodnyRok (2008 abo neaky iny rok) :(


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
kalendar skript

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 26.06.2008 20:31 | kalendar skript

To, že nejakú funkciu definuješ, ešte neznamená, že ju musíš aj zavolať.

To, že nejaká funkcia vykonáva nejakú činnosť, ešte neznamená, že tú istú činnosť nemôže efektívnejšie vykonávať iná funkcia. Ale už pomaly začínam mať podozrenie, že len skúšaš moju trpezlivosť, pretože ak si si naozaj ten tutoriál čítal, nemohol si si nevšimnúť, že autor použitie funkcie JePrechodnyRok zavrhuje a namiesto nej použije funkciu PocetDnu (ktorú naozaj zavolá v tele funkcie Kalendar).

Toto nie je o programovaní. Toto je o tvojej lenivosti a nepozornosti. Za takýto prístup si žiadnu pomoc nezaslúžiš, čítať by si už naozaj mal vedieť.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
kalendar skript

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 26.06.2008 20:36 | kalendar skript

nevem z akej planety pochadzate ale niektore funkcie v php-cku su prelozene aj do slovenciny a cestiny. ale ja vas chapem ono to je velmi takze prehodit en na sk
Kód:
http://sk.php.net/manual/en/function.mktime.php
http://sk.php.net/manual/sk/function.mktime.php


a ach ty kaco jasne ze tam neje volana funkcia hento je len jej deklaracia.
pretoze function je definicia ze bude nasledovat deklarovanie(podrobny opis) funkcie kalendar ktora musi obsahovat premenne $mesic(akoze po cesky mnesíc) a $rok. a potom tam mas v tej deklaracii funkcie dalsie funkcie ktore potrebujes a to je pocetdnu() a prvniden() a na tie potrebujes tiez predpis(deklaraciu) inak ti to nepojde.
si zapamataj ze AZ KED MAS DEKLAROVANE VSETKY FUNKCIE TAK ICH MOZES VOLAT.!!!!.
cize potom mozes pisat KALENDAR(5,2005); a spravi ti tabulku s kalendarom.
a preto to nemozes dat "now" pretoze to je len retazec => slovo akoze "teraz" a funkcia mktime slovo "teraz" nepozna cize ani nevie co s tym slovom ma robit a poklada ta za skodcu tak vrati chybnu hodnotu hlavnemu programu.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 26.06.2008 21:15 | kalendar skript

takze ja tam vlastne ani to jeprechodnyrok nemusim davat bo aj bez neho to ide a ja som sa s nim trapil no nic :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 27.06.2008 12:21 | kalendar skript

no dajme tomu ze uz chapem tomu doteraz ale toto
Kód:
<?
function Bunka ($radek, $sloupec, $PrvniDen, $PocetDnu)
{
  $dny=Array(1=>"Po", "Út", "St", "Čt", "Pá", "So", "Ne");
  if ($sloupec==1) return $dny[$radek];
  $chcivratit = ($sloupec-2)*7 + $radek - $PrvniDen+1;
  if ($chcivratit<1 || $chcivratit>$PocetDnu) return "&nbsp;"; else return $chcivratit;
}
?>

to akoze ak je v $sloupec jednotka vrati to skratky dni tomu chapem tej podmienke ale ako moze byt v stlpci jednotka? ako kde ked zacina mesiac tak ze ma byt v prvom stlpci jednotka?a mimochodom cital som si linuxsoft ale tam to bolo iba tak ako som to sem napisal
// a este ze ono sa to vlastne az na konci dozvie aky ja chcem vlastne pocitat mesiac a rok ze? cize ono to teraz pracuje odzadu?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
kalendar skript

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 27.06.2008 12:33 | kalendar skript

Prečítaj si to ešte raz a poriadne.

http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=212 píše:
Sestavení buňek

Je zřejmé, že dobrý nápad by byl použít dvě vnořené smyčky a sestavovat tabulku zleva doprava a odzhora dolů (ostatně jinak to ani nejde). Naspišme si tedy funkci, které pošleme řádek, sloupec, který den je prvního a kolik má měsíc dnů - a chtějme po ní jako výsledek obsah buňky kalendáře! Mohlo by to vypadat nějak takto:
Kód:
<?
function Bunka ($radek, $sloupec, $PrvniDen, $PocetDnu)
{
  $dny=Array(1=>"Po", "Út", "St", "Čt", "Pá", "So", "Ne");
  if ($sloupec==1) return $dny[$radek];
  $chcivratit = ($sloupec-2)*7 + $radek - $PrvniDen+1;
  if ($chcivratit<1 || $chcivratit>$PocetDnu) return "&nbsp;"; else return $chcivratit;
}
?>


První dva řádky jsou myslím jasné; jestliže je v proměnné $sloupec jednička, nemůže to dopadnout jinak než že vrátíme zkratku dne. Ve třetím řádku zjišťujeme pomocí matematiky, jaké číslo v dané buňce pravděpodobně bude. Pravděpodobně proto, že to není jisté. Neexistují totiž záproné dny a nemůžeme zobrazit víc dnů, než kolik jich daný měsíc opravdu má. Což se testuje na řádku čtvrtém. Pokud jsme "v rozsahu", vrátí funkce dané číslo, pokud ne, vrátí HTML kód neoddělitelné mezery. To proto, abychom se vyhnuli problémům při zobrazování prázdných buněk v tabulkách.

A potom si pozri kód funkcie Kalendar, obzvlášť časť označenú ako //vlastní kód.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 27.06.2008 13:30 | kalendar skript

teda mne je to uz blbe ale kde tam je vlastni kod? tam mam
//kontroly
//zjištění počtu sloupců
// a tabulka
? :?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
kalendar skript

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 27.06.2008 18:18 | kalendar skript

Je to to isté ako //tabulka, majú rôzne verzie, ak si čítaš článok, tak v ňom ukázaný kód to má.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 28.06.2008 13:43 | kalendar skript

Sorry za ot ale akurat som si pisal s kamosom a on vravel ze na zaciatok je php trocha tazky ze aby som zacal Pascalom tak teraz neviem :(


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
kalendar skript

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 28.06.2008 13:59 | kalendar skript

aj pascal bude pre teba tazky, ak nepochopis zaklady programovania. php sa pouziva pri programovani webovych aplikacii, pascal je taka stara sranda pre naucenie sa zakladov... podobne by mohlo posluzit napr aj dephi, pocul som na neho od novacikov vcelku dobre ohlasy. ja som zacinal pri pascale, potom C, a az potom php...
najdolezitejsia je jedna vec : naucit sa rozmyslat "programovacim stylom". co som po tebe cital prispevky, tak proste nemas sajnu a len zliepas nake veci dokopy jak ked dieta dava dokopy hrad z blata... daco poskladas, ale o xvilu sa ti to zas rozpadne ;)
ja som ti to proste pisal uz na zaciatku, takto ti to proste nepojde


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
kalendar skript

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 28.06.2008 14:24 | kalendar skript

Určite to nie je "ťažký" jazyk. Od klasických programovacích jazykov sa síce líši (keďže sa líšia princípy tvorby webovských a desktopových aplikácii), ale "holé" PHP nie je v zásade o nič ťažšie ako Pascal (Pascal má možno pre začiatočníka intuitívnejšiu syntax a je to typový jazyk). To, s čím máš ty momentálne problém sú základy programovania a dôsledné čítanie. Ak sa chceš učiť Pascal, tak môžeš tu:
http://www.trsek.com/pascal/obsah
http://pascal.webz.cz/kurs/index.html
Object Pascal http://www.delphi.input.sk


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 28.06.2008 14:35 | kalendar skript

no ako tak vidim na co je pacal mne by sa asi viac "hodilo" php no neviem :roll: a to som si myslel ze html je tazke :lol: teraz ked uz viam aspon ako tak html nehovorim ze som profik tak teraz si myslim ze php uz je brutal tazke


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 28.06.2008 18:08 | kalendar skript

takze toto je prvy dlhsi skript ktoremu ako tak rozumiem ale predsa
Kód:
<?
define ("CENZUROVANO", "[ !!! Censored !!!]");

function cenzuruj($text)
{
  $SpatnaSlova = Array("Windows", "Microsoft", "databáze");
  $RozdelText = explode(" ", $text);
  foreach ($RozdelText as $TestovaneSlovo) { //preco sa tu pouzilo foreach ved RozdelText uz je pod sebou to iba koli tomu aby sme dostali TestovaneSlovo?????
    foreach ($SpatnaSlova as $SpatneSlovo) {
      if ($TestovaneSlovo==$SpatneSlovo) $TestovaneSlovo=CENZUROVANO;
    }
   $PoCenzure=$PoCenzure." ".$TestovaneSlovo; // preco tam je ta medzera ??
  }
  return $PoCenzure;
}
echo cenzuruj("Nejlepší softwarová firma na světě je Microsoft");
echo cenzuruj(" Její operační systém Windows je ukázkou výkonu, stability a bezpečnosti.");
?>

Dik


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
kalendar skript

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 28.06.2008 19:06 | kalendar skript

preco zacinas rovno funkciami ?? to si ako robis asi srandu ze ti tu mame teraz kazdu druhu vysvetlovat


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 28.06.2008 19:16 | kalendar skript

ja som nezacal funkciami ale teraz to je v tom bode tak co mam spravit preskocit ho?


 [ Príspevkov: 31 ] 1, 2


kalendar skript



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kalendár

v Ostatné programy

2

291

01.07.2011 21:58

Mego

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kalendar

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

472

26.11.2008 12:05

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kalendár

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

444

07.09.2008 18:32

pepek92

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kalendár

v HTML, XHTML, XML, CSS

0

401

24.02.2009 9:53

mattanyah

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kalendar

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

319

23.04.2010 12:48

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Java - kalendár

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

466

03.05.2011 1:08

Forty-

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

menny kalendar

v PHP, ASP

3

3534

18.05.2010 21:18

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Web kalendár

v JavaScript, VBScript, Ajax

21

2553

21.04.2009 17:55

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Google kalendar

v Ostatné

0

150

03.12.2011 18:38

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kalendar Android

v Mobilné zariadenia

3

182

04.12.2014 20:42

XOLOO

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

meninovy kalendar

v PHP, ASP

6

816

06.04.2011 13:17

bimbo34

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HTML kalendar

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

953

16.03.2009 13:55

max-m

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Obsadzovací kalendár

v PHP, ASP

6

439

10.11.2011 20:33

Hawkie

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

program na kalendar

v Grafické programy

4

2654

08.02.2006 10:45

gogolak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kalendar s udalostami

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

273

12.12.2010 12:59

vputin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

system pri kalendar

v Redakčné systémy

0

84

30.06.2014 11:15

dafo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF