[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.10.17
Prihlásený: 17.10.17
Príspevky: 3
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 17.10.2017 9:06 | Jedva vec do vsetkych stranok

Ahoj,

potreboval by som pomoct s jednou vecou, ako spravim, ze jeden kod budem menit v jednom dokumente napr. jesuschrist.php a tento kod sa vlozi do danych dokumentov na dane miesto ktore urcim.

Je naozaj unavujuce menit bilion dokumentov ked zmenim jednu malickost napr. v menu co maju vsetky dokumenty.

Dakujem :)


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Jedva vec do vsetkych stranok

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12500
Témy: 1457 | 1457
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 17.10.2017 9:13 | Jedva vec do vsetkych stranok

cez include() http://php.net/manual/en/function.include.php napriklad


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 20 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G603 | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | iPhone X 256 GB & Pitaka Aramid
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.10.17
Prihlásený: 17.10.17
Príspevky: 3
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 17.10.2017 12:41 | Jedva vec do vsetkych stranok

A este jedna malickost, potreboval by som este kod v zmysle ze Ak ( je otvorena stranka napr. index.php) THEN echo 'xoxo'; ELSE echo 'blabla'. A ten include mi velmi pomohol dakujem :)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Jedva vec do vsetkych stranok

Registrovaný: 19.03.07
Prihlásený: 23.06.18
Príspevky: 4968
Témy: 71 | 71
Bydlisko: BA
NapísalOffline : 17.10.2017 13:15 | Jedva vec do vsetkych stranok

este si pozri require() a require_once() miesto include(), podla toho, ci potrebujes ten subor, alebo ci to je len nieco vedlajsie.
a pozri si $_SERVER['REQUEST_URI'] premenu pre zistovanie aktualnej stranky.


_________________
Desktop: CPU AMD FX8350@4.514 | Cooling GELID Solutions Tranquillo rev 2 + Noctuaa NF-S12B 1200 | MB ASUS M5A99FX PRO R2.0 | RAM 2x8GB DDR3 Patriot 1600MHz CL9 Viper 3 | VGA Palit 1060 DUAL 6G | SSD Crucial MX300 525GB | HDD Seagate Ironwolf 3TB 5900rpm | PSU CORSAIR CX600M | MONITOR iiyama prolite E2473HDS | MOUSE Roccat SAVU + Razer eXactMat | TeamWolf VOD STORM | OS W10Pro x64 &
Server:CPU XEON X5450@3.0 | Cooling ninja Scythe 2 + Noctuaa NF-S12B 700 | MB ASUS P5Q | RAM 2x2+2x1GB A-DATA 800MHz | VGA ASUS 7600GT Silent 256MB | PSU EVGA 500B | Corsair K30 US | Archlinux x86_64 &
Notebook: DELL inspiron 7537 i7 4500U, 8GB RAM, nv750, FHD IPS,Crucial M4 128GB | MOUSE Roccat Savu + Roccat Taito | ArchLinux x64 &
Mobil: OnePlus One | FW LineageOS 15.1 Nightly & Tablet: ASUS TF101 32G + dock | FW Stock
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.10.17
Prihlásený: 17.10.17
Príspevky: 3
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 17.10.2017 13:27 | Jedva vec do vsetkych stranok

Huh, mi to pride asi na dlhsie programovanie, pretoze by som potreboval to, ze ten subor kde mam ulozene to co chcem ulozit zisti ktora stranka to vyziadala a na zaklade toho sa rozhodne cez If...else... co dalej s tym. Sorry s php nemam ziadne skusenosti. :) Neni nejaky konkretny prikaz na to s tym $_SERVER['REQUEST_URI']?


 [ Príspevkov: 5 ] 


Jedva vec do vsetkych stranok



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

FB - Zobrazovanie všetkých príspevkov stránok

v Sociálne siete

0

123

15.07.2014 4:26

BlackBoy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neznáma Vec

v Ostatné

6

639

30.03.2007 12:26

Jopi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapeklitá věc

v Modifikácie, návody a projekty

9

1269

31.07.2006 12:31

Draghost

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MS Word zakladna vec

v Ostatné programy

1

86

12.04.2013 15:34

frenkacik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

sunra vec php overenie

v PHP, ASP

3

315

27.01.2008 14:16

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

najlacnejsia vec na internet

v Mobilné zariadenia

4

517

21.07.2009 9:47

.:M@Rt!nKo:.

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Divná vec s ram

v Pamäte

8

345

11.08.2010 14:00

lolek013

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zaujimava vec s HDD

v Pevné disky a radiče

5

361

07.12.2007 15:05

viktorcech

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

45nm + SLI nemozna vec?

v PC zostavy

12

536

21.03.2008 13:14

Vladio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mobil-internet ako samozrejma vec

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Poskytovatelia internetu

39

2129

22.06.2010 6:13

stanley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neni my jasna jedna vec ohladom Windowsu

v Operačné systémy Microsoft

10

235

09.07.2010 12:01

KingTommy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vyuzit PC zastavy na dobru vec?

v PC zostavy

21

650

30.07.2014 22:20

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomôžte mi urobiť takú maličkú vec vo Worde 2007...

v Ostatné programy

6

1537

19.06.2011 21:10

jtbs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Uplne jednoducha vec, 2 divy vedla seba a obsah

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

632

19.07.2012 1:13

exoomer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ZHANAM HLADAM JEDNU VEC,ANI NEVIEM AKO SA TO VOLA :(

v Ostatné

8

686

23.02.2007 11:12

Bew20

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

overclocking pre vsetkych

v Biosy a ladenie výkonu

13

1109

05.04.2007 0:58

Jaro



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF