[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.10.07
Prihlásený: 22.10.07
Príspevky: 2
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 22.10.2007 21:19 | Jednoduche prihlasenie pomocou SESSION

Cawte vsetci, nemohli by ste mi tu niekto nakodit jednoduche prihlasovanie pomocou SESSION? :rolleyes:

Chcel by som mat prihlasovanie v indexe - ak by sa dalo tak by bolo dobre aby boli vsetky veci v jednom subore max. v dvoch.

Dik ;)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Jednoduche prihlasenie pomocou SESSION

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 22.10.2007 22:17 | Jednoduche prihlasenie pomocou SESSION

Snáď najprimitivnejšie prihlasovanie aké sa dá:
Kód:
<?php
$users = array(
  "user1" => "heslo1",
  "user2" => "heslo2",
  "user3" => "heslo3",
  "user4" => "heslo4"
);

session_start();
if (isset($_POST["user"]) && isset($_POST["pass"])) {
  foreach ($users as $login => $pass) {
    if ($_POST["user"] == $login && $_POST["pass"] == $pass) {
      $_SESSION["logged"] = true;
      $_SESSION["user"] = $_POST["user"];
    }
  }
}





if ($_SESSION["logged"]) {echo "Vitaj ".$_SESSION["user"].". Dlho si sa neukázal";}
else {
  echo "<form action='".$_SERVER["PHP_SELF"]."' method='post' style='margin-top: 20px;'><fieldset><table>";
  echo "<tr><td>Login:</td><td><input type='text' name='user' /></td></tr>";
  echo "<tr><td>Heslo:</td><td><input type='password' name='pass' /></td></tr>";
  echo "</table><input type='submit' class='submit' value='Prihlásiť sa' /></fieldset></form>";
}
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.10.07
Prihlásený: 22.10.07
Príspevky: 2
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 23.10.2007 19:24 | Jednoduche prihlasenie pomocou SESSION

Sorry nedoplnil som ze chcem aj s vyuzitim databazy - tak pls nakodte mi to ja to prihlasovanie vem len je to pre mna nejake zlozite (to s databazou). Je to pre mna zlozite asi preto, lebo to mam rozhadzane v minimalne 3-och suboroch.

Tak pls aj s tou databazou - dik - a este cem aby mi po prihlaseni zadefinovalo session premennu id, ktoru vybere z db podla uzivatela a hesla

Dik :D


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Jednoduche prihlasenie pomocou SESSION

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 24.10.2007 0:30 | Jednoduche prihlasenie pomocou SESSION

Toho je na googli plno... http://www.google.com/search?q=P%C5%99i ... +php+mysql
hľadaj, študuj. to prihlasenie som tu dal len preto, lebo bez databáze toho veľa až tak nie je...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20

No myslim si, ze to nema zmysel robit prihlasovanie cez databazu v Tvojom pripade, ked sa nevies pri kodeni vyznat z 3 suborov. Myslim si, ze pri klientskej zone zalozenej na php session + mysql databaza to bude zlozitejsie ako na 3 subory.

Odporucil by som zobrat do ruky poriadny manual, tutorial, pripadne knizku (pripadne googluj ako spomenul mylan predomnou -> je toho naozaj vela) a poriadne krok za krokom si nastudoval programovanie v php a mysql. je to naozaj fajn zabava na nocnu nudu :).

Prihlasovanie zalozene na php session a databaze mam skodene, no myslim, ze je to zlozitejsi projekt na to, aby som s tym tu vobec zacinal. A funguje nadherne.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20

pripadne skus pozriet na:

http://www.pcforum.sk/session-manager-vt11372.html

je to strucne popisane, bola to moja prva beta verzia, ktora uz bola niekolko razy update-nuta :).


 [ Príspevkov: 6 ] 


Jednoduche prihlasenie pomocou SESSION



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Session - prihlasenie

v PHP, ASP

17

995

14.07.2008 10:47

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

.htaccess prihlasenie pomocou PHP

v PHP, ASP

5

308

24.02.2011 19:43

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jednoduche onmouse

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

371

12.06.2009 15:57

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jednoduche 3D modelovanie

v Grafické programy

5

222

01.03.2015 15:03

rapid200

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nieco jednoduche, nie prmitivne :)

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Webdesign

55

1242

18.03.2008 14:20

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

IP kamery - jednoduche riešenie

v Siete

10

154

25.01.2014 12:55

navaras

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

notebook na jednoduché používanie

v Notebooky a netbooky

13

399

01.08.2011 11:17

igy94

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Flash a skriptovanie (asi jednoduche...)

v Ostatné

1

332

25.10.2008 16:36

tomxi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nejake jednoduche CMS (najlepsie free)

v Redakčné systémy

1

1031

11.03.2009 15:40

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nieco jednoduche nie primitivne 2 :)

v Webdesign

18

571

31.03.2008 18:59

lio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Antivírak pre úplné a jednoduché zabezpečenie.

v Antivíry a antispywary

4

384

18.08.2010 7:54

monik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Doma robené jednoduche slnečné kolektory-Skusenosti.

v Voľný čas a hobby

7

936

25.07.2011 13:06

jeann

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Schéma: Jednoduché prepojenie mikropočítača AT89C2051 s LCD

v Elektronika

0

1329

23.01.2007 5:49

Elektronic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

V com programovat jednoduche aplikacia na mobil

v Android, iOS, Windows Phone (Mobile)

2

350

05.02.2012 17:09

Cmaranec

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomerne lacný notebook na jednoduché hry (do 350€)

v Notebooky a netbooky

8

301

12.08.2014 13:07

Roboto

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

K:Kupim MP3,ipod shuffle a pod. jednoduche

v Kúpim

5

465

21.06.2011 18:38

jeann



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF