Robím jedno zadanie, a neviem si už rady. Zbieram diamanty v jednej 2D hre, ale môžem ich zbierať iba po jednom, vysvetlenie

:
Class MagicLand
Kód:
private Diamond diamond;
private Diamond diamond1;
private Diamond diamond2;
diamond = new Diamond();
diamond.setPosition(50,25);
world.addActor(diamond);
diamond1 = new Diamond();
diamond1.setPosition(200,25);
world.addActor(diamond1);
diamond2 = new Diamond();
diamond2.setPosition(300,25);
world.addActor(diamond2);
Je to len jej časť samozrejme. Vytvorím tam diamant dám mu pozíciu a vložím ho do worldu.
Class dizzy
Kód:
private Actor diamond;
for (Actor diamond : getWorld()) {
if (diamond instanceof Diamond) {
this.diamond = diamond;
}
}
World v sebe obsahuje list všetkých "Actorov", ktorých som pridal, čiže aj všetky diamanty. Tento cyklus vezme každého actora a checkne, či je to diamant (instanceof Diamond) ak áno, tak ho vloží do mojej premennej diamond v Class dizzy.
Potom v class dizzy pracujem s diamantom, keď je dizzy v blízkosti a stlacim enter tak zmizne diamant a nieco sa stane (to je nepodstatne co) Problém je v tom, že stále je v tej premennej (dizzy) diamond uložený len jeden diamant a to je zle, lebo stále je tam náhodný diamant (no nie uplne nahodny) A ja keď k diamantu pridem s dizzym a dam enter tak sa nič nestane, lebo tam je prave iny diamant a suradnice dizziho sa neprekrivaju s diamantom, hoci sa mozno prekrivaju s (class Magicland) diamantom1 /diamantom2....
Nejaké nápady ako to vyriešiť? rozmýšľal som nad pridávanim diamantov do nejakeho poľa napr. ale ako ich do toho pola dávať? To si musím v Dizzy vytvorit tolko premennych, ktolko ich je v MagicWorlde? To mi pride take divne riesenie a aj tak by bol problém s tým forom, ktorý priraduje diamanty.