Ahoj borci, poslednou dobou (cca 2 tyzdne) mam problem, ze v nepravidelnych intervaloch vypadne pripojenie k internetu na cca 20 sekund. Niekedy sa to stane 2x do 15 minut, niekedy to nepadne ani za 4 hodiny. Vzdy je postup rovnaky, spadne to, naskoci vystrazna ikona s vykricnikom v zltom pozadi signalizujuca stratu pripojenia.
Co ma vsak zaraza je, ked otvorim centrum sieti a vidim kde je problem - je to bud draha medzi routrom a pc, alebo draha medzi internetom a routrom. Vzdy je to iny problem, a to dokazuje aj ked dam cez prikazovy riadok ping 192.168.0.1 -t, ci ping 217.119.113.244 -t. Proste niekedy timeout pride uz na 192.168.0.1 (zvacsa rano takto) a vecer je timeout uz na klasickej IP mimo routra. Zapojil som aj druhy pocitac zaroven aby som vedel ci neni problem v pc/nb alebo v kabloch medzi routrom a pc, ale vyzeralo to rovnako. Len pre obraz doma to vyzera tak, ze je zapojeny kabel od ISP do switchu (na internet TV) odtial do routru, na ktory je napojeny internet telefon a dalsia internet TV. Vyse roka s tym problem nebol, hneva to az teraz a kedze su tie pady nepravidelne a neviem ich umelo vyprodukovat, tak neviem ako zistit ci je problem prave v routri.
Dakujem za rady