[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tvorba stranky,Drag and Drop

Registrovaný: 25.04.10
Prihlásený: 16.03.17
Príspevky: 212
Témy: 43 | 43
Bydlisko: Beluša
NapísalOffline : 11.06.2016 23:54 | Tvorba stranky,Drag and Drop

Caute,
prave robim jednu stranku a potreboval by som poradit s niečim ako Drag and Drop systemom. Malo by to fungovať asi tak, že klicknem na obrázok (onclick) a aby mi ten obrazok dalo z jednej tabulky na lavej strane do tabulky na pravej strane. No a zarovan aby mi uložilo udaje čo sú s tym obrazkom spojene do Array listu ( napr. ID, Cena,..). PLs ak niekto viem prosim poradte.


_________________
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K; MB: ASUS P8Z68-V; CPU cooler: box cooler RAM: CORSAIR 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Blue Vengeance XMP Low profile; VGA: MSI N660 Twin Frozr III 2GD5/OC; PSU: SEASONIC S12II-520 Bronze; HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Black 1000GB 64MB cache; Case: Fractal Design Define XL Black Pearl;
Notebook: Packard Bell EasyNote E3
Mobil: Samsung Galaxy S Plus (i9001), Samsung Galaxy S7 Edge 32Gb
Online

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 23.03.17
Príspevky: 1374
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOnline : 12.06.2016 9:05 | Tvorba stranky,Drag and Drop

Teraz sa pýtaš na php, alebo javascript? Na to presnutie je jasné, že potrebuješ javascript. Ale to uloženie v poli chceš teda niekam do php, alebo stále v javascripte?


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tvorba stranky,Drag and Drop

Registrovaný: 21.09.13
Prihlásený: 23.03.17
Príspevky: 2019
Témy: 70 | 70
Bydlisko: Považská By...
NapísalOffline : 12.06.2016 9:47 | Tvorba stranky,Drag and Drop

Asi to myslel, že to uloží v js do pola a potom keď bude všetko potrebné popresuvane tak to pošle na server


_________________
Nesnívaj svoj život, ale ži svoj sen.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tvorba stranky,Drag and Drop

Registrovaný: 25.04.10
Prihlásený: 16.03.17
Príspevky: 212
Témy: 43 | 43
Bydlisko: Beluša
Napísal autor témyOffline : 12.06.2016 10:17 | Tvorba stranky,Drag and Drop

No ja som našiel niečo taketo http://www.w3schools.com/html/tryit.asp?filename=tryhtml5_draganddrop2. Viac menej by to aj sedelo len potrebujem, že to presunuté, aby s tym presli aj udaje, že prave toto bolo presunuté (napr. ID, cenu,.. - vypíše na druhej strane + uloží do array v php.)


_________________
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K; MB: ASUS P8Z68-V; CPU cooler: box cooler RAM: CORSAIR 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Blue Vengeance XMP Low profile; VGA: MSI N660 Twin Frozr III 2GD5/OC; PSU: SEASONIC S12II-520 Bronze; HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Black 1000GB 64MB cache; Case: Fractal Design Define XL Black Pearl;
Notebook: Packard Bell EasyNote E3
Mobil: Samsung Galaxy S Plus (i9001), Samsung Galaxy S7 Edge 32Gb
Online

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 23.03.17
Príspevky: 1374
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOnline : 12.06.2016 10:50 | Tvorba stranky,Drag and Drop

Pri tom presunutí sa presunie komplet celý obrázok, alebo dokonca aj celý div. Môžeš si teda tieto informácie kľudne uložiť niekam do HTML, ktoré sa bude celé presúvať.
Napr.
Kód:
<img src="blabla.png" data-id="1" data-cena="100">

a keď sa presunie obrázok, stále pri sebe bude mať id a cenu.

Alebo trochu krajšie
Kód:
<div class="toto-presuvam">
  <img src="blabla.png">
  tu moze byt cokolvek aj napisane, proste co chces
  <input type="hidden" name="data[][id]" value="1">
  <input type="hidden" name="data[][cena] value="100">
</div>

Proste si všetky údaje zafixuješ priamo do toho, čo presúvaš. A budeš presúvať komplet všetko aj s údajmi. Potom ich vieš jednoducho v javascipte vybrať a robiť s nimi čo chceš.

Že uloží do array v php, to už nie je také jasné. Do php sa to vie uložiť až po requeste. Bud submitneš form a tie údaje tam budú (na to bude fungovať to druhé moje riešenie), alebo to pošleš ajaxom (na to budú fungovať oba, len treba údaje správne vybrať javascriptom).


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
 [ Príspevkov: 5 ] 


Tvorba stranky,Drag and Drop



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Drag and drop

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

114

26.03.2016 23:14

Kraliček

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

VB6: Drag and Drop

v Delphi, Visual Basic

6

590

03.11.2008 9:07

B.A.X.O

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

drag and drop alebo odzakladu?

v Ostatné

2

92

09.09.2013 20:52

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jquery, drag and drop, editable

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

81

16.04.2014 21:09

nustralia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

drag and drop a zachytavanie udalosti

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

570

11.06.2008 13:28

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

drag and drop (z formu na form)

v Delphi, Visual Basic

2

643

03.06.2009 14:38

B.A.X.O

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

XP drag&drop nejde

v Operačné systémy Microsoft

2

205

26.04.2008 23:25

chitin2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

JS kniznica na drag&drop

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

117

15.11.2016 16:24

hatto13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Win7 problem-mouse drag&drop + select

v Operačné systémy Microsoft

3

133

05.12.2009 12:23

eXpoler

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba web stránky

v Ponuka práce

0

791

11.01.2010 21:38

Bamma_boy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tvorba webovej stránky ...

v Ostatné

13

693

24.01.2008 13:53

Lear111

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba stranky pomoc

v Redakčné systémy

6

135

15.09.2015 23:39

liqua1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HELP! - tvorba www stranky

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

383

04.10.2008 10:39

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tvorba stranky vo phptoshope

v Grafické programy

6

505

20.09.2009 15:03

Dudko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tvorba stranky cez templates

v Služby a webstránky

2

95

13.12.2013 17:52

accomody

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

poradte ako sa vypracovat, tvorba stranky

v Webdesign

2

512

05.01.2012 7:35

Johnnny



Powered by phpBB 3.x.x © 2005 - 2017 PCforum, webhosting by WebSupport, secured by GeoTrust, edited by JanoF