[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tvorba stranky,Drag and Drop

Registrovaný: 25.04.10
Prihlásený: 21.09.16
Príspevky: 209
Témy: 42 | 42
Bydlisko: Beluša
NapísalOffline : 11.06.2016 23:54 | Tvorba stranky,Drag and Drop

Caute,
prave robim jednu stranku a potreboval by som poradit s niečim ako Drag and Drop systemom. Malo by to fungovať asi tak, že klicknem na obrázok (onclick) a aby mi ten obrazok dalo z jednej tabulky na lavej strane do tabulky na pravej strane. No a zarovan aby mi uložilo udaje čo sú s tym obrazkom spojene do Array listu ( napr. ID, Cena,..). PLs ak niekto viem prosim poradte.


_________________
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K; MB: ASUS P8Z68-V; CPU cooler: box cooler RAM: CORSAIR 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Blue Vengeance XMP Low profile; VGA: MSI N660 Twin Frozr III 2GD5/OC; PSU: SEASONIC S12II-520 Bronze; HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Black 1000GB 64MB cache; Case: Fractal Design Define XL Black Pearl;
Notebook: Packard Bell EasyNote E3
Mobil: Samsung Galaxy S Plus (i9001), Samsung Galaxy S7 Edge 32Gb
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 22.01.17
Príspevky: 1357
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 12.06.2016 9:05 | Tvorba stranky,Drag and Drop

Teraz sa pýtaš na php, alebo javascript? Na to presnutie je jasné, že potrebuješ javascript. Ale to uloženie v poli chceš teda niekam do php, alebo stále v javascripte?


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tvorba stranky,Drag and Drop

Registrovaný: 21.09.13
Prihlásený: 22.01.17
Príspevky: 2011
Témy: 70 | 70
Bydlisko: Považská By...
NapísalOffline : 12.06.2016 9:47 | Tvorba stranky,Drag and Drop

Asi to myslel, že to uloží v js do pola a potom keď bude všetko potrebné popresuvane tak to pošle na server


_________________
Nesnívaj svoj život, ale ži svoj sen.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tvorba stranky,Drag and Drop

Registrovaný: 25.04.10
Prihlásený: 21.09.16
Príspevky: 209
Témy: 42 | 42
Bydlisko: Beluša
Napísal autor témyOffline : 12.06.2016 10:17 | Tvorba stranky,Drag and Drop

No ja som našiel niečo taketo http://www.w3schools.com/html/tryit.asp?filename=tryhtml5_draganddrop2. Viac menej by to aj sedelo len potrebujem, že to presunuté, aby s tym presli aj udaje, že prave toto bolo presunuté (napr. ID, cenu,.. - vypíše na druhej strane + uloží do array v php.)


_________________
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K; MB: ASUS P8Z68-V; CPU cooler: box cooler RAM: CORSAIR 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Blue Vengeance XMP Low profile; VGA: MSI N660 Twin Frozr III 2GD5/OC; PSU: SEASONIC S12II-520 Bronze; HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Black 1000GB 64MB cache; Case: Fractal Design Define XL Black Pearl;
Notebook: Packard Bell EasyNote E3
Mobil: Samsung Galaxy S Plus (i9001), Samsung Galaxy S7 Edge 32Gb
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 22.01.17
Príspevky: 1357
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 12.06.2016 10:50 | Tvorba stranky,Drag and Drop

Pri tom presunutí sa presunie komplet celý obrázok, alebo dokonca aj celý div. Môžeš si teda tieto informácie kľudne uložiť niekam do HTML, ktoré sa bude celé presúvať.
Napr.
Kód:
<img src="blabla.png" data-id="1" data-cena="100">

a keď sa presunie obrázok, stále pri sebe bude mať id a cenu.

Alebo trochu krajšie
Kód:
<div class="toto-presuvam">
  <img src="blabla.png">
  tu moze byt cokolvek aj napisane, proste co chces
  <input type="hidden" name="data[][id]" value="1">
  <input type="hidden" name="data[][cena] value="100">
</div>

Proste si všetky údaje zafixuješ priamo do toho, čo presúvaš. A budeš presúvať komplet všetko aj s údajmi. Potom ich vieš jednoducho v javascipte vybrať a robiť s nimi čo chceš.

Že uloží do array v php, to už nie je také jasné. Do php sa to vie uložiť až po requeste. Bud submitneš form a tie údaje tam budú (na to bude fungovať to druhé moje riešenie), alebo to pošleš ajaxom (na to budú fungovať oba, len treba údaje správne vybrať javascriptom).


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
 [ Príspevkov: 5 ] 


Tvorba stranky,Drag and Drop



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

two problems - url and maxlength

18

575

29.01.2008 17:27

B.A.X.O

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[HELP]Image Width and Height

4

99

15.04.2014 14:12

TheMark147

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba miniatur

2

284

17.02.2008 20:16

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba OnLine shopu

10

395

08.02.2009 21:46

megdesign

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba sociálnej siete

8

1763

23.05.2013 23:44

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba Objednávkového Formuláru

12

735

13.03.2008 8:23

wotan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba refferal linkov?

1

260

24.05.2009 22:26

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

TVORBA RSS KANALU

2

229

26.07.2010 22:06

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba webu - náhoda

1

132

21.02.2014 16:30

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba administracie pre stranku

2

303

19.04.2009 19:32

lolko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tvorba XLS pomocou php

7

1401

26.10.2009 16:00

Achtan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

No spam and no captcha

4

307

16.12.2008 17:08

pedro91

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Indexovanie stranky

5

216

18.04.2012 18:17

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tlač stránky

2

592

07.01.2008 20:40

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

administracia stranky

9

331

09.11.2010 21:06

DeeJay3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Presmerovanie stranky

24

1142

28.10.2008 13:19

TommyHot



Powered by phpBB 3.x.x © 2005 - 2017 PCforum, webhosting by WebSupport, secured by GeoTrust, edited by JanoF