[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.10.09
Prihlásený: 23.04.11
Príspevky: 48
Témy: 8 | 8
NapísalOffline : 31.07.2010 22:55 | hmailserver

Čaute, mám stránky na localhoste, nainštaloval som hmailserver (mám windows), ale netuším ako ho nakonfigurovať, aby bol php skript schopný poslať mail. Zatiaľ som tam len nastavil, že domain name 127.0.0.1
viem, že aj v php.ini treba zmeniť nejaké nastavenia, ale to tiež netuším ako.

skript vyzerá asi takto:
$to = $email;
$subject = "Subject";
$headers = "From: admin@localhost";
$server = "mail.localhost";

ini_set("SMTP",$server);

$body = "

Hello , ...

";

//function to send mail
mail($to,$subject,$body,$headers);

Ani to neviem, či je dobre, prosím o hocijakú radu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.09
Prihlásený: 03.08.10
Príspevky: 229
Témy: 43 | 43
NapísalOffline : 01.08.2010 0:23 | hmailserver

Ako vidim v PHP si zaciatocnik. Preco hned zacinas odosielanim emailov? Ak sa chces ucit uc sa postupne a z dobrych zdrojov. Skus napr. toto http://pabi3.com/blog/php-pre-zaciatocn ... od-1-diel/

A co sa tyka toto "scriptu"... Prvy riadok skus upravit takto. Mas tam ze
Kód:
$to = $email;
ale malo by to byt napr.
Kód:
$to = "neviem@neviem.sk";


shaggy: Keďže si aj ty očividne začiatočník, tak sa radšej zdrž takýchto rád.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
hmailserver

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 01.08.2010 1:27 | hmailserver

darson, podľa čoho usudzuješ, že v premennej email nemá povedzme "neviem@neviem.sk"?


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.10.09
Prihlásený: 23.04.11
Príspevky: 48
Témy: 8 | 8
Napísal autor témyOffline : 01.08.2010 7:15 | hmailserver

preboha, prestante mi do kazdej temy chujoviny pisat
je to tym, ze sa volam lamka? Alebo ja uz neviem
naozaj, ked neviete poradit aspon na jeden z tych bodov, tak tu nepiste
radsej zostanem bez rady ako citat kazdy den take ...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
hmailserver

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.08.2010 9:11 | hmailserver

mozno pomoze http://www.pcforum.sk/nastavenie-php-in ... 91677.html


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.10.09
Prihlásený: 23.04.11
Príspevky: 48
Témy: 8 | 8
Napísal autor témyOffline : 01.08.2010 11:35 | hmailserver

super, pomohlo, aj keď ešte stále to nefičí :D
tak som zmenil v php.ini ako bolo popísane a v skripte som zmenil $server = "mail.localhost"; na $server = "localhost";

Chybová hláška:Warning: mail() [function.mail]: SMTP server response: 550 The address is not valid. on line 84
line 84:mail($to,$subject,$body,$headers);
premenné sú vyššie popísané


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
hmailserver

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 01.08.2010 13:56 | hmailserver

tá hláška znamená, že ti nefunguje ten server ako "localhost".. nefičí ti server na nejakom inom porte ako 80?
ak vieš po anglicky, skús pozrieť tento odkaz: http://www.iis-aid.com/articles/how_to_ ... r?page=0,0


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.10.09
Prihlásený: 23.04.11
Príspevky: 48
Témy: 8 | 8
Napísal autor témyOffline : 01.08.2010 20:09 | hmailserver

dík, anglicky viem, netuším na akom porte ide server, ale v php.ini je tuším port 25, inak nepomohlo
nie je tu náhodou niekto kto používa mailserver pod windows a rozbehal ho na localhoste?
momentálne som zmenil $server na $server = "mail.hmailserver.com"
A v diagnostike hmailserveru pre 127.0.0.1 mi nefunguje MX mail exchange či čo to je:
MX records for domain 127.0.0.1 could not be resolved
Skúšal som nastaviť mx v cmd príkazom set type=mx
localhost,
aj tak nejde, pomaly to vzdávam


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.10.09
Prihlásený: 23.04.11
Príspevky: 48
Témy: 8 | 8
Napísal autor témyOffline : 04.08.2010 23:16 | hmailserver

Problém vyriešený, pretvoril som skript hmailserver bol nakonfigurovaný správne, tak či onak ešte raz dík za snahu pomôcť


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
hmailserver

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 04.08.2010 23:39 | hmailserver

AKO si ho pretvoril? a hlavne, kde bol teda problém, ak bol nakonfigurovaný správne? mohlo by to pomôcť aj iným...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.10.09
Prihlásený: 23.04.11
Príspevky: 48
Témy: 8 | 8
Napísal autor témyOffline : 05.08.2010 15:06 | hmailserver

jasné, v pohode:
zmazal som: ini_set("SMTP",$server);
zmenil som: $headers = "From: admin@localhost"; na
$headers = "From: meno@phpacademy.info"
Skúšal som zmeniť ten headers, ale keď ho zmením tak to nejde, prečo to s týmto ide netuším, hlavne, že to ide :D


 [ Príspevkov: 11 ] 


hmailserver




© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF