Dobrý deň.
Rád by som si zložil herný počítač a užil si pri tom kopu zábavy.
Potrebujem pomoc s výberom vhodných komponentov a prípadne s ich inštaláciou. V prípade fyzickej pomoci pri skladaní komponentov, ponúkam odmenu
podľa dohody. -(Bratislava)
Môj rozpočet je max. 2000 eur, už aj s monitorom a audio zostavou.
Čo sa týka
monitoru moja predstava je
1ms odozva.
1440 MHZ frek. značka najskôr
Benq 24-25 palčák.
K audio zostave mám veľmi hmlistú predstavu. čosi s 2.0 štúdiovkami, dobrým riešením priestorového zvuku a silným basom.
V rámci možností aj slúchadlá, s tou povestnou výhodou počutia svojho oponenta skôr
K zostave:
Procesor: i7 4790K. (Uvažoval som aj nad 5820K, ale nevidím aké výhody má drahší model oproti 4790K čo sa týka hrania hier, ak vy hej, prosím zasvätte ma.
Základná doska: cca. Asus Maximus VII Hero? ( ešte som sa definitívne nerozhodol, ktorý model by bol pre mňa najvhodnejší. Vyhľadávam kvalitný zvuk, podporu aj dvoch kariet, wifi, kvalitné prevedenie a najmä možnosť jednoduchého taktovania, taktiež rýchlosť a kompatibilita so softvérom a hardvérom je pre mňa veľmi dôležitá.
Grafika: GTX 970 4GB. (Pravdepodobne od Gigabyte, no ak máte lepší nápad sem s ním)
Zdroj: 750+ W Platinum (V prípade ak by bol nedostačujúci, kvôli budúcemu taktovaniu a upgradu možno aj 1000W, ak by bolo treba)...
HDD: 3TB +- (čosi rýchle s dostatočným úložným miestom za dobrú cenu)
SSD: Scandisk Pro 240 GB (Podľa tomshardware jeden z najrýchlejších, no dnes som narazil na Kingston 240GB HyperX FURY SSD SATA3, 2.5)...
OC: Windows 8.1 ( Som počul, že v porovnaní s rýchlym SSD je najrýchlejšia varianta)
Skriňu a chladenie nechávam na vaše posúdenie. (Niečo čo spĺňa svoj účel na 100% a má vysokú spoľahlivosť, OC najvyšší výkon, čo sa skrine týka,
nemám predstavu, ale nič metrosexuálne).
Ak ste dočítali až sem, chcem sa vám
poďakovať za vašu pozornosť, čas a prípadnú ochotu s pomocou.
Na záver, ak ešte stále máte pre mňa chvíľu svojho času, rád by som objasnil svoje rozhodnutie a motív.
Chcem si zložiť herný počítač takouto formou,
pretože:
1: Nedôverujem firmám ( imponuje mi väčšmi schéma
ľudia pre ľudí).
2: Chcem si skladanie svojho počítača užiť najväčšmi ako to je možné, (nakoľko to je pre mňa víťazstvo a splnenie môjho detského sna).
3: Viem čo kupujem a mám kompletný
prehľad o tom, čo sa v mojom PC bude nachádzať.
4: Chcem sa priučiť niečo nové a nakoniec sa stať hodnotným členom komunity a
pomôcť iným.
Čo sa časového rozpätia týka, zloženie komponentov a spustenie plnohodnotne fungujúceho počítača, bude prebiehať medzi.
1.6.2015-7.6.2015.
Teším sa.
S prívetivým pozdravom
Matej.