Caute mam plazmu iba s jednym HDMI vystupom a potrebujem do nej zapojit minimalne dva PC takze som si kupil HDMI switch s jednym vystupom a troma vstupmi
Do vystupu som zapojil HDMI kabel z TV do vstupov som zapojil HDMI kable z tych dvoch PC. HDMI kable som nezapajal z monitorov do switcha ale priamo z PC do switcha pretoze jeden PC monitor nema (ako monitor pre tento PC chcem vyuzivat TV) a druhy PC ktory ma monitor nema v monitore HDMI vystup.
Teraz je situacia taka ze mi to funguje len ciastocne pretoze:
Ked mam zapnute obidva PC naraz tak obraz ide ako ma (obraz z kazdeho PC mozem prepinat do TV. Samozrejme ze obraz monitora z toho PC ktory ma monitor sa vypne pokial je PC prepnuty na TV.) Ale akonahle vypnem PC ktory ma monitor tak mi na TV prestane fungovat aj obraz z PC ktory je zapnuty. Neviem preco akoby bol ten switch napajany z toho PC ktory ma monitor a ked sa ten PC vypne akokeby sa vypol aj switch. Vie niekto poradit???
Dalsi problem je ze switch neprenasa zvuk (neviem ci to staci nejako nastavit alebo to musi podporovat switch:)
Ked prepnem do TV signal z PC ktory ma monitor a zapnem nejaky film alebo hudbu tak obraz mam v TV ale zvuk ide cez reproduktory PC nie cez TV
Ked prepnem do TV signal z PC ktory nema monitor tak obraz mam v TV ale zvuk nie je pocut asi pretoze v PC bez monitora nie su zapojene reproduktory inak by asi fungovali tie. Takze ten HDMI switch neprenasa zvuk. Zvuk ide vzdy z povodneho PC
Takze je chyba v nastaveniach alebo v tom ze HDMI switche nedokazu prenasat zvuk???
PS ospravedlnujem sa za pripadnu nezrozumitelnost prispevku.
// pridané po 4 hodinách 51 minútach od posledného príspevku
Problem so zvukom som uz vyriesil updateom driveru grafiky. Problem s obrazom stale trva.
|